Hrvatski Fokus
Hrvatska

Tko o čemu, Pupovac o prikrivanju zločina

Zasigurno nije pročitao knjižicu imena 'Sunčica'

 
 
Nakon uhićenja dvojice osumnjičenika srpske nacionalnosti u Vukovaru za ratni zločin silovanja uslijedila je promptna reakcija njihova ovozemaljskog zaštitnika. Došavši bijesan u Vukovar Milorad Pupovac je odmah ustvrdio da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama poduzimaju od 1997. godine te da je cilj nedavnih uhićenja u tom gradu izazvati uznemirenost i pravnu nesigurnost. Dakle, prema Pupovcu uznemirenosti i nesigurnosti ne bi bilo kad bi se taj 'broj građana' do smrti pustio na miru, zar ne!?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/IMG_4642.jpg
Ostatci Borovo-komerca
 
Milorad Pupovac zasigurno nije pročitao knjižicu imena 'Sunčica' iz daleke 2011. u kojoj silovane žene iznose svoja 'ratna iskustva'. Koliko je hrvatskih žena silovano u Domovinskom ratu, nitko točno ne zna; zasigurno, ne zna ni senzibilni Milorad Pupovac… niti ga je briga! Za njega je vjerojatno i 'Sunčica' zlonamjerna protusrpska provokacija u cilju 'izazivanja uznemirenosti i pravne nesigurnosti' a silovane žene su tek nekakav instrument pritiska na hrvatsko pravosuđe!? No neke od tih žena, uglavnom s vukovarskog područja, ipak su skupile snagu nakon gotovo 20 godina i ispričale javnosti svoje stravične priče. Knjiga 'Sunčica', simbolički je nazvana po osmomjesečnom novorođenčetu, sadrži 14 svjedočanstava žena i jednog muškarca o ratnom zločinu o kojem nitko ne progovara, o silovanju.
 
„Osmomjesečna Sunčica preživjela je taj strašni horor, nju, njezinu majku te ostale silovane žene, ali i muškarce, ušutkali su nakon rata. Zločinci nisu kažnjeni, žrtve ne samo da nisu obeštećene i da nemaju nikakav status, već su i dalje izložene prijetnjama svojih silovatelja¨…koji i danas, sve tamo od 1997. slobodno šeću ulicama grada heroja!? Međutim, ustvrdio je Pupovac kako je malo ili ništa učinjeno da se sankcioniraju ljudi odgovorni za smrti (pripadnika srpske nacionalnosti, nap. a.) u ljeto 1991. godine kao i tijekom Bljeska i Oluje te ocijenio da je prikrivanje i negiranje zločina kazneno djelo… bez obzira tko u tome sudjelovao, organi države ili mediji.
 
„Mi ne ćemo ni u koga upirati prstom, nećemo poduzimati ništa čime bi smo vršili pritisak na pravosuđe, ali hoćemo međunarodnim i domaćim legalnim sredstvima tražiti pravdu za one koji su nedužno optuživani, za one koji su ubijeni, privođeni, maltretirani od strane onih koji sada uživaju pravnu zaštitu poretka RH“, zaključio je oštro Pupovac u Vukovaru tiskovnu konferenciju na kojoj su bili nazočni i predstavnici SDSS-a, Zajedničkog vijeća općina i Srpske pravoslavne crkve.Nema nikakve sumnje da je zločina bilo i s hrvatske strane ali samo politički idioti mogu pokušati izjednačavati mega-zločine srbo-četničkog agresora, vojske JNA i domaćih četnika sa zločinima počinjenih od strane hrvatskih branitelja. Ako je, a je, pojedinačnih zločina bilo i s hrvatske strane u Vukovaru, nakon pada grada uslijedila je i neviđena kazna, po Pupovcu 'sankcija' za te 'zločine' sa strane agresora. Dabome, bez ikakvog suđenja.
 
Ponajprije, bilo je to u obliku genocida na Ovčari (200 ranjenika i civila) i Borovo-komercu (više stotina pobijenih) uz prethodno totalno razaranje grada, urbocid, i temeljito (č)etničko čišćenje grada, etnocid, istjerivanjem 31 tisuće 'krivovjernika' iz grada. To je bila najkrvavija bitka u Europi od 1945., a Vukovar je bio prvi veći europski grad potpuno uništen od Drugog svjetskog rata. Kada je Vukovar pao 18. studenog 1991., na stotine zarobljenih hrvatskih vojnika i civila je masakrirano, tisuće žena silovano, silovani su čak i muškarci, a 31.000 civila uključivo starce i djecu, zločinački je deportirano iz grada i okolice…u do danas nepriznate srbijanske kazamate. Bila je to itekako krvava sankcija, osvetnička kazna agresora bez presedana ali izgleda da ni to nije bilo dovoljno pravdoljubivom Pupovcu…koji i danas tvrdi 'učinjeno je malo ili ništa'!?
 
Milorad Pupovac danas u Vukovaru kaže i ovo, ponovimo još jednom: „Prikrivanje i negiranje zločina kazneno djelo… bez obzira tko u tome sudjelovao, organi države ili mediji.“ O čemu se radi? Parafrazirat ću jedan članak Zvonimira Despota iz 2008. godine: Prikrivanje zločina je moralno pitanje u prvom redu za Pupovca samoga (kao organa države!?, nap. a.), ali i te kako važno za javnost jer je prikrivanje zločina jednako počinjenom zločinu. Dosad nitko, pa ni mirotvorni Pupovac, nije demantirao Slavka Degoriciju koji ga je zbog (ZLOČINA) prikrivanja zločina teško optužio u svojoj knjizi 'Nije bilo uzalud'!.
 
Slavko Degoricija je ustvrdio da se Pupovac 1991. kod njega u uredu zalagao za oslobađanje dvojice Srba liječnika koji su na okupirani teritorij švercali medicinsku opremu. Po nalogu, danas pokojnog Đure Brodarca, pušteni su na slobodu i nije im pala ni dlaka s glave. A hrvatska je strana pak tražila da se Milorad Pupovac založi za pakračkog liječnika Ivana Šretera kojega su lokalni Srbi u isto vrijeme oteli jer je svojim mirotvorstvom ometao tamošnju srpsku pobunu. Pupovac je to i obećao i dalje jednostavno zašutio. Poslije se pokazalo, što je i on znao, da su pobunjeni Srbi-četnici doktora Šretera vrlo brzo mučki likvidirali (čak prije mjesec dana, nap. a.) a ni danas mu se ne zna za grob. A Milorad Pupovac o nesretnoj sudbini dr. Ivana Šretera i dalje jednako šuti i još bezobrazno drži lekcije hrvatskom narodu kako je prikrivanje i negiranje zločina kazneno djelo! Nakon svega što reći nego:Tko o čemu političar Pupovac o poštenju!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Kvislinzi i petokolonaši danas na vlasti i u sprezi s agresorom

HF

Božić dolazi!

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Koledari – božićni ophodari

hrvatski-fokus

Mesić raspustio 1. hrvatski gardijski zdrug

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više