Hrvatski Fokus
Društvo

Kutija cigareta – 125 kuna

Australija podigla cijene duhanskih proizvoda

 
 
Pušače u Australiji uskoro će snaći još veće cijene duhanskih proizvoda. Najagresivnija zemlja u borbi protiv pušenja u svijetu ovim je potezom ovisnost o nikotinu učinila još neisplativijom. U najskupljoj zemlji za cigarete u svijetu od sada će cigarete koštati 27 australskih dolara (125 kuna), što je otprilike tri puta veća cijena nego li u Njemačkoj.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/09/240_F_137070544_vjziqZD3mHhDiaKUdRsF7RjmCjv3acsL.jpg
Ova mjera stupila je na snagu početkom rujna, a sljedeće godine cijena duhanskih proizvoda trebala bi porasti za dodatnih 12,5 posto sa ciljem da dodatno suzbiju ovisnost o pušenju. Svjetska zdravstvena organizacija pozvala je sve zemlje u svijetu da podignu poreze na duhanske proizvode, navodeći kako su veće cijene najbolji način suzbijanja pušenja kod starijih, ali i djece. Australija je ujedno prva zemlja na svijetu koja je predstavila uznemirujuće slike na kutijama cigareta kao mjeru protiv pušenja. (Hina)

Povezani članci

AFORIZMI – Rode i djeca

HF

AFORIZMI – Jalni lopovi

HF

Prsti otkrivaju karakter

HF

MUDROSITNICE – Vrtuljak ljubavi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...