Hrvatski Fokus
Društvo

Zabranjena kava i energetska pića

Južna Koreja zabranila kavu u školama

 
 
Učenici i nastavnici južnokorejskih škola morat će pronaći novi način da ostanu budni jer je vlada u petak najavila zabranu prodaje kave u školskim ustanovama. Od 2013. je prodaja napitaka s visokim udjelom kofeina već zabranjena učenicima u školama, no distributerima je bila dopuštena opskrba nastavnika kavom, zbog čega je bilo prilično jednostavno zaobići pravila koja su se odnosila na učenike.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/09/0823c77be9984fa7a48b2b478b353864.jpg
Od 14. rujna će, po novom pravilu, kava i energetski napitci koji sadrže kofein biti zabranjeni i učenicima i prosvjetnim radnicima, stoji u priopćenju Ministarstva za lijekove i sigurnost hrane, uz objašnjenje da se ono uvodi jer su učenici često konzumirali i previše kofeina kako bi mogli što dulje učiti, što je nerijetko rezultiralo zdravstvenim problemima. Zabrana se odnosi na kafiće i aparate s kavom u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima. (Hina)

Povezani članci

EPIGRAMI – Istina je spremna za pravdu ginuti

hrvatski-fokus

Moja mitska ptica kos

HF

AFORIZMI – Bogati ili lijepi roditelji

HF

Pedeset posto Hrvatske demografski izumire

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...