Hrvatski Fokus
Uvodnik

U Saboru ni minuta šutnje generalu Praljku!

Igor Štimac: »Vratite petokraku na grb je*ala vas ona sve zajedno, nakon nje slijedi kokarda!«

 
 
• Ponovno se zahuktala hrvatska politička scena. A to je bilo očekivano, jer nemamo vođu i nemamo jezgro koje je u stanju nadzirati stalne ugroze koje dolazi iz oba smjera – iz unutra i izvana. Navršila se obljetnica od tragične i nepravedne presude hrvatskoj šestorci u Den Haagu i još tragičnije smrti humaniste Slobodana Praljka. A da situacija u Hrvatskoj nije dobra, da nije hrvatska, potvrđuje i slučaj iz Sabora gdje nije odata minuta šutnje tragično preminulom hrvatskom generalu u haaškom pritvoru. Umjesto minute šutnje nepotističko obojeni predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvrijeđao je saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića što je iskoristio mogućnost da pred govornicom usred Sabora minutom šutnje oda počast preminulom dr. sc. Praljku. I još ga je Jandroković napao s riječima kojima će se cijeloga života morati stidjeti: »Molio bih vas da ne zloupotrebljavamo nečiju osobnu tragediju za skupljanje jeftinih političkih bodova«. Upravo je ovim riječima Jandroković zlorabio saborsku govornicu, ne samo za »skupljanje jeftinih političkih bodova«, nego i za očuvanje svoga sadašnjeg poprilično dobro plaćenog političkog položaja. A gdje je 1991. godine tada 24-godišnji Jandroković bio ne treba niti pitati. Za razliku od domoljuba i humaniste dr. Praljka u obrani domovine sigurno nije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/slobodan-praljak-e1512064297742.jpg
• Crveni uvijek ostaju crveni. Skojevci i komsomolci uvijek ostaju skojevci i komsomolci. Jednom riječju ostaju – izdajnici! Najnoviji komsomolski izdajnički čin je SDP-ova interpelacija (političko ometanje) u Saboru protiv pozdrava 'Za dom spremni!'. No, nisu crveni partijaši samo tako benigno zatražili interpelaciju, nego su ju ideološki obojili u borbu protiv Vladina »nečinjenja u vezi s učestalom zlouporabom ustaškog pozdrava "Za dom spremni"«, čime su se svrstali ne samo na stranu Zorana i Vesne Pusić, Ive Josipovića i Stjepana Mesića, Hrvoja Klasića i Dragana Markovine, Viktora Ivančića i(li) Branka Mijića…, nego su se svrstali i na stranu službene i nikada prekinute velikosrbijanske politike negiranja Hrvata i laganja o NDH, ustašama, Jasenovcu, Jadovnu… Iako znamo da je raspadajuće crvene u okviru SDP-a jako malo briga za teme koje su naveli u saborskoj interpelaciji, činjenica je kako će nam ona u budućnosti donijeti nove probleme, posebice izvan hrvatskih granica. Zašto su se crveni baš sada sjetili ustaša i NDH? Zato što jako dobro znaju da je na čelu HDZ-a i Vlade čovjek koji im je ideološki blizak, a time i politički ranjiv.
 
• Nije crvena tzv. ljevica nazočna samo u Saboru, ima je i drugdje, pa i športu. To najbolje znaju navijači Hajduka. Još prije nekoliko godina u vrijeme vladavine Ranka Ostojića nisam se ugodno osjećao u Splitu. Grad je bio oblijepljen rasističkim plakatima sa slikama Davora Šukera i Zdravka Mamića na kojima je pisalo: Ubit ćemo te! i slično. Kako nitko nije reagirao, znao sam da će se takvo rasističko ponašanje proširiti izvan Splita. U središtu grada Hajdukova vladajuća ulična struktura naredila je gostioničarima da ne smiju prodavati Ožujsko pivo i oni ga – zbog "mira u kući" – ne prodaju. Za mene je i to rasizam koji prešutno priznaje vlast. Sve do danas. Niti to nije dovelo do dobroga. Slobodna Dalmacija je lokalni dnevnik, ali i rasadnik podaničkoga ponašanja prema onima koji su ovladali Hajdukom. Sve do prije nekoliko dana niste mogli čuti ili pročitati od splitskih novinara niti jednu lošu riječ protiv Torcide, udruge Naš Hajduk i preostaloga sve obespravljenijeg vodstva u klubu. Tek smjenom Zorana Vulića poznati radijski novinar Edo Pezzi otvoreno kaže kako su nehajdukovci izvan Splita otjerali posljednjeg hajdukovca i Splićanina Zorana Vulića, što znači da je voda došla do grla. Jedino jedan od najvećih Hajdukovih igrača u povijesti, Igor Štimac, nije šutio ni prije a ni danas. Evo što je, između ostaloga, pred neki dan hrabri i lucidni Štimac napisao na svome profilu:
»1. Ante Majić (prvi saziv NO)
2. Mate Kukavica (DPH Zagreb)
3. Danko Radaljac (UO NH)
4. Ante Šalinović (NO)
5. Slaven Marasović (NO)
6. Benjamin Perasović novi Mesi(ja)
Šalinović-Majić-Marasović će ostati upamćeni kao grobari nekad velikog kluba…
…Je*eš preslagivanja u Saboru kad imamo Hajduk, Naš Hajduk i povezana društva koja su zarotirala fotelje tako jako da se valjda prvotimcima od toga zamantalo pa ne stignu više nikoga dobit…
Uglavnom, Rilov je otiša. Sad čekamo odlazak NO na čija mjesta će doći još gorih sedam 'odabranih' po naputku velikih vođa iz Zagreba, a njima će upravljati hrvatski Che Guevara, veliki govornik s Rive i Hajdukov Mesi(ja) koji će nas vratiti na slavne staze, po šumama i gorama…
u prostorijama DPH Zagreb se slavilo dugo u noć nakon objave rezultata glasovanja prvog kruga jer je 10 odabranih (čitaj guranih) upalo…
Živija filozof Ben(che)min Perasović!!!!!!
Živilo radničko samoupravljanje!
Živija nerad!
Živila transparentna krađa!
Živila laž!
Živilo nasilje!
Vratite petokraku na grb je*ala vas ona sve zajedno, nakon nje slijedi kokarda!!«
 
Andrej Plenković zaposlio kuma Igora Pokaza za veleposlanika u Velikoj Britaniji. Zaposlio ujaka Marka Raosa u Parku prirode Biokovo. Zaposlio sestričnu Neru Miličić u uredu Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji… Zbog ovoga zapošljavanja ispaštaju drugi, a ne Plenković. Tako je pokrenut postupak protiv ministra Tomislava Ćorića jer je Raosa navodno imenovao na plaćenu dužnost temeljem propisane diskrecijske ovlasti, ali bez obrazloženja, čime je Ćorić napravio propust zaštite vlastite vjerodostojnosti i povjerenja građana u savjesno, odgovorno i nepristrano obavljanje dužnosti. Čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković, ne amnestira Ćorića samo zato što je Markov nećak Andrej u ulozi predsjednika Vlade njemu nadređeni. Kako je izvršen veliki pritisak na samo Povjerenstvo, za očekivati je da se glavnom krivcu Plenkoviću ne će ništa dogoditi, jedini "žrtveni janjci" postat će njegovi ministri.
 
• Tko je i što je Hrvatska narodna stranka (HNS)? Jad i bijeda. Imaju samo četiri saborska zastupnika, pa su, poput Milana Bandića, iz Partije doveli jednoga prebjeglog zastupnika, nadomjestivši tako svoga nedavno prebleglog zastupnika. I sada, kada nemaju niti jedan posto potpore Hrvata, pokušavaju na nekim liberalnim temama pokazati mišiće. Sada prijete da će se žaliti Ustavnom sudu zbog Zakona o udomiteljstvu, čime izazivaju narcisoidnog Andreja Plenkovića da ih, kao i neke druge – Most i Neovisni za Hrvatsku – preko noći izbaci iz vlasti.
 
• Nevješto uvjeravanje ministrice vanjskih poslova, Marije Pejčinović Burić, da je Marakeški sporazum »katalog mjera koji potiče suradnju država po pitanju regularnih migracija, a ne obvezujući dokument kojim države predaju dio suvereniteta« nikoga ne može uvjeriti. Nepobitna je činjenica kako Hrvatska, prihvaćajući ovaj opasni sporazum, prihvaća i određene političke obveze. Činjenica je da ovaj sporazum ekonomsku migraciju proglašava ljudskim pravom i predaje suverenitet državni svjetskom Velikom Bratu. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/11/38b65cc565d499f6-DjemmaFnaX3.jpg
Marrakech
 
• Povećanje bruto društvenog proizvoda u trećem tromjesečju ove godine od 2,8 posto je slabo povećanje. Kako smo u gospodarskom razvoju jako zaostali za drugim državama Europske unije trenutačno nam je nužan puno viši rast BDP-a.
 
• Vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću sve je teže raditi i živjeti u Sarajevu i BiH. U razgovoru za internetski portal Dnevnik govorio je i o nekim radikalnim portalima iz BiH koji podržavaju progon pakistanske kršćanke Asie Bibi. "Nažalost, islamofobija će biti nazočna dokle god se muslimani ne ograde od tih koji siju strah. Što je trebalo nekim našim muslimanima da se solidariziraju s tim stavom u Pakistanu, što je strašna nepravda. Time ulijevaju strah i nepovjerenje", rekao je kardinal Puljić i dodao: "Ako se želi graditi jednakopravnost, onda treba svakog čovjeka poštivati u njegovim pravima i slobodama, a ne nasiljem nametati svoju slobodu gazeći drugoga". Za one koji ne znaju zašto je prvotno na smrt osuđena katolkinja Asie Bibi, evo objašnjenja. Samo zato što je u svome mješovitom selu, gdje žive kršćani i muslimani, zajedno radila s muslimanskim ženama i žedna popila vodu iz čaše iz koje je vodu već pila muslimanka! Za ne povjerovati!
 
• Članovi Vijeća za elektroničke medije su: Josip Popovac, predsjednik (Omiš); Robert Tomljenović, zamjenik predsjednika, (Zagreb); Vanja Gavran, član(ica) (Posušje); Anita Malenica, članica (Imotski); Davor Marić, član (Split) i Damir Bučević, član (Brač). Ova južnohrvatska ekipa je daleko opasnija od prijašnje čelnice Vijeća Mirjane Rakić. Zato jer smo prije imali samo jednu Mirjanu Rakić, a danas ih imamo – šest! Njihovo gušenje medijskih sloboda i zatvaranje preostalih domoljubnih privatnih TV kuća je na tragu onoga što u Saboru rade SDP i Gordan Jandroković – rastakanje preostaloga zdravog hrvatskog tkiva.
 
Lora Vidović svoje je sramno protuhrvatsko priopćenje plasirala u javnost dva dana nakon obilježavanja vukovarske tragedije. Nije slučajno. I nije to samo njezino djelo.
 
• Jedna ljekarnica nije izdala lijek za pobačaj i nakon toga doživjela napade sa svih strana. Je li u pravu ili nije, pitanje je za raspravu. Da se nije pozvala na priziv savjesti bila bi kriva, a ovako nije. Nije kriva jer je priziv savjesti nazočan i u ljekarnama, jer se temelji na Općoj deklaraciji o ljudskim pravima UN-a, a izrijekom se spominje i u hrvatskom Ustavu, te je reguliran u čak u četiri zakona; od Zakona o liječništvu preko Zakona o ljekarništvu do Zakona o sestrinstvu. Nadalje, priziv savjesti ne proizlazi samo iz kršćanstva, već postoji i u drugim ne samo vjerskim društvima. Zakonski je reguliran nakon Drugog svjetskog rata. Posebno je prihvatljiv u totalitarnim režimima, što dobro tumači filozofkinja Marija Selak kada kaže da su "Savjesni građani katastrofa za svaku vlast".
 
• HNS ima nagradnu igru Provedi dan s Ivanom Vrdoljakom za svoje članove. Dobro, imaju nagradnu igru i žele se popularizirati, ali… U igru se ne uključuju znatiželjnici, nego Vrdoljakova druga žena Ivana. Još čekamo kada će se putem facebooka javiti njegova prva žena, itd.
 
• I KD Lisinski voli novac. Što drugo reći nakon ovoga što je prije neki dan održano u ovoj dvorani. A da Vam bude jasnije o čemu se radi, evo najave koncerta "Ruku pod ruku":
»LADO I KOLO: "RUKU POD RUKU 2.0"
Organizator: Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije KOLO predstavljaju zajednički program Ruku pod ruku 2.0
Međusobnu suradnju ova dva ansambla obnovila su 2016. godine i od tada neprestano razmjenjuju iskustva i grade međusobne odnose u nastojanju da što kvalitetnije predstavljaju izvedbene tradicijske umjetnosti i potiču međukulturne suradnje.
U dva sata programa, više od 100 umjetnika prikazat će neke od najljepših tradicijskih plesova, pjesama i glazbe s područja Srbije i Hrvatske.
26. studenoga 2018.
Ponedjeljak u 19:30 sati
Velika dvorana
http://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/lado-i-kolo-ruku-pod-ruku-20/«
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Rušenje Tolušića i “sugovornik iz HDZ-a”

HF

Mediji i političari nas obmanjuju i zaluđuju

hrvatski-fokus

Erjavec ustrajava na ratnoj retorici

HF

Hrvatska je žrtva narcisa koji je obolio od malignog narcizma

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više