Hrvatski Fokus
Uvodnik

Martinino pranje nečiste savjesti

Sve izvjesnija rekonstrukcija Vlade

 
 
• Zašto je Andrej Plenković nazočio predstavljanju knjige Martine Dalić u kojoj žena Nike Dalića, koji je od veljače 2011. hrvatski član Uprave u INA-i(!), pere svoju nečistu savjest? Ima više razloga. No, pođimo redom. Kada sam Andreja vidio u prvom redu, jako sam se iznenadio. Smijeniti svoju prvu pomoćnicu i sada bez imalo obraza pojaviti se u NSK!? To je ne samo čudno, nego i suludo. I zato nisu u krivu neki oporbeni politički jazavci koji njegovo pojavljivanje na predstavljanju nazivaju raznim epitetima, poput "orgije", "stravičan i skandalozan događaj"… Ipak postoji nekoliko razloga Andrejevoga pojavljivanja na adresi Hrvatske bratske zajednice 4. Glavni razlog je što je kriv, što je bio i još uvijek je na čelu Vladine ekipe koja je stvorila pravila igre i poličkom pragmatičkom korupcijom prisilila posilne da iz koristoljublja – manjega i većega – podrže njegov plan "spašavanja" Agrokora i progona Ivice Todorića. Budući je odgovoran, ako ne i kriv, Andrej je došao kako bi naivna javnost pomislila da je nevin, jer da je kriv ne bi se pojavio u zgradi NSK, mislili bi oni. Plenković je stigao u NSK i kako bi poručio sudbenoj vlasti da ništa ne poduzima protiv njegovih smijenjenih pomoćnika, posebice sada kada će se za koji dan iz kišne Engleske vratiti Todorić. Ima vremena, poručuje im on. Možda je najjača Plenkovićeva poruka glede dolaska na predstavljanje Dalićkine knjiga upućena kontaminiranim koalicijskim partnerima, prije svega preostaloj četvorici saborskih zastupnika iz ruinirane nekad reprezentativne Savkine stranke, a manjim dijelom i Miloradu Pupovcu, koji mu je sve veći uteg. I u Vladi, a posebice u HDZ-u. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/maxresdefault.jpg
Kao što je na početku ustrojavanja famozne grupe Borg, koja će ga zasigurno – kad-tad – stajati političkoga života, prisilio članove Vlade i odane saborske zastupnike da ga slijede, tako je i sada uspio dovući u NSK nekoliko pobočnika koji su svojom nazočnošću trebali pokriti njegovu nazočnost na mjestu gdje mu nije bilo mjesto. Pogledajmo koga je Plenković prisilio da dođe na predstavljanje Dalićkine knjige. Na predstavljanju su bili potpredsjednici Vlade Damir Krstičević iz Vrgorca i Marija Pejčinović Burić iz Ljubuškoga, ministri Darko Horvat iz Donje Dubrave i Oleg Butković iz Novoga Vinodolskog, komesar HDZ-a Branko Bačić iz Blata i europarlamentarka Dubravka Šuica iz Dubrovnika. Posebno je zanimljivo i "indikativno" da su seansi u NSK nazočili bivši i sadašnji izvanredni povjerenici u Agrokoru, smijenjeni Splićanin Ante Ramljak i njegov nasljednik Puljanin Fabris Peruško. A u prvim redovima našla se i Peruškova pomoćnica, također Splićanka, Irena Weber. Iz ovoga se vidi kako su se u zgradi NSK naslikali mnogi koji su imali i koristi od cijele štorije nazvane »spašavanje Agrokora«. Svakako treba podsjetiti i na nazočnost ne tako davno ratoborne predvodnice  vjerovničkog vijeća Agrokora Marice Vidaković iz Kraša, a mediji su zapazili i zagonetnoga odvjetnika Borisa Šavorića, predsjednika zagrebačkoga Rotary kluba, pripadniku Reda Sv. Jurja i savjetnika Atlantic grupe i prijatelja Emila Tedeschija, koji je navodno mozak operacije lex Agrokor.
 
• Dok blaćanski Ciceron Branko Bačić i dalje slijepo brani Andreja Plenkovića i Martinu Dalić, bjelovarski svizac Gordan Jandroković počinje s korištenjem rječnika Vladimira Šeksa pa kaže: "Agrokor nije crno-bijela priča", pa dodaje: "U trenutku kada je otkriveno da je Alix partners angažirao tvrtku u kojoj je radio bivši Vladin izvanredni povjerenik, reagirali smo da to nije dobro, a ja sam rekao da mi 'to nije simpatično'. To je bacilo sjenu na proces oko Agrokora, da se to nije dogodilo, teško da bi bilo tko mogao naći primjedbu". Posebno je zagonetno zanimljiva i s dalekosežnim posljedicama sljedeća Gordanova rečenica: "Martina Dalić je izašla iz Vlade zbog afere 'hotmail'. Napravila je klasični državni intervencionizam. Sve što je napravila, napravila je u dogovoru s Andrejom Plenkovićem. To mogu reći o Martini Dalić". Kako predsjednik Sabora nije nazočio predstavljanju Dalićkine knjige pa su ga novinari priupitali za razlog izostanka, a on im je otvoreno rekao: "Nemam nikakvog animoziteta prema gospođi Dalić, normalno komuniciramo, gostovao sam jučer u vrijeme promocije u radijskoj emisiji i zato nisam bio na promociji knjige". Kako nam je jako dobro poznato da kada političar nešto negira, onda je sigurno da je upravo to ono pravo, čime se potvrđuje Jandrokovićeva sposobnost za političkim preživljavanjem i najava da su Plenkovićevi dani odbrojani…
 
• Dalićkina knjiga je 'kriminalističko-fantastični žanr', poručuje Davor Bernardić. Iako je istina da je Bero dezorijentiran već podulje vrijeme i da uglavnom govori ono što nema nikakve veze sa stvarnošću, kod ove kvalifikacije 'mutter Martine'  i cjelokupne organizacije Grupe Borg nije daleko od istine. Jer se ovom knjigom željelo nalijepiti pozlata na izravno pogodovanje, prilagođavanje zakona svojima, pokušaj zaborava lešinarskog fonda…
 
• Rijetki se još uvijek sjećaju da je u jeku afere Borg i otkrića, kako su savjetnici legalno maznuli milijune kuna u vrijeme »spašavanja« Agrokora, predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio da će svi oni, za koje su utvrdi da su preplaćeni za svoje savjetničke usluge, te novce vratiti u državni proračun. O vraćanju više nema niti riječi. Šuti Plenković, šute mediji, šute svi. Jedino se sa strane oglasila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i rekla kako afera Hotmail još nije završena. I pitanje je je li završena.
 
• Je li moguća skora rekonstrukcija Vlade Andreja Plenkovića? Mnogi govore kako u Vladu ulazi 11 saborskih zastupnika Milana Bandića, a iz Vlade izlaze HSLS i HNS. Time se Plenković riješava prerizičnoga Ivana Vrdoljaka i njegova četiri zastupnika, čime bi Plenković neko vrijeme umirio sve brojnije nezadovoljnike u HDZ-u. I ne samo to, Plenkoviću Bandić ne će činiti nikakve probleme oko vladanja, za razliku od lakomih i prezahtjevnih sadašnjih koalicijskih partnera. Bandiću je dovoljno samo da ga se dalje sudski ne progoni. A da je sve izvjesniji ulazak Bandićevih zastupnika u Vladu potvrđuje i Plenkovićeva izjava u kojoj HNS-ovce pomalo peče na žeravici. »Ne znam čemu takva egzaltiranost bilo kojeg partnera u Vladi, odnosno u parlamentarnoj većini. Imamo redovite sastanke i nikad dosad nisam čuo ni na jednom od tih njih bilo kakav problem«, rekao je Plenković.
 
Ivo Josipović u Novome listu raspreda o ratnom profiterstvu (http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Ivo-Josipovic-o-presudi-Sanaderu-Ustavni-sud-je-prekrsio-Ustav-i-zastitio-ratno-profiterstvo). On koji je cijeloga života stanovnik stanova koje je njegov tada 20-godišnji otac Ante Josipović zauzeo… Sve u ime naroda i otadžbine! A kada se govori o ratnom profiterstvu, svakako treba podsjeiti na ZAMP i slične stvarčice za koje Ivo nije odgovarao, što je potvrda da kod nas i dalje ne funkcionira tzv. vladavina prava.
 
• Do sada je Željko Komšić, pobošnjačeni Hrvat podrijetlom od Kiseljaka, proglašen nepoželjnim u pet županija: Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretljanskoj, Županiji Središnja Bosna, Hercegbosanskoj županiji i Posavskoj. A persona non grata je u ovim gradovima i općinama: Bugojno, Busovača, Čapljina, Dobretići, Domaljevac-Šamac, Fojnica, Grude, Jajce,  Kiseljak, Kreševo, Livno, Ljubuški, Novi Travnik, Odžak, Orašje, Posušje, Široki Brijeg, Travnik, Uskoplje, Usora i Vitez. Još uvijek je Komšić 'poželjan' u ovim općinama i gradovima u kojima su Hrvati (grado)načelnici: Kupres, Mostar, Neum, Prozor-Rama, Ravno, Tomislavgrad i Vareš.
 
• Beogradske Večernje novosti u članku Vojislave Crnjanski Spasojević pod naslovom "Hrvati prodaju naš vojni hotel" priznaju da je JNA uvijek bila i do kraja ostala srpska vojska (http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:757662-Hrvati-prodaju-nas-vojni-hotel). Prva riječ „jugoslavenska“ bio je samo paravan za srpsku vojsku. I Srbijanci se toga više i ne srame, nego otvoreno traže imovinu bivše JNA i tvrde da je ona srpska! Ovaj puta potražuju "vojno odmaralište u Baškoj Vodi" u poznatom orjunaškom dijelu hrvatskoga primorja. Vojislava Crnjanski Spasojević nas podsjeća da je nekadašnji hotel nosio naziv "Sutjeska"!
 
Donald Trump je nešto najbolje što nam se dogodilo u zadnje vrijeme. Za razliku od nesreće koja je Hrvate pogodila izvanjskim instaliranjem preopasnoga globalizatora i lažljivca Andreja Plenkovića, najjača država na svijetu napokon je dobila domoljuba i čovjeka koji već dvije godine svojim izjavama ulijeva povjerenje kako ipak ne će uspjeti razni bjelosvjetski globalizatori i mondijalizatori u svome sotonskom naumu gušenja domoljublja, vjere i svih ostalih pozitivnih ljudskih osobina i radnji. Zato ponovimo ono što što je Trump izjavio u Ujedinjenim narodima 25. rujna 2018., a njegovi sotonski protivnici, naročito u našim medijima, to su prešutjeli. Evo četiri glavne poruke iz toga govora:
»Mi u Americi vjerujemo u uzvišenost slobode i dostojanstvo pojedinca, cijenimo kulturu koja podupire našu slobodu – kulturu izgrađenu na snažnim obiteljima, dubokoj vjeri i vatrenoj nezavisnosti. Slavimo svoje junake, čuvamo svoju baštinu i nadasve volimo svoju zemlju«.
»Odbacujemo ideologiju globalizma i prihvaćamo doktrinu patriotizma«.
»SAD će uvijek birati neovisnost i suradnju umjesto globalne vlade, kontrole i dominacije«.
»Zajedno odaberimo budućnost domoljublja, blagostanja i ponosa. Odaberimo mir i slobodu umjesto pokoravanja i poraza. I dođimo na ovo mjesto i zastupajmo naše narode i nacije, uvijek snažne, uvijek suverene, uvijek pravedne i uvijek zahvalne za milost, dobrotu i slavu Božju. Hvala vam. Bog blagoslovio vas i sve narode svijeta«.
 
• U tijeku je novi poraz bruxelleskih eurobirokrata. Naime, Europska Komisija je zaprijetila Italiji da će protiv nje pokrenuti sankcije ako do kraja listopada ne smanji planirani deficit od 2,4 posto BDP-a, u proračunu za iduću godinu, što je 1,4 posto veći deficit od naputaka Bruxellesa. Talijani su odbili bruxelleski naputak o smanjenju deficita i nastavak dosadašnje pogubne proračunske štednje i poručili eurobirokratima kako im je cilj poticanje gospodarstva i povećana socijalna zaštita najsiromašnijih, a ne nastavak gospodarske stagnacije države, koja traje dva desetljeća, otkako se Italija počela pripremati za uvođenje eura i otkako je odbacila liru. Time su europske institucije ušle u blokadu odlučivanja jer nemaju nikakve mogućnosti da kazni Rim, a pitanje budućnosti eura postaje sve ozbiljnije.
https://voiceofeurope.com/wp-content/uploads/2018/10/20170428bga_8432-702x459.jpg
• Pogledajte kako Mađari čuvaju svoje granice, za razliku od Hrvata, koji kod Maljevca i drugdje love migrante po poljima i šuma, a oni ih gađaju kamenjem i pucaju na našu policiju.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Medijski i policijski teror u službi reizbora Ive Josipovića

HF

Vulin i Vučić samo govore ono što Milanović, Mesić, Pupovac i drugi rade

HF

Ljudi moji je li to moguće, prof. Ivan Rimac kritizira Plenkovića!

hrvatski-fokus

Šeks i Plenković vraćaju nas u “olovna vremena”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više