Hrvatski Fokus
Aktualno

Zašto se danas igra pred praznim tribinama?

Podsjećanje na Poljudsku svastiku i današnju utakmicu u Rijeci bez gledatelja

 
 
U tekstovima se i člancima, kojih su internetske poveznice u njemu navedene, podsjeća na one koji su odgovorni što se nogometna utakmica između izabranih vrsta Hrvatske i Engleske danas u Rijeci 12. listopada 2018. godine – tri godine i tri mjeseca nakon Poljudske svastike na utakmici između Hrvatske i Italije, kao kazna za tu diverziju igra bez nazočnosti publike tj. na praznom stadionu!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/10/svastika.jpg
U Rusiji nestašica herbicida pa nema ni svastike!
 
(Dijalog akademika Ante Tomića-Kanta i prof. dr. Jurice Pavičića-Che Guevare)
 
Kako to da na sedam utakmica koliko ih je ukupno izabrana  nogometna vrsta Republike Hrvatske odigrala na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na travnjaku ni jednog od stadionâ na kojima je igrala reprezentacija Hrvatske nije instaliran zloglasni nacistički simbol kukasti križ odnosno svastika, kako je to bilo učinjeno u Splitu na travnjaku stadiona u Poljudu 12. lipnja 2015. na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo između reprezentacijâ Hrvatske i Italije? Pa moj Ante, lako je percipirati uzrok tome i dijalektički interpretirati posljedicu. Naime, i u Rusiji se u poljoprivredi za zaštitu žitarica od korova upotrebljavaju herbicidi, pa zbog velike potrošnje vlada njihova nestašica. Zbog toga što nisu mogli nabaviti herbicid koji je potreban za „ucrtavanje“ svastike u travnjak, performeri Ranko Ostojić i Zoran Milanović nisu mogli ponoviti performans iz lipnja 2015. kada su kao što je to poznato preko svoje ekipe izvršitelja instalirali svastiku na travnjaku stadiona u Poljudu!
 
A je li možda i zbog toga na upravo održanim izborima Ranko Ostojić izabran za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Splitsko-dalmatinske županije? Da i zbog toga, jer mnogi članovi SDP-a nisu zaboravili taj umjetnički performans i ključnu ulogu koju su u njegovom planiranju, organizaciji, sigurnosno-obavijesnoj i tehničko-tehnološkoj logistici, režiji i realizaciji imali tadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Zoran Milanović! A hoće li možda za to umjetničko djelo dobiti i odgovarajuće društveno priznanje, nagradu ili odličje? Vrlo je vjerojatno da hoće jer su uz glasnogovornika HZZO-a mr. sc. dr. Nenada Korkuta, etnologa/socijalnog antropologa dr. sc. Sandija Blagonića i psihijatra dr. med. Nenada Horvata; upravo Ranko Ostojić i Zoran Milanović glavni kandidati za nagradu „Akademik Josip Broz Tito“, koju za životno djelo dodjeljuje Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti!
 
IZVORI:
 
1. www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/43-glas-hrsvijeta/43007-napokon-postoje-svi-uvjeti-za-otkrivanje-autora-poljudske-svastike
2. hrvatskonebo.com/2016/06/23/ervin-katic-godisnjica-neuspjesne-istrage-o-poljudskoj-svastici/
3. hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/03/07/l-franic-tko-upravlja-autohtonom-hrvatskom-strankom-prava/
 

Erih Lesjak

Povezani članci

Marijana Mirt na facebooku

HF

Franjevac i mrzitelj Oca Domovine zajedno!?

HF

Četničke laži protiv Oluje

HF

Francuska treba novoga De Gaullea

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...