Hrvatski Fokus

Hrvatska Republika Herceg-Bosna je 25-godišnja činjenica

 
 
Kao što velikosrbima smeta pobjednička vojna akcija Hrvatske vojske Oluja, jednako tako velikomuslimanima smeta pobjedničko osnivanje, življenje i spomeniranje Hrvatske Republike Herceg-Bosne. I nikada, ama baš nikada se ideolozi tih dviju nacifašističkih ideologija čistog srpskog i muslimanskog teritorija ne će pomiriti sa pravom i uspjehom izvođenja Oluje i osnivanja, života i sjećanja HR Herceg-Bosne. To je razlog njihova klevetanja i sramoćenja, nepriznavanja i osuđivanja ta dva Dana, 5. Olujni i 28. Hercegbosanski kolovoz.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/maxresdefault.jpg
Velikosrbima ne smeta današnje Sarajevo bez Srba koliko im smeta Oluja, velikomuslimanima ne smeta postojanje genocidne Republike srpske koliko im smeta obilježavanje Dana Herceg-Bosne. Još jedan, u nizu dokaza srpsko-muslimanskog udruženog zločinačkog pothvata tajne beogradske diobe Bosne i Hercegovine. Njihova prljavština koju bacaju na čistoću i dostojanstvo Oluje i Herceg-Bosne toliko su slične da po svemu izgledaju da se pišu i uče u jednom političkom centru. Rječnik osude kao da prepisuju jedni od drugih. Hrvatski narod to i ne iznenađuje kada zna sve zakulisne radnje koje su vodili po Beogradu iza leđa Hrvata.
 
Ono što bošnjačkim vjerskim fundamentalistima i političkim radikalistima daje vjetar u leđa u agresiji na hrvatsku proslavu Dana Hrvatske Republike Herceg-Bosne je nepravedna i pristrana presuda Haaškog suda njenim tvorcima i sutvorcima, herojima hrvatskog naroda. Radi tog Međunarodnog suda, za kojeg se Bošnjaci drže kao gost za švedskim stolom, uzimaju ono što njima odgovara i što štiti njihove zločine i zločince, svijet je vidio u njihovom mirnom promatranju samoubojstva hrvatskog generala, kao znaka otpora giga nepravdi koja se dijelila u toj svjetskoj kući (ne)pravde. Rad te međunarodne sudske institucije koja je osramotila svjetski sud i sudstvo, pravo i pravednost, Bošnjaci koriste kao dokaz opravdanja svoje isilovske agresije na sve što je hrvatsko, pa naravno i na Dan Hrvatske Republike Herceg-Bosne. 
 
Povodom 25. Hercegbosanske obljetnice drugi bošnjački kandidat, uz prvog Komšića, za člana Predsjednistva BiH kaže: „U presudama haaškoj šestorci Herceg-Bosna, Pretresno i Žalbeno vijeće su, primjenjujući stroga mjerila međunarodnog kaznenog prava, utvrdili da je Herceg-Bosna rezultat pokretanja udruženog zločinačkog pothvata, koji je imao za cilj stvaranje hrvatskog entiteta u BiH, te njegovo ujedinjenje sa susjednom Hrvatskom". Ovdje se mora odgovoriti svim bošnjačkim džaferovićima, da je ovakva Bosna i Hercegovina kakvu grade i izgrađuju Bošnjaci „udruženi zločinački pothvat“ koji ima za cilj stvaranje čistog muslimanskog entiteta na ovoj europskoj periferiji, i pripojenje Turskoj kao 81. pokrajine Otomanskog carstva. To je prava istina, i to je uistinu udruženi zločinački pothvat onih Muslimana, a danas Bošnjaka koji zemlju ostavljaju u amanet nekažnjenom turskom okupatoru. Znači ako ratni Muslimani, poratni Bošnjaci, imaju pravo stvaranja svog nacionalnog i vjerskog entiteta, i ako to pravo imaju i Srbi, pa što Hrvatima oduzima to isto pravo. Vjerojatno bošnjački unitarizam i srpski secesionizam, bošnjačko i srpsko naoružavanje i priprema djece za budući rat.
 
Bošnjački lideri sluge sultan Erdoğana kažu, Herceg-Bosna nije bila država. Da, nije za njih ali jest za hrvatski narod, kao što i muslimanska Bosna i Hercegovina unitarizirana i erdoganizirana, vehabizirana i isilizirana nije država za hrvatski, ali jest za bošnjački. I ta spoznaja ne smeta Hrvatima sve dotle dok imaju svoju Herceg-Bosnu i slobodu življenja u njoj, u svom nacionalnom i vjerskom identitetu. Izmišljajući laži i neistine o Herceg-Bosni kažu da je njeno postojanje bilo kidnapiranje institucija Republike BiH na dijelu njena teritorije, koje je izvršeno s kriminalnom svrhom.
 
Kada je riječ o kidnapiranju bilo čega, pa i institucija BiH u tom slučaju Muslimani su bili prvi ostali i jesu i danas ti koji su to radili. Alija Izetbegović je prije, napose tijekom rata, kidnapirao sve beha institucije i vezirski vladao zemljom kao da mu je to babovina. Tijekom uzurpiranih beha institucija Alija je izgrađivao muslimansku Bosnu i Hercegovinu, ovakvu kakvu danas vidimo, ne obazirući se na činjenicu da je to multinacionalna i multireligijska zajednica naroda Hrvata, Srba i tada Muslimana danas Bošnjaka. Muslimani Bošnjaci nisu uzurpirali samo beha institucije već i sva poduzeća, medije, pisane i elektroničke, čime je hrvatski narod zatvorio u medijski zatvor, u kojem su i danas na prostorima bošnjačke BiH, odnosno bošnjačkog entiteta. Sve je to razlog stvaranja, življenja i obilježavanja Dana Herceg-Bosne. Bošnjačko protivljenje i agresiranje na srebreni jubilej Herceg Bosne kojeg slavimo i njezinih  rođendanskih generacija dvadesetpetogodišnjaka rođenih i odraslih u njoj, govori o obespravljenosti hrvatskog naroda unutar sve islamiziranijeg i unitariziranijeg federalnog entiteta, što im daje za pravo čuvanja, njegovanja i ponovnog joj oživljavanja.
 
Hrvatska Republika Herceg-Bosna je danas jedini dio Bosne i Hercegovine koji je ostao multinacionaliziran i multikonfesionaliziran s europskim vrijednostima slobode, jednakosti i ravnopravnosti. Dokinuće Hrvatske Republike Herceg-Bosne znači trajnu podjelu Bosne i Hercegovine na čisti velikosrpski i velikomuslimanski entitet, te njihovo pripojenja Srbiji i Turskoj.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Dvije nespojive Bosne i Hercegovine

hrvatski-fokus

Džihadistička veza Londona, Haaga i Travnika

HF

Što se krije iza Latićeva napada na Izetbegoviće i Cerića?

hrvatski-fokus

Povratnik u zavičaj izvozi vino u svijet

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više