Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Dragan Čović: HR HB očuvala BiH

Hrvatska zajednica HR HB očuvala je BiH i ugradila joj svaku nit današnje BiH

 
 
BiH ima svoje specifičnosti i mi ćemo pokazati svoju snagu kao što je Hrvatska zajednica HR HB očuvala BiH i ugradila joj svaku nit današnje BiH, poručio je Čović.
– Treba svjedočiti o vrijednostima Domovinskog rata, i ne umoriti se od tog svjedočenja jer on je bio do te mjere častan na ponos svakog od nas od Posavine, Središnje Bosne do Hercegovine, ne treba se posebno truditi i na bilo kakav način tražiti te povijesne činjenice, – kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj akademiji povodom obljetnice nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne, održane u Vitezu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/09/ovic.jpeg
Govoreći o prošlosti, Čović je kazao kako se treba mnogo snažnije, u hrvatskom narodu svjedoči to vrijeme 90 tih ali i svakih drugih, kada je kroz povijest hrvatski narod nosio jedan težak križ. Pošto se dugo šutilo nakon križeva 45. pa se ponavlja sudbina, križevi koji se danas nose nakon ovog Domovinskog rata ne smiju biti prešućeni.
– Oni koji su nas pokušavali dijeliti, od toga su odustali i sve rijeđe to i čujemo, od onih koji su do sada to isticali jer smo do te mjere vjerodostojni da razmišljamo o jedinstvu hrvatskog naroda i o svakom riješenju koja se sada prepoznaju kada je u pitanju BiH.
 
Mi ćemo svoju domovinu do kraja graditi, ali isto tako želimo biti i do kraj jednakopravni, predstavljeni kroz legitimne predstavnike hrvatskog naroda, a kad se neki ljute što naglašavamo svoje, da trebamo naglasiti da biramo svoje, BiH ima svoje specifičnosti i mi ćemo pokazati svoju snagu kao što je Hrvatska zajednica HR HB očuvala BiH i ugradila joj svaku nit današnje BiH. Tako da će oni koji je zovu takozvana brzo umoriti jer previše je činjenica koje govore u prilog i zbog toga se nemojmo umoriti, nemojmo smatrati vraćanjem u povijest ako pričamo o ovim vremenima, naglasio je Čović.
– Oni koji su do jučer pričali na jedan način, počet će pod uticajem sila moći s kojima su jako vezani, možda početi drugačije govoriti. Naše je da slijedimo našu domovinu RH, kao što moramo graditi sve ono što smo gradili i tu nam se olakšava. Upravo kroz HNS imamo svoj Odjel kojim vodimo politiku branitelja. Moramo kroz svoje zakone nastaviti braniti dostojanstvo branitelja, zaključio je Čović.
 
Lazar Martinović predsjednika Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, kazao je kako je zaštita digniteta Domovinskoj rata te Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, osnova rada udruge, na što je udruga posebno ponosna. Osvrnuo se na ratna stradanja Hrvata srednje Bosne i Viteza, te je pozvao povjesničare i znanstvenike da se samoj temi stradanja Hrvata posveti više vremena, kako ne bi pale u zaborav. Martinović se posebno osvrnuo na aktivnosti koje je udruga provodila u zadnjem i budućem razdoblju. Udruga će i dalje nastaviti promicati zajedništvo hrvatskog naroda s ostalim udrugama i jačati politički subjektivitet, zaključio je Martinović, priopćeno je.
 

Vecernji.ba, https://www.vecernji.ba/vijesti/covic-hrvatska-zajednica-hr-hb-ocuvala-je-bih-i-ugradila-joj-svaku-nit-danasnje-bih-1267088

Povezani članci

U tijeku postupak provjere identiteta osoba

HF

Samo tri posto Hrvata vratilo se na područje Banjolučke biskupije!

HF

Povijest Bosne i Hercegovine do navale Turaka

HF

Zgarišta zločina postali svjetionici koji nas vode prema istini

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...