Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Mustafa Cerić zagovara Khashoggijevo ubojstvo

Svijet se zgrozio pred viđenom brutalnošću i hladnoći zločinaca u saudijskom konzulatu

 
 
Svaki, ili gotovo svaki svjetski odnosi između demokratskog i islamskog svijeta, glede življenja i vrjednovanja  slobode govora,  ljudskih i vjerskih prava, najvidljivije je u mraku beha sadašnjosti, neodrživosti i podijeljenosti, čije je rješenje jedino u troentitetiziranju dvodjelno nepravedno podijeljene Bosne i Hercegovine. Na bilo kojem dijeliću Kugle zemaljske na kojem se, bilo planirano ili slučajno testira odnos zapadne demokracije i diktature islama, pokazatelj je bosanskohercegovačkog prokletstva u kojem se sudaraju svjetovi, kulture, civilizacije, vjere, vjerski islamski radikalizam i zapadna demokracija, svjetski interesi islama i pravoslavlja. Sve to Bosnu i Hercegovinu čini dubokim i nepresušnim izvorom sukoba, ratova, nemira i nestabilnosti koje joj prijete trajnim nestankom kao entiteta, danas triju nacija, vjera i kultura. Nema europskog, vjerojatno i svjetskog dijela tako zamršenog, tako nesigurnog i s toliko mržnje ispunjenog kao što je taj bosanskohercegovački, kojeg je do točke ponovnog sukoba zagrijala nepravda osmišljena u američkoj vojnoj bazi Dayton.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/105499386-1539201294870rtx6eb1r.530x298.jpg
Zbog toga nikako da zemlja krene u neke mirne tijekove, u kojima bi se započela graditi stabilnija i sigurnija budućnost za sve njene nacionalne i vjerske identitete. Iluzorno je stoga i očekivati bilo kakav pomak u pozitivnom joj smjeru kada akteri, napose bošnjački, koji su je osvojili ili misle da su je pokorili i okupirali, čine sve da je vrate u prošlost turskog danka u krvi, u vrijeme prisilne islamizacije i rušenja crkava na kojima se kasnije gradile, i izgradile danas postojeće, džamije. Da je današnji Bošnjaci, a jučerašnji Muslimani, žele pod svaku cijenu vratiti u tu prošlost turskog konfesiocida nad njenim autohtonim katoličkim narodom ne pokazuje samo Alijino ostavljanje zemlje u amanet najvećem i najbrutalnijem današnjem diktatoru turskom predsjedniku Erdoğanu, već i muslimansko-bošnjački odnos prema slobodi govora, ljudskih i vjerskih prava, demokraciji, suživotu u bogatstvu razlika.
 
Naime, 2. listopada 2018. u saudijskom konzulatu u Turskoj na najbrutalniji mogući način, onakav kako to rade i likvidiraju protivnike, napose kršćane, isilovci, masakriran je novinar te zemlje Jammal Khashoggi, protivnik diktature koja njome vlada. Svijet se zgrozio pred viđenom brutalnošću i hladnoći zločinaca, likividiranja političkih protivnika. Cijela svjetska javnost osudila je i osuđuje taj zločin, koji je ravan jedino zločinima isilovaca koji ih čine nad kršćanima Bliskog istoka. Osudio i osuđuje ga cijeli slobodni i demokratski svijet, no ne i bivši poglavar IZ BiH Mustafa Cerić. Zastrašujuće! Bivši poglavar beha Muslimana otvoreno je stao na saudijsku stranu koja je priznala taj stravični zločin. I nije teško zamisliti na čiju se stranu stavljaju i bošnjačko-muslimanski političari kada se jedan vjerski vođa svrstava na stranu zločinaca i time staje uz teroriste.
 
Postavlja se, naime, pitanje, uz svu dobronamjernost kako se nikako ne bi uvrijedili svi beha Muslimani, čemu ih je učio, a i danas iz sjene uči Mustafa Cerić. Ne smije se ni zamisliti, mada bi se iz njegova političkog ponašanja moglo i zaključiti, da ih je učio i uči teroru, mržnji, zločinu. Zasigurno, u tom nauku ga ne slijede svi beha muslimani, pa i neki u svijetu poput ubijenog novinara. Ima li mjesta u njegovu vjerskom učenju, a ovim pristajanjem uz brutalne zločince i življenju islama, i malo mjesta za mir, toleranciju, snošljivost, dijalog, i suživot u Bosni i Hercegovini? Teško, zapravo sigurno da nema. A ako Mustafa Cerić danas stoji i opravdava ovako brutalna ubojstva neistomišljenika, a stoji jer je sam to napisao i pisanjem zločin opravdavao, kakva je onda njegova odgovornost i suodgovornost za strašne muslimanske ratne i poratne nad povratnicima zločine nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Je li on bio i kreator, planer, pa možda i izvršitelj nekih zločina, koje i dan danas vješto skriva bošnjačka strana, zahvaljujući financijama koje dobiva upravo od Saudijskog režima?
 
Čovjek koji opravdava tako brutalan zločin, a kojeg cijeli svijet osuđuje, znači spreman je da tako nešto i sam učini. Cerićevo opravdavanje saudijskog terorističkog zločina nad novinarom nije samo njegova zahvala Saudijcima za izgrađene džamije u BiH, već nažalost i širenje tog radikalnog islama među beha muslimanima. Cerić bi svjetskoj, napose onoj nemuslimanskoj strani u BiH, u prvom redu hrvatskoj koja je na neki način ista žrtva tog radikalnog islama  kao i ubijeni novinar, za što služe, šta se sve uči i propagira u džamijama i vjerskim muslimanskim objektima koje je izgradila Saudijska Arabija u daytonskoj Bosni i Hercegovini. Strah je i zamisliti da se u tim bogomoljama možda obučavaju isti oni teroristi  koji su zrakoplovom poslani u Tursku da ubiju i masakriraju kritičara saudijskog režima.
 
Stoga u nemuslimanskoj beha javnosti, onoj hrvatskoj kao prisilnom bošnjačkom federalnom partneru, se pita, je li Cerić podrškom zločincima poslao i poruku beha nemuslimanima da ih čeka ista sudbina kao i masakriranog novinara. Uz to, Cerić je potporom i opravdavanjem saudijsko terorističkog zločina nad novinarom, poslao jasnu poruku svjetskoj zajednici koja je isti taj teror osudila, da Bosna i Hercegovina nema budućnost ovakva kakva je skrpljena i sklepana kao svjetska sramota u Daytonu, te da je potreban neki novi „Berlinski kongres“ novog protektiranja i uređenja zemlje po formuli tri naroda tri entiteta. Tada se ne bi moglo dogoditi da Bošnjaci muslimani biraju dva svoja člana u beha Predsjedništvo, Srbi svoga, a Hrvatima to pravo oteto.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Demonstracije protiv Ugarske u Sarajevu 1912.

hrvatski-fokus

Centri za obuku mudžahedina

HF

Nakon Jelaha Bošnjaci-muslimani napadaju Hrvate i u Blaževcima

hrvatski-fokus

Zašto Komšić nije optužen za korupciju?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više