Hrvatski Fokus
Hrvatska

Laži o Jasenovcu kazneno goniti

Kakve koristi od ostavke Aleksandra Vučića, ako nema ostavke Milorada Pupovca

 
 
Ako su u pitanju, kako kaže Višnja Starešina igre u laboratoriju Balkan, laboratorij (Balkan) treba uzvratiti. Treba se boriti protiv arhitekata laboratorija – na sudu. Za što postoje materijalni dokazi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/12/330px-Srpska_akademija_nauke_i_umetnosti_01_8116577383.jpg
Nakon gradnje Kamengrada (Andrićgrada) Emira Kusturice, u kojem on planira snimiti igrani film o Jasenovcu, mislim da se može reći da je Jasenovac nit vodilja te igre u tom laboratoriju. Nit vodilja u klaonici Zapada. Kao što je Jakov Sedlar snimio dokumentarni film 100 godina srpskog terora nad Hrvatima, netko bi morao snimiti dokumentarni film o Jasenovcu (zloporabi Jasenovca) od 1945. do danas. Tu zloporabu popratiti autentičnim dokumentima koje imaju Roman Leljak, Blanka Matković, Igor Vukić, Vladimir Horvat, Josip Kljaković-Šantić, Vladimir Mrkoci, Tomislav Vuković, Nikola Banić, Stjepan Razum… Zbog svega toga o Jasenovcu, ja kažem da se zbog zloporabe Jasenovca, Jasenovac može (treba) tretirati kao najteže kazneno djelo. Kao najteži zločin u ratu, kao biološko oružje u miru. Zloporabu Jasenovca bi se moralo tretirati kao Mein Kampf. Jer je lažni Jasenovac bio uzrok rata, uzrok velikog krvoprolića, uzrok velikih razaranja i uzrok povrjede konvencije o miru i čovječnosti.
 
Nakon rata, Srbija u prostorijama UN-a izlaže neki materijal o Jasenovcu, 'autentičan'? Pa smo imali najavu snimanja srpskog igranog filma o Jasenovcu u Hollywoodu. Redatelj je trebao biti Steven Spielberg, a glavni lik glumac Robert de Niro. Pa se odustalo. Baš tu najavu pa odustajanje Hollywooda od suradnje sa Srbijom, Hrvatska bi morala kapitalizirati. Reći kako je u pitanju velika urota protiv Hrvata. U kontekstu toga, vjerojatno su arhitekti tog laboratorija shvatili da bi to ipak bio politički film iz Hollywooda. Pa su ga prebacili na lokalnu, balkansku razinu. A i na toj balkanskoj razini je prisutno ono internacionalno. Kao uloga profesora Gideona Greifa „stručnjaka za Auschwitz“ i portugalskog generala Carlosa Manuela Martinesa Branca – zamjenika šefa misije UNPROFOR-a za Hrvatsku i BiH 1994.-1996. Hrvatska bi zbog toga morala Portugalu poslati oštar diplomatski prosvjed. Hrvatska bi tog portugalskog generala morala pozvati na sud. Tom čovjeku na sudu reći da je Jasenovac bio uzrok rata u kojem je on bio u misiji UNPROFORA-a. Baš onaj Jasenovac koji je kopija igranog filma u kojem on ima namjeru igrati. Pa mu pokazati arhivske dokumente o Jasenovcu, i reći mu, ako voli nek izvoli.
 
Ja mislim da se može reći kako imamo Udruženi zločinački pothvat (UZP) Jasenovac. Na UZP Jasenovac i na presudu Slobodanu Praljku zavjesa o herojstvu Petra Tomića na Pearl Harbouru. Sad je Petar Tomić pravi hrvatski heroj, ne Slobodan Praljak.
 
Dok ovo pišem, razmišljam o prosvjedu protiv Aleksandra Vučića 21. 12. 2018. u Beogradu. Pitam se, je li to repriza prosvjeda Vuka Draškovića Slobodanu Miloševiću, ili prosvjed i protiv Vuka Draškovića i protiv Slobodana Miloševića? Tko zna, možda je u pitanju prirodna, spontana oporba i Draškoviću i Miloševiću. Možda je u pitanju katarza Srba. Ako postoje naznake da je u pitanju prava oporba Aleksandru Vučiću, Hrvatska bi u njoj morala tražiti saveznika. Hrvatska ima i legalno i legitimno pravo tražiti od te oporbe, da ta oporba traži od Beograda, da Beograd odbaci Milorada Pupovca i njegovu politiku u Hrvatskoj. Kakve koristi od ostavke Aleksandra Vučića, ako nema ostavke Milorada Pupovca.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Kopačevo u Baranji

hrvatski-fokus

U Hrvatskoj državi je – Hrvatski Državni Sabor

HF

Zrinjani i dalje ne mogu do svoje zemlje

HF

Karlovčanin Danko Plevnik zagovara Srbe

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više