Hrvatski Fokus

Nove srbijanske laži u cilju umanjivanja srebreničkoga genocida

 
 
Andrićgrad (Kamengrad) kojega je izgradio Emir Kusturica, stariji je i ljepši i od onoga „Dubrovnika“ kojega je htio izgraditi onaj Vučurović iz Trebinja nakon što oni, Srbi, sruše onaj stvarni Dubrovnik. Stariji je i ljepši stoga što je Emir startao iz ničega, nečega što nije postojalo. Kako i ne bi kad je Emir Kusturica i samoga sebe izgradio „ljepšega i starijega“ postavši – Nemanja Kusturica, dakle, povijesno gledano „postarao se“ (abrakadabra) oko šesto godina. Šarena je to laž poput Disneylanda, Jurskoga parka… srpske republike. Nemanja Kusturica je njegov pedeset i jedan postotni vlasnik, a glavni financijaš ista ta republika, njena elektroprivreda i tko zna tko iz nje još, kažu informacije s interneta. Izgrađen je i na otetoj, privatnoj, bošnjačkoj zemlji kao sav ekskluzivno srpski. Pazi sad 'vamo: ime nosi po Hrvatu, najviše Jugoslavenu koji se nikad nije izjašnjavao kao Srbin. Ima Trg Nikole Tesle koji ima malo veze sa Srbijancima, tu je spomenik Njegošu koji je Crnogorac… Emirov je dakle ubuduće svemir, Svemirgrad, nakon što je svojedobno izgradio Srbijancima Drvengrad. Prema svemu ovome gradu bi najbolje „pasalo“ ime (Ostap)Bendergrad.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/140624048.jpg
E u tom Bendergradu Nemanja (Emir) Kusturica započinje snimanje igranog filma, a o čemu nego o Jasenovcu. Okupilo se u Ostapbender gradu šaroliko društvo, a među ostalima profesor Gideon Grajf (hrv. Greif), „stručnjak za Auschwitz“ i portugalski general Carlos Manuel Martins Branco, zamjenik misije UNPROFOR-a za Hrvatsku i BiH 1994. -1996. Glavni Kusturičin konzultant je navedeni prof. Greif, a taj je, pored ostaloga, izvolio prošle subote u Kamengradu, Andrić-Bender… gradu ustvrditi: „Usprkos svim polemikama o broju stradalih u Jasenovcu, odgovorno tvrdim da je oko 700.000 ljudi na brutalan način ubijeno u tom logoru. Ako uzmemo u obzir i sve mučenike koji su izgubili život na putu do Jasenovca taj broj bi mogao biti i veći“. I tako to biva – od tih „oko 700.000“ onda broj uz put može narasti do milijun, dva… pet, šest.
 
Nu to je stara vijest, puno „starija i „ljepša“ od Andrićgrada. Ima u tom „Politikinom“ članku od 17.  prosinca 2018., koja ga i počinje s „sedamsto tisuća“ (malo, malo) još „lipih stvari“, ali valjda će još netko ovo pro-čitati. Zato ću samo još sitnicu. Pitao sam se, a što u Ostapgradu (Andrićgrad) radi portugalski general Carlos Manuel Martins Branco, zamjenik šefa UNPROFOR-a za Hrvatsku i BiH od 1994. do 1996. Nije valjda i on stručnjak za Auschwitz? Nije, on je stručnjak za Srebrenicu, doveden kako bi potvrdio srbijansku tezu kako u Srebrenici nije bilo genocida. Ružno bi bilo da ga je bilo jer je Srebrenica preblizu Andrićgradu pa bi genocid mogao prijeći na njega, kad je sam već izvorni kulturocid.
 
Dobra režija, dobra – tamo i onda u Jasenovcu „700.00“ najmanje i još barem toliko uz put, da skromno dodam, a u Srebrenici – nitko. Što li reći do li kako se stare srbijanske laži, najbolje oslikavaju u novim. Na sve bi se možda moglo odmahnuti rukom da se ne radi o opakom otrovnom, radioaktivnom oružju – srbijanskoj propagandi koja je usmjerena prema svim susjedima, a naročito Hrvatima. Silne novca/ „pare“ ulažu Srbijanci, njihove elite, politička, intelektualna, vjerska, vojna, u propagandu. Ne znam kako sve te elite nisu primjetile kako im to opako oružje često eksplodira u rukama a i truju se pritom sami.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Krvave “tablice četničkih vrijednosti”

HF

Krvava svadba generala Koste Nađa

HF

Vijest iz Večernjega: “Priznali mi to ili ne, ali ova je država stvorena na zločinu”

HF

Veliki šušur na Arsenijevom Braču

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više