Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ministar razdjelnik – onaj koji vara i krade

Sve što radi je čista prijevara, obmana, silovanje zdrave pameti, ali i vrlo unosan posao

 
 
Puno je toga izrečeno i napisano o razdjelnicima topline, koji su se morali prisilno ugrađivati po stanovima, jer se prijetilo kaznama ukoliko ih se ne ugradi. Nisu bili potrebni nikakvi stručnjaci, niti eksperti da bi se pokazalo, dokazalo i utvrdilo kako od te “inovacije” nikakve koristi za stanare. U stanovima je uglavnom hladnije, računi su veći. Vidiš da si prevaren i da se netko na tvoj račun dobro obogatio, čak i onaj koji očitava potrošnju po svakom pojedinom radijatoru, što je bespredmetno, jer se u većini zgrada to dijeli po ulazima i naplaćuje kao i prije. Sve je čista prijevara, obmana, silovanje zdrave pameti i vrlo unosan posao za one koji su se toga dosjetili, osmislili, organizirali i provode, pri čemu još i prijete.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/250px-Separator_Klosters_bruksmuseum.jpg
Tu prijetnju su delegirali, pa ju je prihvatio novi ministar u nelegitimnoj vladi. Inicijator toga se time dičio sve dok nije našao novu zanimaciju i postao veliki školski reformator, koji bi profesora povijesti “pretvorio” u profesora informatike, jer “svi oni isto uče”. Time je nanesena uvrjeda cijeloj profesiji, a najviše profesorima informatike, jer se njihov studij sveo na nekakv seminar ili tečaj. Bilo bi to jako smiješno, da nije žalosno. Isto je tako žalosno kad se nakon istraživanja, stručnih analiza i izvedenih zaključaka po kojima razdjelnici topline ne koriste stanarima, opet i ponovno naređuje ugradnja tih “novotarijâ”, bolje rečeno izmišljotinâ i prijeti velikim kaznama za neposlušne. Možda je taj projekt u nekim pravim i pravnim državama učinkovit. Neposredni potrošači imaju korist (manje račune) a zbirna ušteda energije je vidno porasla. Ovdje najveću korist imaju samo nalogodavci i posrednici, a uz put se puno “malih miševa” u čitavom tom lancu omastilo, čak i poneki domari. Netko je zaradio ogroman novac, pravo bogatstvo, što se stalno povećava. Ponegdje netko tko je glavni u pojedinom segmentu cijele ove rabote, geometrijskom progresijom uvećava svoj kapital, kojeg zapravo nije niti bilo, jer je to naredio iz pozicije vlasti i moći.
 
Svakom pučkoškolcu, ukoliko mu fiziku nije predavao prekvalificirani šupovac tekstilne struke, je jasno da energija ne nestaje. Znači da je netko nekome krade, jer u stanovima je ima sve manje, dok su računi stanara sve veći. Gdje je ta energija? Kome se prodaje? Tko je glavni inkasator? Koga briga za to? Glavno “da je vlada stabilna, država sigurna, da se osjeća zajedništvo, da se osjeća sinegija” s jednom rukom u džepu sirotinje, koja uzalud zatvara radijatore, boji se otvoriti prozor, pokriva se starim kaputima, misleći kako joj račun za grijanje bude manji.
 
Inovator tog svjetskog čuda nam se bezobrazno smije. Zna da mu ništa ne će biti. Nitko mu ništa ne može i ne smije. Onaj tko je napola potonuli  Titanic “uspravio”, usmjerio i njime kormilari ne može biti kriv za nekakve razdjenike topline koji su beskorisni, nužno potrebni, ozakonjeni i europski. Međutim, ono što drugi ne će i ne smije gospodin razdjelnik smije. Dapače, predvodi u istjerivanju pravde, tuženju nepoštivanju zakona, kažnjavanju u pokušajima lažnim potpisima, prijevarama građana od pojedinih građanskih udruga… Eto, to je upravo falilo HDZ-u i ovoj vladi – čovjek koji će upirati prstom u nedostojna, nezakonska, nedemokratska, partitokratska djela i akcije. Ali, to može učiniti samo onaj tko nema nikakve mrlje na svojem imenu, tko je vjerodostojan, tko je vjeran svojoj ideologiji, tko poštuje volju svojih birača, tko nije uhljeb od rođenja, tko zna što znači biti učitelj i profesor, (oni svi isto uče?!) tko “meritorno” i suvereno obrazlaže i “profesionalno” tumači Kurukulnu reformu, a nema pojma što je kurikul, koliko vrsta kurikula postoji, što ih međusobno spaja, što ih razdvaja, koji misli da zidar ne mora znati povijest, zemljopis i biologiju, već samo dobro miješati mort i lijepiti cigle, sve dok ne shvati kako ga iskorištavaju, ne ode u Njemačku na “bauštelu”, jer je čuo od svojih kolega, kako tamo poštuju radnika. Poznato je kako su se tamo kalili neki današnji ministri. Zato ne nasjedaju na nikakve priče o boli prouzrokovane prilikom medicinskih zahvata. Sve ima svoje razloge. Koga briga za posljedice, pogotovo kad se istaknuti pojedinci bogate na štetu drugih, prijevarom i politiziranjem, marginaliziranjem i pravljenjem budala od svojih birača.
 

Ankica Benček

Povezane objave

Sudbinski izbori za spas Hrvatske od crvene nemani

HF

Povratak u predratne osamdesete

HF

Što se mora dogoditi da ministar zdravstva već jednom bude smijenjen

hrvatski-fokus

Prodaja u dijelovima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više