Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Stvorimo zajedno odgovore za hrvatsku budućnost

Pokušat ćemo dati odgovore za hrvatsku budućnost

 
 
Pod nazivom Hrvatska 4.0 za 14. veljače sljedeće godine pripremamo novi stručni skup na kojem ćemo, između ostaloga, predstaviti neka od mogućih rješenja za trenutačno najveći problem hrvatskog gospodarstva, a to je nedostatak radne snage.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/hr40-logo-20181211105055667.png
HRVATSKA 4.0
14. veljače 2019. godine
Zagreb, Kongresni centar ‘Antunović’, Zagrebačka av. 100/A
organizator: ENERGETIKA MARKETING
e-mail: ege@ege.hr
internet: www.em.com.hr/hrvatska-4.0
 
Zaboravimo Hrvatsku 1918., 1945. ili 1991., pred nama je Hrvatska 4.0!. Riječ je o novom stručnom skupu koji priprema ENERGETIKA MARKETING i koji je podnaslovljen Konferencija o novim tehnologijama, robotici i automatizaciji u industriji i zgradarstvu. Pri tome ćemo pokušati dati odgovore za hrvatsku budućnost i našoj industriji (koja unatoč uobičajenom mišljenju nije propala, već se sve brže razvija!), zgradarstvu, energetici i prometu ukazati na ključne smjerove razvoja u godinama koje dolaze, a posebice na one koji se oslanjaju na primjenu novih tehnologija, robotizacije i automatizacije. 
 
Uostalom, upravo bi takva rješenja mogla poslužiti za ublažavanje jednog od ključnih problema hrvatskog gospodarstva u posljednje vrijeme, a to je nedostatak radne snage, i to ne samo stručne, već bilo kakve. Novi je skup stoga tematski usmjeren svima koji na bilo koji način dolaze ili bi trebali dolaziti u doticaj s novim tehničkim rješenjima u projektiranju, konstruiranju, proizvodnji, upravljanju, nadzoru, pogonu i prometu kao što su robotizacija, automatizacija, daljinsko upravljanje, pametni domovi, zgrade i gradovi, internet stvari (IOT), Blockchain, poslovanje ‘u oblaku’. U skladu s time, očekujemo sudjelovanje predstavnika visokoškolskih ustanova (posebice Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), nadležnih državnih tijela (npr. Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta), stručnih udruga i strukovnih komora (npr. Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, Hrvatske komore inženjera strojarstva), organizacija koje primjenjuju nova tehnička i tehnološka rješenja (industrijskih proizvođača, investitora u projekte u industriji i zgradarstvu, upravitelja zgrada, javne uprave i sl.), proizvođača opreme, ponuđača rješenja, pružatelja usluga i izvođača projekata. Pridružite nam se i stvorimo zajedno odgovore za hrvatsku budućnost!(www.energetika-net.com)

Povezane objave

Konkurentno poslovno okruženje ključno je za otporan i održiv dugoročni rast

hrvatski-fokus

Savjetovanje ‘Energetska i procesna postrojenja’

HF

Hrvatska vinska kultura dobila kapitalnu znanstvenu monografiju autorice Tanje Baran

hrvatski-fokus

Vladajući uništavaju zdravstvo

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više