Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Tri Pupovčeve laži za partnerstvo s HDZ-om

Lažljivi Milorad je partner po mjeri sadašnjeg HDZ-a!

 
 
Što je zapravo bila preporuka HDZ-u da za koalicijskog partnera u vlasti uzme Milorada Pupovca i njegov SDSS? Bile su to tri teške Pupovčeve laži. Jutarnji list je prije šest godina pisao da je u veljači 1992. na konferenciji za novinare Pupovac optužio Katoličku Crkvu da je u Hrvatskoj pokrstila 11.000 srpske djece a da pritom nije ponudio dokaze.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/10/Milorad-Pupovac-Andrej-Plenkovic-Porfirije.PNG
SVE ĆU DATI ZA VLAST – Milorad Pupovac, Andrej Plenković i Prvoslav Perić
 
Zagrebački okružni tužitelj podnio je optužnicu protiv Pupovca zbog iznošenja lažnih vijesti ili tvrdnji, za što se predviđala kazna do pet godina zatvora, no, kako je pisao Jutarnji, spasio ga je Franjo Tuđman “koji je procijenio da bi proces bio politički kontraproduktivan”.
 
O drugoj laži piše u svojoj knjizi Slavko Degoricija koji se s Pupovcem u vrijeme rata bio dogovorio da srpski pobunjenici oslobode jednog poznatog hrvatskog liječnika, a HV dvojicu srpskih. Kad su srpski liječnici oslobođeni, Pupovac je rekao da Srbi hrvatskog još ne žele pustiti jer im treba.
 
A Degoricija doznaje od “predstavnika UNPROFOR-a da je Šreter mrtav, likvidiran, već više od mjesec dana”. Za tu se laž Pupovac nikad nije ispričao. Treća je svježa laž – da su na trgovima Srbi morali 90-ih potpisivati lojalnost Hrvatskoj – za što, kako piše Davor Ivanković u našem listu, nema baš nikakva dokaza. Partner po mjeri sadašnjeg HDZ-a!
 

Milan Ivkošić, Večernji list, https://www.vecernji.hr/premium/tisucu-i-pol-ratnih-zlocinaca-slobodno-sece-slavonijom-i-vukovarom-1272944

Povezani članci

Mudar potez hrvatske predsjednice

HF

Hrvatska duša nije na prodaju

HF

Drukeri su oduvijek u Zagrebu bili zadnje smeće. Prezirani, izopćeni

hrvatski-fokus

Emocije i razum: distanciranje od Predsjednice!?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...