Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Multimedijalna tribina ‘Tragom Hrvata u svijetu’

Projekcija dokumentarnog filma "Juan Ursić Ostoić – Graditelj svjetionika na kraju svijeta"

 
 
U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2018., čija je tema ove godine kulturna baština Gradska knjižnica Kaštela u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira Multimedijalnu tribinu s Brankom Bezić Filipović uz projekciju dokumentarnog filma "Juan Ursić Ostoić – Graditelj svjetionika na kraju svijeta" i predstavljanje Virtualnog muzeja iseljeništva Dalmacije i knjige autorice Branke Bezić Filipović "Čileanski pisci hrvatskoga podrijetla" u četvrtak, 18. listopada u 19.00 sati u Nadbiskupskom kaštelu, na adresi Gospojska štrada 1 u Kaštel Sućurcu.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/10/Hrvatski-grb-u-Barceloni-660x330.jpg
U iznimno zanimljivoj multimedijalnoj tribini na temu kulturne baštine i hrvatskog iseljeništva sudjeluju: Branka Bezić Filipović, voditeljica splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika i osnivačica Virtualnog muzeja iseljeništva Dalmacije, dr. sc. Josip Lasić, prof. Filozofskog fakulteta u Splitu, Zoran Bošković, direktor Naklade Bošković, dok će kao poseban gost govoriti Yakov Goran Lausic King, profesor Univerisidad de Magallanes iz Punta Arenasa u Čileu.
 
U sklopu večeri s podnaslovom “Tragom Hrvata u svijetu”, Branka Bezić Filipović predstavit će projekt Virtualni muzej iseljeništva Dalmacije, dok će njenu najnoviju knjigu o čileanskim piscima hrvatskog podrijetla predstaviti dr. sc. Josip Lasić, a o čemu će više reći i poseban gost, čije se ime nalazi u knjizi, Yakov Goran Lausic King. Također će biti održana projekcija dokumentarnog filma "Juan Ursić Ostoić – Graditelj svjetionika na kraju svijeta".
 

Renata Dobrić

Povezani članci

Žigmanovu je pametnije šutjeti

HF

Uspjesi hrvatske prevoditeljice

HF

Hrvatska Boka Kotorska u slikama

hrvatski-fokus

Nikola Štedul – zakleti prijatelj svoje domovine Hrvatske

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...