Hrvatski Fokus
Uvodnik

Nezavisno sudstvo tek nakon Plenkovića

Lažno prebrojavanje popisa koštalo državu više od 1,2 milijuna kuna!

 
 
• Macan-milićeva medijsko-politička praonica rublja preko svojih produženih ruku, Jutarnjega i Večernjega lista, poslala je u javnost vijest da građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj nisu prikupile dovoljno potpisa za tri referendumska pitanja o ukidanju Konvencije Vijeća Europe o tzv. sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, te promjeni izbornog zakonodavstva. Ovaj medijsko-politički vešeraj tempiran je tri dana prije prosvjeda u Vukovaru, na kojem će se nužno i nedvosmisleno poručiti neprirodnoj koaliciji HDZ-SDSS-HNS da mora otići, a time poručiti i Andreju Plenkoviću da ga većinska Hrvatska više ne želi na Banskim dvorima i u središnjici HDZ-a. Time se aktualna Plenkovićeva vlast (čitaj: EU-ova vlast) svrstala u nedemokratske režime koji, koristeći naslijeđene demokratske procese, ruši demokraciju u njezinim temeljima. Isto tako, time se protunarodna i protuhrvatska Plenkovićeva vladajuća klika svrstala protiv svojih podanika i javno podržala one koji svakodnevno lažu i rade protiv Hrvatske i Hrvata. Dakako, u pitanju su marginalni preostali političari iz nekadašnje Savkine stranke, kojima je novac i vlast iznad svega, te hrvatski Srbin Milorad Pupovac koji je u predsjedniku Vlade i HDZ-a dobio zagovornika za jačanje napada na sve bitne hrvatske institucije. Ta Plenkovićeva opterećenost Pupavcem i njegova tri saborska glasa – da bi mogao politički preživljavati – omogućila su Miloradu da iz dana u dan širi laži o Srbu, Oluji, Jadovnu, Jasenovcu, dječjim logorima… I zato Plenković treba otići, a njegovim odlaskom stvorit će se uvjeti za nezavisno sudstvo i progon sviju onih koji šire ovakve jako opasne laži.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/hvidra-omis.jpg
Vratimo se glasinama, koje su svoje odradile; odvratile oči javnosti od trenutačno najbitnijega – prosvjeda protiv aktualne vlasti. Pogledajmo tko je, uz Lovru Kuščevića, zbrajao i pregledavao potpise za ova dva nužna referenduma. Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, zloglasni APIS IT, koji redovito ide na servis u Beograd, čime Srbija posjeduje sve podatke o svakome hrvatskom građaninu. Nadalje, „pobožni“ ministar uprave Kuščević imenovao je sedmeročlano Povjerenstvo koje su činili četiri službenika njegova ministarstva(!), dva službenika Ministarstva unutarnjih poslova i jednog djelatnika Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Nu, ovo Povjerenstvo nije bitno, ono je samo pokriće i transmisija preko koje su kutije s potpisnim listama od Hrvatskog sabora predali zloglasnom APIS-u. Za one koji ne znaju, Apis je nadimak Dragutina Dimitrijevića, zloglasnoga srpskog stožernog pukovnika (Beograd, 17. VIII. 1876. – Solun, 26. VI. 1917), vojnog  urotnika ubojstva kralja Aleksandra Obrenovića i kraljice Drage i jedan od glavnih promicatelja ideje Velike Srbije. Zbog svih tih razloga ne može se povjerovati u nalaz ove Plenković-Kuščevićeve analize potpisa. Sada su na redu čelnici obiju incijativa da tuže aktualnu vlast i time na sudu – a za nadati se je da će nakon ove vlasti hrvatsko sudstvo biti ponovno nezavisno – dokažu da su u pravu u da su Hrvati prevareni. Nije nevažna niti činjenica da je za prebrojavanje popisa Lovro Kuščević koštao državu više od 1,2 milijuna kuna s PDV-om!
 
• Zanimljivo je kako protivnici održavanja obaju referenduma brane nedemokrate Andreja Plenkovića i Lovru Kuščevića. „Na potpisima su otkriveni i državljani drugih zemalja, posebno oni iz Bosne i Hercegovine“, piše Index (https://www.index.hr/vijesti/clanak/za-referendum-potpisivali-mrtvi-stranci-i-gospodje-s-djevojackim-prezimenima/2029625.aspx)… Isti onaj Index koji u nastavku ovoga sramotnog članka piše da iza inicijative "stoji notorna Željka Markić, tražila da se promijeni izborni sustav tako da se smanji broj zastupnika te smanje prava zastupnicima nacionalnih manjina". Time su u Indexu postali gori i od Plenkovića i od Kuščevića. Nije bitno gdje živi koji hrvatski državljanin, svaki od nas ima jednako pravo, pa tako i pravo na potpisivanje za održavanje bilo kojega referenduma. I stoga je napokon došao trenutak da moram podržati mostovca Nikolu Grmoju, koji je, iako iz čisto političkih razloga, rekao istinu i prvi se javno izjasnio protiv gušenja demokracije zabranom održavanja referenduma. »Ovo zahtijeva oštru reakciju jer očito da se kroz institucije ne može ništa napraviti. Potrebni su nam veliki i masovni prosvjedi protiv ovakve odnarođene vlade predvođene Andrejem Plenkovićem«, poručio je Grmoja i priprijetio: »Ako se gospodin Kuščević usudio osporiti volju građana na ovaj način, niski način, perfidno, ja stvarno nemam riječi. Međutim, narod će imati zadnju. Nije da prijetim, ali narod je uvijek imao svoju zadnju, imat će i ovaj puta«.
 
• Na kraju je bitno objaviti poruku Građanske inicijativa Narod odlučuje u povodu tempiranih medijskih napisa da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za oba referenduma. "Povodom upita brojnih medija potvrđujemo da je Građanska inicijativa Narod odlučuje sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu. Hrvatski su građani dali 30.000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 za prvo referendumsko pitanje i 407.469 za drugo referendumsko pitanje)", stoji u priopćenju inicijative. Još su poručili kako Lovro Kuščević i drugi kroz ove laži guše »demokratizaciju izbornog sustava i veće odlučivanje građana o tome tko ih predstavlja u Hrvatskom saboru«, što je »preduvjet borbe protiv korupcije i gospodarskog oporavka Hrvatske«.
 
• Bošnjačkim izborom Bošnjaka Željka Komšića za "hrvatskog člana Predsjedništva BiH" nastavljena je unitarizacija Federacije BiH i praksa preglasavanja Hrvata u njoj. Sada se svi pitamo tko je kriv i što dalje? Krivci su smo svi mi. Najveća krivnja je na svim hrvatskim vlastima od godine 2000. koje se nisu znale ili nisu htjele boriti i izboriti za stvarnu jednakopravnost Hrvata u BiH. Posebno su kriva dva bivša predsjednika Stjepan Mesić i Ivo Josipović. Pohvale idu samo aktualnoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja je zbog toga i stalna meta napada bošnjačkih islamista i unitarista. Od Ivice Račana nije se moglo ništa očekivati da učini na zaštiti tamošnjih Hrvata, jer to bilo kakvo hrvatstvo za njega nije ništa značilo. Ivo Sanader također nije ništa učinio na jedinstvu Hrvata u BiH i na tome da im se u praksi zagarantira ono što je zapisano u inače nepravednom Daytonskom sporazumu. Ne samo da Sanader nije puno učinio dobro, on je najviše učinio lošega jer je – zbog svojih politikantskih razloga – podijelio tamošnji HDZ i time kotač povijesti vratio unatrag. Jadranka Kosor nije imala ni vremena ni savjetnike koji bi joj ukazali na svekoliku važnost Hrvata u BiH. Od Zorana Milanovića nije se puno očekivalo, ali je činjenica da je svojim povremenim bavljenjem Bosnom i Hercegovinom za prava Hrvata učinio više od Sanadera i Kosor zajedno. Kratka vladavina Tomislava Karamarka preko izgubljenog u vremenu i prostoru Tihomira Oreškovića je za zaborav. Aktualni hrvatski čelnik izvršne vlasti, Andrej Plenković, "zaštitu" Hrvata u BiH sveo je na verbalizam i folklor, stoga je – uz Mesića, Josipovića i Sanadera – jedan od najodgovornijih za treći izbor bošnjačkog predstavnika da sljedeće četiri godine predstavlja tamošnje Hrvate. Stoga ostaje pitanje što dalje? Zasigurno Hrvati u BiH ne će dobiti nikakvu pomoć od sadašnje vladajuće političke elite iz Zagreba, osim od hrvatske predsjednice. Pomoć ne će doći niti iz Bruxellesa, a trebala bi. Amerikanci nisu uopće zainteresirani za ovo područje Europe. Što preostaje? Možda opstrukcija vlasti. Teško. Teško iz razloga što i među Hrvatima u BiH uvijek će se naći razne Gabrijele Žalac i Nade Murganić, i razni Lovre Kuščevići i Gordani Jandrokovići, kojima će svoj vlastiti interes biti važniji od interesa svoga naroda. Jedino je sigurno kako preostaje duga i mukotrpna ustavna borba da se presuda Ustavnoga suda BiH napokon provodi u praksi. A za to treba i vremena i truda.
https://storage.googleapis.com/cb-1bd51-dl/dl/2018/01/komsic_v-800x445.jpg
Željko Komšić
 
• Na listu za X. izbornu jedinicu nedavno preminuli don Ivan Grubišić stavio je 2016. preminuloga splitskog pukovnika Ivu Jelića, koji je bio i na popisu KOS-a i "tabletoman" (https://hrvatskoobrambenostivo.com/obavjestajne-sluzbe-kos/). Na popisu KOS-a je i Emil Tedeschi. Nadalje, za Tedeschija je radio Bruno Filipi (https://www.tportal.hr/biznis/clanak/nakon-svjetskog-iskustva-u-coca-coli-bruno-filipi-kod-tedeschija-20151006/print); (http://www.poslovni.hr/karijere/bruno-filipi-novo-snazno-menadzersko-pojacanje-u-atlantic-grupi-302822). Kada smo kod Tedeschija, također treba zabilježiti da se na poveznici (https://hrvatskoobrambenostivo.com/obavjestajne-sluzbe-kos/) pod brojem 1586. nalazi ovaj napis: »TEDESKI • [SURADNIK KOS-a KORIŠTEN ZA OBAVJEŠTAJNE ZADATKE PREMA ITALIJI, PISAO ZA DANAS,]. Nakon svega ostaje gorak okus "demokracije" iliti iluminacije.
 
• Riječki Novi list najavljuje da će se »Kompendij kulturnih politika i trendova u Europi« i »I-relevantost kulture u dobu umjetne inteligencije« održati u Rijeci od 9. do 11. listopada i od 12. i 13. listopada. A što je to kompendij…? Riječki jugokomunistički gradonačelnik Vojko Obersnel to ovako objašnjava: »Jedna od funkcija ovog prostora je okupljanje u svakom smislu te riječi, a pogotovo okupljanja ljudi koji se bave promišljanjima kulturnih politika«, a za Eminu Višnić, direktoricu tvrtke 'Rijeka 2020.' »Kompendij (se) bavi prikupljanjem, analizom i davanjem preporuka za izradu i primjenu kulturnih politika«. Nadam se da Vam je i dalje nejasno tko tu koga pravi ludim. Program su osmislili Gerfried Stocker, Vuk Ćosić i Kathrin Merkle. Ćosić je rođen u Beogradu 31. VII. 1966., školovao se također u Beogradu, a živi u Ljubljani, a radi u Ljubljani i Rijeci, gdje je kao slovenski "suvremeni umjetnik" povezan s pokretom net.art. Nakon svega samo od sebe postavlja se pitanje, čije novce troše Vuk, Amina, Vojko, Kathrin i Gerfried? Jedino je izvjesno da svoje ne.
 
Eric George Nelson iz Austina iz Texasa dolazi u Sarajevo na dužnost veleposlanika Sjedinjenjenih Američkih Država. Nelson je karijerni diplomat od 1990. godine od kada je služio u sedam misija. I ne samo to, Nelson je homoseksualac i, kako je najavio, u BiH dolazi sa svojim ljubavnikom. Tako će ova umjetna tvorevina postati još čudnija i umjetnija.
 
Saša Kosanović se vratio na HRT prije mjesec dana. Čekam trenutak da od toga imam nekakve koristi.
 
• Na istočnoj obali kalabrijskoga poluotoka ima jedno selo koje se zove Riace. Riace ima o lokalnog gazdu koji se zove Domenico Lucan. Lucan je – kako i dolikuje Kalabrijcima (tal. Calabrese) – vičan varanju. Kako je selo blizu obale, a preko mora prema jugu za vedroga dana vidi se afrička, libijska obala, već nekoliko godina na obale provincije Reggio Calabrije svakodnevno dolaze migranti. Lucan je završio u zatvoru jer je sklapao dogovorene brakove i na njima dobro zarađivao.
 
• I u Parizu „pomažu“ migrantima. Kako? Tako što se okupe u Parizu i Marseilleu, hodaju po gradu s transparentima u rukama i uzvikuju da migrante treba "spašavati na moru" i upozoravanje na "zločinačko nedjelovanje europskih vlada".
 
• Uvijek su negdje izbori u Europi. Prije neki dan završili su u Letoniji, gdje je pobijedila proruska stranka Harmonija i ima šansu da osnuje vladu s tamo nekakvim „populistima“! Harmonija je osvojila najviše glasova – 20 posto, Novi konzervativci 16, a KPV LV 15 posto. Dalje slijede dvije populističke stranke KPV LV i Novi konzervativci svaka po 14 posto te proeuropski liberalni savez FOR/Razvoj s 12 posto. Navodno će se proruska stranka ujediniti s ove dvije „populističke“ stranke i ovladati Letonijom. I to je demokracija, ali i potvrda kako narodi u kojima je desetljećima vladao komunizam ništa ne znaju i brzo zaboravljaju tko im je činio zlo. Jer ako na vlast u Letoniji dođe proruska stranka, to je isto kao da Hrvatskom vlada prosrbijanska stranka. Mnogi će mi s pravom predbaciti da zaboravljam kako je to u Hrvatskoj već viđeno od vremena Ive Sanadera, a sada u vrijeme Andreja Plenkovića je dobrano metastaziralo.
 
• U Škotskoj još uvijek žele pobjeći iz zagrljaja Engleza, koji traje od daleke 1707. godine. I ne samo da žele pobjeći od Londona, Škoti su i protiv izlaska Velike Britanije iz Unije. Premijerka Nicola Sturgeon, koja vodi domoljubnu Škotsku nacionalnu stranku, najavila je da će svoj prijedlog o novom referendumu o nezavisnosti objaviti "kada budu jasni uvjeti brexita". Time bi im brexit poslužio za provedbu referenduma o nezavisnosti.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Nije daleko dan kada će i Andrej Plenković uletjeti u zamku Laure Codruţa Kövesi

hrvatski-fokus

Tko je izveo umirovljenike na ulice?

HF

Deset članova NO-a HBOR-a uglas: Sve je čisto!

HF

Milijan Brkić je u pravu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više