Hrvatski Fokus
Aktualno

HRT zatajio napad na katoličke svećenike

Brutalan napad na Katoličku Crkvu u Beču tijekom božićnih blagdana

 
 
U Beču su 27. prosinca 2018., na blagdan Sv. Ivana, brutalno napadnuta petorica katoličkih svećenika, redovnika u crkvi Maria Immaculata. Napadači su ih zatočili, vezali i tukli. Jednog od njih, 68-godišnjeg redovnika, udarili su željeznom šipkom po glavi te je zadobio ozljede glave opasne po život. Napadači su komunicirali izrazito lošim njemačkim jezikom sa snažnim stranim naglaskom. Nakon iživljavanja napadači su petoricu svećenika ostavili u lokvi krvi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/880x495_cmsv2_cc608d8f-5961-5429-8941-775eec2f864f-3541262.jpg
Jesu li taj podatak i Marakeška deklaracija razlozi da nacionalna i javna medijska kuća HRT počne selektivno cijeniti ljudske živote i religijske vrijednosti, pa napad na katolike postaje vijest koja se jednostavno prešuti? Ovdje je riječ o napadu na svećenike u jednoj od prijestolnica Europe, zbog čega je ova vijest od iznimnog značaja. Prešućivanjem i umanjivanjem iste HRT krši zakon o HRT-u i vlastite pravilnike o obvezi informiranja javnosti. Poslali smo upit ravnateljima HRT-a, na znanje Programskome vijeću i Saborskom odboru za Informatizaciju i medije, zašto ovako važna vijest nije dobila adekvatan medijski prostor u Informatičnom programu HRT-a.
 

Željko Maršić, GI Ivo Pilar

Povezane objave

Hrvatski veleposlanik protiv Hrvatske!

HF

I najbolji među nama

hrvatski-fokus

SAD protiv Bojka Borisova, Plenkovićeva prijatelja

hrvatski-fokus

Most ili Ćuprija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više