Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Mateja Hercigonja vinska kraljica

Izabrana Vinska kraljica za 2019. godinu

 
 
Nakon pismene, usmene i praktične provjere znanja, Mateja Hercigonja, nositeljica istoimena OPG-a iz Pušće, izabrana je za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2019. godinu. Okrunjena j u Hotelu „The Westin“ u Zagrebu. Za prvu pratilju izabrana je Ada Puntarić iz Graberja Ivanićkog, a za drugu pratilju Andrea Grdović iz Grdanjaca.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/12/matejahercigonja-vinska_kraljica_2019-2-kopac.jpg__648x432_q85_subsampling-2.jpg
Mateja Hercigonja
 
Mateja je vlasnica OPG-a od svoje 18. godine, zaposlena je, a uz rad studira na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću. Uz ostalo, njezina se obitelj bavi i proizvodnjom vina. Obrađuju 6500 trsova graševine, rajnskog rizlinga, zelenoga silvanca i crnog pinota. „Od malih nogu roditelji su mi 'usadili' ljubav prema vinogradu. Odrasla sam uz njega. Na izbor za vinsku kraljicu prijavila sam se, prvenstveno, zbog stjecanja iskustva. Želja mi je da, kad za to dođe vrijeme, otvorim vlastitu vinariju“, kaže Mateja.
Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2019. izabrao je deseteročlani ocjenjivački sud. Pod predsjedanjem Josipa Kraljičkovića, pročelnika za poljoprivredu, testiranje je održano u izletištu „4 Srca“ u Hrastini (Marija Gorica). 
 

Anđelka Felja

Povezani članci

Ognjeni pakao Notre-Dame

HF

Konferencija o suvremenim migracijama

HF

Hasidske zajednice u Americi

HF

Sraman odlazak predsjednika HDZ-a

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...