Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Opasniji je govor mržnje Pupovčevih Novosti

Nema kraja licemjerstvu, dvoličnosti i političkoj nekorektnosti Milorada Pupovca!

 
 
Dok hrvatsko pravosuđe blagonaklono proglašava satirom vrijeđanje i izrugivanje simbola države Hrvatske, hrvatske himne, u službenom glasilu Srpskog narodnog vijeća, Novostima, Milorada Pupovca, onda on ima povjerenja, a kada jedna, jedina fotografija osvane na privatnom facebook profilu, onda više nema povjerenja u nadležne sudske institucije Republike Hrvatske. Pri tome izravno optužuje kompletnu hrvatsku političku vlast, od predsjednice države, preko predsjednika Vlade, do ministara i hrvatskih političkih stranaka, koje kao ne čine ništa u sprječavanju govora mržnje. Stvarno krajnje podmuklo i nekorektno, kada se pogleda svaki broj njegovih Novosti, koji je  prepun govora mržnje protiv Hrvata i države Hrvatske!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/novosti8.jpg
Milorad Pupovac zloupotrijebio je privatnu objavu, na privatnom facebook profilu da optuži cijeli hrvatski državni vrh za govor mržnje, pa čak i na poticanje govora mržnje i na veličanje " jednog prošlog režima". Evo što je rekao Milorad Pupovac, teatralno, kako samo on to može, sa povišenim glasom, kada je optuživao hrvatske institucije; "Ovo će biti prvi put da ću javno reći, da više nemam povjerenja u to, da će nadležne sudske institucije uraditi ono na što ih zakon obavezuje, a zakon ih obavezuje da ovakva kaznena djela sankcioniraju po službenoj dužnosti. Do sada se to nažalost nije događalo". Ovdje slijedi povišen ton, vikanje, pa Pupovac nastavlja: "Pa je onda unatoč porukama državnog vrha, Predsjednika Vlade i dobrog dijela ministara na Božićnom prijmu i susreta Predsjednice s najvišim vjerskim predstavnikom Pravoslavne crkve u Hrvatskoj, moguće da se odašilje ovakva poruka. Nažalost, ovakve poruke su moguće zato što oni koji bi ih trebali osuđivati, ne osuđuju. Naprotiv ima ih i stranaka, koje ovakve poruke ohrabruju, uključujući i stranku kojoj smo mi koalicijski partneri".
 
E pa gosp. Milorade Pupovče, velika je razlika između ove objave na privatnom facebook profilu, koja nema nikakve povezanosti sa službenom politikom Republike Hrvatske i njenih institucija, sa objavama u vašim Novostima, koje su službeno glasilo vašeg Srpskog narodnog vijeća, kojega ste vi predsjednik i koje financiramo svi mi porezni obveznici iz Proračuna Republike Hrvatske. Vi ste u ovom slučaju veoma drsko i licemjerno upotrijebili privatnu objavu, na privatnom facebook profilu, da biste optužili cijeli hrvatski državni vrh za protusrpsku politiku. Doista nevjerojatna politička nekorektnost, da ne upotrijebim neki drugi izraz! Kako vas nije sramota, pred samim sobom! 
 
Navest ću primjere iz Novosti Srpskog narodnog vijeća, sa predsjednikom Miloradom Pupovcem na čelu, gdje pozivate na nasilje, a ne samo na govor mržnje, gdje se izrugujujete hrvatskim svetinjama, vrijeđajući nacionalne osjećaje hrvatskog naroda izjednačavanjem hrvatske himne sa haubicom!!! I što možete očekivati na te i takve provokacije, da će Hrvati ostati ravnodušni? Vi ste izravni krivac za te i takve provokacije, koje poslije zlorabite da optužite Hrvate i Republiku Hrvatsku za "ugroženost" Srba u Hrvatskoj! Sramotna, podmukla i licemjerna je vaša politika g. Milorade Pupovče! Pljujete u tanjur iz kojeg se hranite, rekli bi narodski!
 
Objava Ivana Đakića
 
Objava je neprimjerena, glupa i nerazumna, ali je objavljena na privatnom profilu! Evo sada za usporedbu objave Novosti, koje su objavljene na službenom portalu i glasilu Srpskog narodnog vijeća i predstavljaju njihovu službenu politiku! U vrijeme najvećih požara, Novosti se naslađuju "Lijepa naša, lijepo gori". Opet prvi stih hrvatske himne i požari, koji su sami po sebi strašni, ali Novosti u tome uživaju! "Žarimo i palimo", strašne riječi! Veoma dvosmislene! Novosti mogu žariti i paliti bez ikakve odgovornosti, a kamo li kaznene! Zanimljivo, takvi stihovi su satira i parodija??? "Haubica nek sve bije, dok mu Srbe grobak krije"??? "Stare slave djedovino, da bi vazda sve pobila", ne tu nema kaznenog djela, proglasiti Hrvate da su ubojice, nema kaznenog djela??? Čudni neki, rastezljivi kriteriji "nadležnih sudskih institucija"!
 
Tada je Milorad Pupovac imao povjerenja u nadležne sudske institucije, jer je "Državno odvjetništvo donijelo 10. veljače 2017. godine  rješenje kojim odbacuje kaznenu prijavu "jer se u prijavljenom događaju ne nalazi elemenata prijavljenog kaznenog djela niti kojeg drugog kaznenog djela za koje  se progoni po službenoj dužnosti…"
 
Predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak ocijenio je kako je naslovnica srpskog tjednika Novosti, montirana slika koja prikazuje klanje i ubijanje pjevača M. P. Thompsona srpom i čekićem, opskurni i eklatantan primjer govora mržnje i poziva na ubojstvo. Na otvorenu naredbu Milorada Pupovca da "nema povjerenja da će nadležne sudske institucije uraditi ono što ih zakon obavezuje", ubrzo su "nadležne sudske institucije" privele i pritvorile Ivana Đakića. Kuda Milorad okom. tuda "nadležne sudske institucije" skokom (narodna poslovica, odnosno-satira). Međutim kada je menadžment stranice Marka Perkovića Thompsona tražio reakciju "nadležnih  sudskih institucija" na naslovnicu Novosti s klanjem toga pjevača. Od "nadležnih sudskih institucija" ništa, ni glasa, a kamoli skoka, do dan danas! Po "nadležnim sudskim institucijama" u Hrvatskoj, Novosti, službeno glasilo Srpskog narodnog vijeća, na čelu s Miloradom Pupovcem može i smije pozivati na ubojstvo i govor mržnje, koji vrišti iz svih kioska po Hrvatskoj, jer se Novosti prodaju u tiskanom izdanju, a glupost koju je mladi Ivan Đakić objavio na svom privatnom facebooke profilu, koji se ne može vidjeti po kioscima širom Hrvatske, i obrisana je, taj isti Milorad Pupovac traži zatvor, i što je najzanimljivije udovoljeno mu je, da se ne bi "jadan osjećao ugrožen".
 
Za M. P. Thompsona kojega, Novosti kolju na naslovnici, nije reagirala ni pučka pravobraniteljica Lora Vidović, a prošlo je četiri godine od objave (broj 750. od 2. svibnja 2014. godine). Još je znakovitiji pristup medija prema Miloradu Pupovcu. Danima i tjednima se razvlačila po medijima priča o limunu ili ostacima hrane kojim ga je gađao jedan čovjek, jer se nabacivao njegovoj supruzi, kao da je na njega najmanje izvršen atentat, nekim teškim i opasnim oružjem, i sada je opet medijska hajka na Hrvate, jer se jedna fotografija na privatnom profilu pretvorila u sveopći napad na srpsku nacionalnu manjinu i izazvala neviđenu srpsku ugroženost, ustašizaciju Hrvatske i sve one vječite mantre Milorada Pupovca! Očiti je selektivan i blagonaklon pristup "nadležnih sudskih institucija" i pučke pravobraniteljice Lore Vidović prema Srpskom narodnom vijeću i njihovom glasilu Novosti u odnosu na hrvatske branitelje i mladež! Zar nismo pred zakonom svi jednaki? Izgleda da nismo! Očito treba jednakost odobriti Milorad Pupovac, kada "nadležne sudske institucije" tako promptno reagiraju na njegov poziv.
 

Lili Benčik

Povezane objave

Hrvatskom svećeniku don Anti!

HF

Otvoren 58. međunarodni dječji festival

HF

Međunarodni dan biološke raznolikosti

HF

Umro hrvatski domoljub dr. Ante Kunek

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više