Hrvatski Fokus

Petokolonaška izdajnička djelatnost pored spomenika Oca Domovine

 
 
Otkrivanje impozantnog spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i tvorcu moderne Hrvatske dr. Franji Tuđmanu koje se odigralo u Zagrebu jučer (10. prosinca) na 19. obljetnicu njegove smrti, očekivano je prošlo uz primjerenu halabuku koju su nastojali praviti oni koji su mu neskloni. Tako su naklapali o tomu "sliči li spomenik onomu komu je namijenjen", "zašto je tako predimenzioniran", tvrdili kako se on "ne sviđa obitelji Tuđman", pa su čak postavljali i pitanje "čemu spomenik" i "zaslužuje li ga" jedna takva "štetočina" kao što je bio on. "Tuđman" – vele oni, "nije dopuštao demokraciju", "nije poštivao ljudska prava", "on je ostavio Hrvatsku u kojoj vlada 200 obitelji" itd.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/imgopt17.jpg
Sve to, pa i još mnogo čega sličnoga ispalila je bratija iz lijevo-liberalno-anarhističkog miljea (što preko portala i tiskovina, što putem TV-a), ali sve od reda sami marginalci – jer, vodeći među njima shvatili su odavno kako je proces "detuđmanizacije" doživio svoj krah, a točka na "i" bila je službeno odustajanje SDP-a od ove koncepcije u vrijeme vladavine Zorana Milanovića (kad su ono čak i naši neokomunisti okupljeni oko spomenutog Zokija i Hajdaš-Dončića objeručke prihvatili ideju da se zagrebačka zračna luka nazove po prvom hrvatskom predsjedniku). No, uvijek ima onih kojima teže i sporije dolazi iz gu…e u glavu – kako se to obično kaže, pa još jedno vrijeme nastavljaju po inerciji bauljati stazom za koju nisu svjesni da ne vodi nikuda.
 
Bilo je otužno gledati sirotu Radu Borić, drugaricu "društvenu aktivisticu" (po profesiji) i zastupnicu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini kako s nekoliko pristaša (a ukupno ih se skupilo osmero) s razvijenim transparentima, na jedan tragikomičan način pokušava baciti sjenu na ceremonijal otkrivanja spomenika (nisam među njima primijetio jednako žestokog borca za istu stvar Zorana Pusića, pa se pitam, da mu se nije ne daj Bože dogodilo nešto – ili siromašak možda nije znao za ceremonijal otkrivanja spomenika). Bilo kako bilo, ovo društvance postrojeno nedaleko od mjesta na kojemu je održavana svečanost izvelo je svoj tragikomični performans čiji je značaj upravo srazmjeran društvenom utjecaju što ga "detuđmanisti" u Hrvatskoj imaju danas.
 
Kamere su, dakako (kao uvijek do sada) bile u blizini i na usluzi drugarici Radi-Lambadi (što zbog toga što je fotogenična, a što iz razloga navike samih kamermana koji znaju da nema fešte bez nje), pa je ona u svojoj prepoznatljivoj maniri, mrtva ozbiljna i zabrinuta lica (smrklo joj se od tolikog "kršenja ljudskih prava") izvalila nekoliko tragikomičnih optužbi na račun pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Među njima se našla i ona o "200 bogatih obitelji", prljava laž za koju je odavno dokazano kako je upravo samo to: laž i ništa drugo (Vidi: https://www.vecernji.hr/premium/kako-je-nastao-hrvatski-mit-o-200-obitelji-1171131), ali, eto, drugarica Rada – Lambada valjda još uvijek nije čula kako je taj mit već u sferi pluskvamperfekta, pa ga i dalje rabi.
 
I reče još glasnogovornica onih 8 nezadovoljnika Tuđmanovim djelom, likom i spomenikom, Rada – Lambada, kako "u vrijeme Tuđmana nije bilo slobode i demokracije, kršila su se ljudska prava" itd. Ne reče kakvu su to "demokraciju", "slobodu" i "ljudska prava" punih 45 godina njegovali njezini komunisti (počevši od Tita, preko Rankovića, Bakarića, do Šuvara, Račana i drugih), koliko su ljudi pobili "u ime naroda" i kakvo su nam zlo napravili. Zaboravila Rada-Lambada na te "detalje". Zaboravila i to da je u vrijeme vladavine dr. Franje Tuđmana bio rat i da ni u jednoj zemlji na svijetu u vrijeme ratnog stanja nije bilo toliko demokracije kao tada u Hrvatskoj. Zaboravila Rada-Lambada sva ona nabacivanja blatom na predsjednika Hrvatske 90-ih godina, počevši od "Ferala", "Arkzina", "ST-a" i drugih udbaških glasila, do "stojedinice" i sličnih medija. Pod krinkom "slobode izražavanja" vodila se haranga protiv hrvatskoga naroda i sve činilo kako bi mu se otežala borba za državnu samostalnost, a Hrvatsku ocrnilo i oklevetalo u svijetu. Čista petokolonaška, izdajnička djelatnost onih koji su se prodavali za judine škude – kao što i danas mnogi čine.
 
Tko bi takvo što trpio u vrijeme kad je trećina Hrvatske pod okupacijom i izložena barbarskim srpskim atacima s nakanom istrebljenja Hrvata? To se Rada ne pita. I ne uspoređuje sustav čiji je i sama izdanak (komunizam) s Tuđmanovom erom u kojoj se nije ubijalo i osuđivalo na robiju zbog napisane i izgovorene riječi, unatoč ratnom stanju i svim pošastima s kojima smo se sretali u tom najtežem razdoblju svoje novije povijesti. Sjeća li se Rada što su komunisti u savezu s četnicima napravili ovom narodu u ne tako davnoj prošlosti i kakvo je njihovo naslijeđe bilo? Što su oni ostavili za sobom? Što su kokarda i petokraka ostavile? Koliko krvi, jama s leševima nedužnih, nepravde, nasilja nad ljudskom slobodom i zdravim razumom!? Gdje su tada bila ljudska prava, sloboda i demokracija?
 
Sve je to drugarica Rada zaboravila – u paketu. Kao što je zaboravila da je dr. Franjo Tuđman umro prije ravno 19 godina, pa nikako ne može biti kriv za sadašnje stanje u državi. Zaboravila je i to da su ona i njezina škvadra u razdoblju 2000-2015. godina imali svoje predsjednike (Mesića i Josipovića), pa da možda njih treba priupitati što su radili tih 15 godina ako danas ništa ne valja. I ljevičari su bili na vlasti i imali svoga premijera 8 godina u "posttuđmanovskoj eri", dakle, gotovo polovicu tog razdoblja (prvo Račana pa Milanovića). Treba li Mesića, Josipovića, SDP i partnere pitati što su radili u ta dva (odnosno tri) mandata i zašto nisu ispravili ono što nije dobro? Drugarica Rada – Lambada zaboravila je dosta toga. Kod nje je jako izraženo selektivno pamćenje. Pa pamti i ono čega nije bilo, ali samo ako joj ide u prilog.
 
Za sve drugo "ne zna" da se događalo. Ali zato itekako zna "jašiti" na antihrvatskim mitovima, mada bi joj, istini za volju, metla mnogo bolje pristajala. Žalosno i otužno. Na što je spala "detuđmanizacija"! Od onako širokog i razgranatog pokreta koji je u sebi objedinjavao sve vrste "vragova" (neovisno o bojama), do jugokomunističkih ostataka i juda koji se tuđinu nude i prodaju za judine škude – kako je s pravom i bez dlake na jeziku govorio naš otac moderne Hrvatske dr. Franjo Tuđman – na kraju balade sve spalo na Radu Lambadu. I, da ne bi bilo zabune: ovo "Lambada" (kao dodatak uz ime drugarice Rade) je iz čiste (drugarske) simpatije prema drugarici Radi koja me na fotografiji (gore) neodoljivo podsjeća na egzotičnu brazilsku plesačicu, jednu od onih koje izvode istoimeni ples. A i rimuje se. Ni zbog čega drugoga. Nadam se da nije seksistički i da joj nisam prekršio ljudska i ženska prava.
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

Divjak vraća Jokićev tim za jugo-reformu

HF

Politika, homoseksualizam i Hrvatska

hrvatski-fokus

Igra dodjele i oduzimanja odličja

HF

SDP-ova i Pupovčeva politička smicalica prvoga reda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više