Hrvatski Fokus
Aktualno

VOJVODINA – Bunjevka prijeti Hrtkovčaninu

Jasna Vojnić: Nadam se da ćete gorko zaplakati zbog svega što radite…

 
 
Hrtkovčanin Branimir Miroslav Tomlekin, koji nakon progona svih Hrvata iz toga dijela Srijema sada živi u Novome Sadu, vjerni je i uporni pratitelj i pazitelj svega što rade subotički Hrvati posljednjih godina. U tom praćenju njihova rada stalno nailazi na nepravilnosti, preglasavanja i nepravde. Branimir Miroslav Tomlekin tvrdi i dokazuje kako subotički Hrvati – koji su se inače podijelili na one koji se ponekad potiho deklariraju Bunjevcima Hrvatima (ali rijetko Hrvatima Bunjevcima) i one koji za sebe kažu da više nisu Hrvati, nego Bunjevci – jako dobro žive od toga, po njemu, lažnoga bunjevačkog "hrvatstva". S druge strane, oni koji otvoreno govore da više nisu Hrvati nego da su Bunjevci, uglavnom svoje izdajničpko napuštanje hrvatstva dobro naplaćuju od Beograda. No, ne prolaze oni baš tako dobro, puno bolje prolaze oni drugi, tzv. bunjevački Hrvati, koji dobivaju pomoć i iz Beograda i iz Zagreba. Koriste novčanu pomoć iz zagrebačkih i beogradskih jasala. I zbog toga što revno prati sve ono loše što se događa prema Hrvatima u Srbiji Branimir Miroslav Tomlekin nailazi na neugodnosti, pa i prijetnje. Zadnju prijetnju dobio je od Jasne Vojnić, nositeljice izborne liste „Hrvati zajedno“ na kojoj su izabrani svi sjevernobački Hrvati, iako su hrvatska manjina u Srbiji, a osim njih nije nitko izabran iz Srbije ili Beograda, gdje još uvijek živi najviše Hrvata u Srijemu. Pogledajmo prijetnju Jasne Vojnić i odgovor Branimira Miroslava Tomlekina:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/maxresdefault.jpg
Jasna Vojnić
 
»From: Jasna Vojnić <jasnavojnic@gmail.com   
To: tomlekin@eunet.rs
18.11.2018. 7:34 AM
Nadam se da ćete gorko zaplakati zbog svega što radite…
No virus found in this message.
Checked by AVG – www.avg.com
Version: 2015.0.6201 / Virus Database: 4739/13672 – Release Date: 12/30/16
Internal Virus Database is out of date.«
 
»Poštovana gospođo Vojnić,
u životu nisam ništa nečasno uradio pa mogu časno i umrijeti. Ako je ovo prijetnja, gora je od one koju smo ja i mati doživjeli u našoj kući u Hrtkovcima 1992. godine. Ako je osvetnička kletva, još više ne priliči budućoj predsjednici HNV-a. A ako je želja, zakasnili ste, jer mi Hrtkovčani gorko plačemo već ravno sto godina. Pročitajte moju knjigu „Hrtkovci, priče o sudbini jednog sela“.
Srdačan pozdrav.
Branimir Miroslav Tomlekin« (h.f.)

Povezane objave

I akademik grobar Imunološkog zavoda

HF

Akademik na čelu Hrvatskoga državnog sabora

HF

Naš zabavni predsjednik Vlade

HF

Probudite se ljudi!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više