Hrvatski Fokus
Kultura

Metković – seminar za folklorne skupine

Folklorna baština Neretljanskog polja i zapadne Hercegovine

 
 
U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om Metković i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom FOLKLORNA BAŠTINA NERETVANSKOG POLJA I ZAPADNE HERCEGOVINE koji će se 29. i 30. rujna 2018. održati u Metkoviću, u prostorijama GKS (Gradskog kulturnog središta), Stjepana Radića 1. Seminar započinje u 10.00 sati. Voditelj seminara je dugogodišnji suradnik Međunarodne smotre folklora, predavač na Hrvatskoj školi folklora, koreograf i folklorist, Vidoslav Bagur, prof.
Dvodnevni seminar obuhvatit će odabranu plesnu i glazbenu tradicijsku građu Neretvanskog polja i Zapadne Hercegovine kao i primjenu tradicijskog ruha na sceni.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/09/folklor250918.JPG
Za sve potrebne informacije vezano uz prijavu, kotizaciju, smještaj i prehranu možete se obratiti na mail: kud.metkovic@du.t-com.hr i na broj 091 685 33 70, Zdravko Obradović ili na ples@hrsk.hr ili na brojeve 01 4556 877; 095 4556 877 Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu pri HSK.
Srdačno pozivamo sve zainteresirane voditelje, plesače, koreografe, garderobijere i zaljubljenike u folklor da nam se 29. i 30.9.2018. pridruže u Metkoviću i doprinesu očuvanju i prezentaciji tradicijske baštine Neretvanskog polja i Zapadne Hercegovine.
 

Valentina Dačnik, prof. i dr. sc. Dražen Jelavić

Povezani članci

Prosjak ljubavi

HF

Spavaj mirno

HF

More me uvijek iznova privlači

HF

Okrutna tuđina

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...