Hrvatski Fokus
Hrvatska

Medved će se sastati s braniteljima

Ministra pitali i podržava li koaliciju HDZ-a s SDSS-om?

 
 
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u da je dogovorio sastanak s predstavnicima velikog broja braniteljskih udruga s kojima će razgovarati o svim aktualnim pitanjima, pa i o prosvjedu najavljenom za 13. listopada u Vukovaru zbog nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru. "Razgovor je model kako se kroz analizu ideja koje su iznesene iznalaze rješenja, tako da sam zagovornik kvalitetne i temeljite analize onoga što je traženo i, u konačnici, zajedničkog stava i zajedničkog pristupa", rekao je Medved novinarima. Poručio je kako je "uvjeren da će, kao i dosad, u kvalitetnom partnerskom odnosu s braniteljskim udrugama i ovoga puta pronaći odgovarajuće rješenje". Upitan je li za koaliciju HDZ-a s SDSS-om, s obzirom na tvrdnje iz Vukovara po kojima neki pripadnici SDSS-a imaju saznanja o zločinima na Ovčari, Medved je rekao da je jedno govoriti o koaliciji, a drugo o zločinima.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/09/tomo-medved.jpg
Tomo Medved
 
Na pitanje o koaliciji predsjednik Vlade je vrlo jasno odgovorio, a kad je riječ o ratnim zločinima Medved kaže da gotovo svakodnevno kontaktira obitelji poginulih, nestalih i zatočenih i ni sam nije zadovoljan s brzinom otkrivanja počinitelja, zbog čega često od pravosudnih tijela traži brže utvrđivanje odgovornosti. Ustvrdio je kako ministarstvo koje predvodi u okviru svoje nadležnosti učinilo ogroman iskorak u odnosu na ranije razdoblje te ponovio da ni on niti Vlada nisu zadovoljni brojem procesuiranih počinitelja, posebice u Vukovaru, pa zagovora intenziviranje procesuiranja, ali u okviru zakonskih propisa.
 
"Moramo poštovati institucije i zakone koje smo donijeli. Potpuno razumijem žrtve, svakodnevno sam s njima u kontaktu, zasigurno postoji veliki broj počinitelja ratnog zločina koji nisu procesuirani i utoliko ćemo svojom ulogom, kao i udruge, poticati i stvarati ozračje da se procesuiraju počinitelji i nalogodavci", rekao je Medved.
 
Braniteljske udruge nedavno su podržale prosvjed u Vukovaru, koji je najavio vukovarski gradonačelnik Ivana Penava i zatražile raspravu u Hrvatskom saboru o SDSS-u i Miloradu Pupovcu te njegovo očitovanje o Domovinskom ratu.
 

mpd/h, https://direktno.hr/domovina/medved-s-braniteljima-o-najavljenom-prosvjedu-u-vukovaru-133731/

Povezani članci

Prisilno novačenje

HF

Izjave Zorana Milanovića (2)

HF

Krvavi Uskrs

HF

Odjednom milijuni

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...