Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Sejdo Bajramović na Hrvatskoj televiziji

Hrvatima u Bosni i Hercegovini treba pomagati, a ne ponavljati da im je glavni grad bošnjačko Sarajevo

 
 
Nastavlja se medijsko nasilje nad Hrvatima. U hrvatsku medijsku kuću, u naše domove dovodi se „Sejdo Bajramović“ BiH Hrvata – Željko Komšić. Zamislite da je netko u Albaniji pozvao Sejdu Bajramovića na državnu televiziju. Sejdu Bajramovića kog je Slobodan Milošević nametnuo kosovskim Albancima. Ne postoji država na Kugli zemaljskoj koja radi više od Hrvatske u korist svoje štete. Sve općine u BiH s hrvatskom većinom proglasile su Komšića nepoželjnim. U Hrvatskoj živi skoro trećina hrvatskoga puka obilježena s BiH. Što je ovo drugo do medijsko nasilje, ako niti nad i kim drugim, nad tim Hrvatima. A što da se ovako što radi nad drugim narodima i narodnostima koji žive u RH? Nastavlja se medijska i svaka druga mržnja prema BiH Hrvatima prenesena iz BiH, iz BiH medija gdje se Hrvatima zatiru sva prava. Nepojmnjivo je koja je to mržnja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/zeljko-komsic_1.jpg
Bošnjaci u BiH više mrze Hrvate od ikog drugog. Tu mržnju u svom eseju kog sam priredio k'o zasebnu knjigu „Kainov sindrom“ slikar Ivan Tomljanović nazvao je pravim imenom: Kainov sindrom. Sutra bi Bošnjaci sa Srbima da ih oni hoće, ali su od strane nas i njih pročitani. „Građanska BiH“!? Jedan čovjek jedan glas i k…. od Bosne za nas. Sada se u toj mržnji zrcali i Aleksandar Stanković sa svojom emisijom Nedjeljom u 2. Poruka koja mi je ostala nakon ove TV emisije je ta: Najgore što čovjek može učiniti od samoga sebe jest to, biti nečiji prezervativ. Dobro je rekao o njemu Haris Silajdžić, „Svojim ponašanjem ogadit će Bosnu Hrvatima“, i ogadio je. Držati govor ispred plakata na kojemu piše kako treba Čovića nabiti na kolac. Izjava njegovoga savjetnika kako terorističkim činom uništiti turističku sezonu u Hrvatskoj. Plakat s vrijeđanjem RH predsjednice, žene, majke… Kakvim se to monstrumima okružio Željko? U službi bošnjačke propagande.
 
Gle, u isto vrijeme zasjeda SDA RH, i donosi proglas o ugroženosti Bošnjaka u RH. Odavno sam prestao vjerovati u slučajnosti. Rat u Bosni nije završio, on je samo zaustavljen „Sporazumom“ (Daytonski sporazum) i nastavljen svim drugim sredstvima, kojima su najviše izloženi najmalobrojniji, BiH Hrvati. Nametanjem predsjednika. Preglasavanjem. S preko 200 puta raznim amandmanima mijenjan „Dayton“ na štetu BiH Hrvata. Neprovođenje niti presuda Ustavnoga suda BiH, ako nisu u korist Bošnjaka. Po jednome zakonu suđenje BiH Hrvatima za „zločine“ u ratu, a po drugom Bošnjacima. Teško je pogoditi po kojem se zakonu sudi Hrvatima.
 
Kako se raspoređuju sredstva iz Federacije, omjer je 1 prema 40 u korist Bošnjaka. Zatiranje hrvatskog jezika. Svođenje Hrvata u BiH na vjersku zajednicu. Prekrajanje povijesti. Za mnoge Bošnjake povijest BiH počela je s Alijom Izetbegovićem a on je na samrti Bosnu u amanet ostavio turskom predsjedniku. Do sedamdesetih godina i pojave Džemala Bijedića na političkoj sceni, Bošnjaci su uz ime i prezime u ličnoj karti u zagradi morali stavljati (Srbin ili Hrvat). Onda im je Bijedić isposlovao da stave – Musliman, na što se usprotivio Iran, jer Musliman je svatko tko je za svoju vjeru izabrao Islam. Pa je izabran naziv Bošnjak!? Današnja politika Bošnjaka u BiH dijeli se na dva dijela: politički islam i radikalni islam. Ima i časnih iznimki. Iznimki. Meni dragih prijatelja do čijeg mi je prijateljstva stalo. Pade mi na pamet bosanska izreka koja toliko govori i o ovome danas u BiH, toliko puta kroz stoljeća pa i danas na križ razapetog hrvatskoga puka u BiH. Stoljeća govore: Od nameta nema selameta! Sumnjičav sam prema posjetu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović turskom predsjedniku Reçepu Tayyipu Erdoğanu koji mašta o „osmanskom carstvu“ a sebe doživljava „sultanom“.
 
Treći entitet
 
Napada se Dragan Čović, zašto je išao Miloradu Dodiku. A komu je trebao ići? Razgovarati se mora u BiH i sa srpskom stranom. Alternativa mu je Dragan Mektić iz Karadžićevog SDS-a, za kog BiH mediji navode „kako je bio zapovjednik prostora na kojem je postojao najozloglašeniji logor za Bošnjake i Hrvate. Kako je s katoličkog groblja u Derventi pokupio nadgrobne spomenike i ugradio ih u Spomenik palim junacima, a veći dio novca predviđenog za spomenik otuđio. Danas je ministar u vladi BiH“!
 
Kako se samo nasjelo na bošnjačku medijsku hajku na sad već smijenjenim veleposlanikom RH u BiH Ivanom Del Vechijem, a koliko je samo dobra učinio taj čovjek da se sazna istina o teškom i neizdrživom položaju Hrvata u BiH. Osobne hrabrosti. Odavno je trn u oku sve agresivnijim BiH političarima unitarističke provenijencije. Gdje je rješenje? Olako smo se odrekli HERCEGBOSNE. Jedino rješenje s kojim se slažu mnogi: Treći entitet – protiv kojeg su se zdušno borili u korist tuđih interesa i protiv volje svog naroda: Ivo Sanader, Jadranka Kosor, Gordan Jandroković… i mnogi drugi. Jandroković je čak i pohvaljen od „Amerikanaca“ za takvo „zdušno djelovanje“.
 
Kad god sam u BiH, a često sam, i u „ovim“ razgovorima, ističu se neupitne zasluge za BiH Hrvate, RH, Prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana, HV-a, naših generala, dijaspore… do Stiera, Picule, Josipovića, Milanovića… Plenkovića. Premijer RH, Andrej Plenković, jedan od rijetkih je političara koji razumije političku situaciju u BiH i položaj Hrvata u njoj. Onaj je kojemu BiH Hrvati vjeruju. BiH Hrvati su dovedeni pred zid: Opstati ili nestati. Politička magla „građanske BiH“ u kojoj im je namijenjena uloga gusaka, svodi ih na vjersku zajednicu. Međunarodna zajednica zabavila se sobom. Hrvatska politička scena prečesto nasjeda bošnjačkoj političkoj propagandi. Pa i neki „naši“ književnici, gle čuda: potpisuju „Deklaraciju“ o zajedničkome jeziku nigdje drugdje do u Sarajevu, pomažući svjesno ili ne, zatiranju jednoga naroda. Hrvatskoga naroda u BiH. Oduzmi jednome narodu njegov jezik, sve si mu oduzeo.
 
Razmišljam o onoj Njegoševoj: Od Turčina gori poturica! Srbi nikada ne će odustati od Republike srpske. Mi ćemo u Federaciji nestati. Ili ćemo biti svedeni na vjersku zajednicu koju će sve osioniji Bošnjaci pokazivati turistima kao Amerikanci Indijance, kojima su jednako nama Hrvatima, „osvajači“ oteli zemlju.Drugoga izlaza nemamo do Trećega entiteta. Treći entitet ne da bi se nekome dopali ili ne, Treći entitet da bismo opstali. Natopljena krvlju naših branitelja: Herceg Bosna! Treći entitet. Naš entitet. Entitet BiH Hrvata. Pa nek' nam i ratom prijete oni koji nam ne daju izbora. Održala nas je vjera, i nevjerojatna hrabrost koju smo crpili iz vjere. Donesimo odluku: PROGLASIMO TREĆI ENTITET!
 

Nikola Šimić Tonin

Povezane objave

Vice Ostojić – mučenik ljubavi

HF

Požari su podmetnuti!

HF

Protestanska misa ruši katoličku vjeru

HF

NOVE HRVATSKE RIJEČI – Prestrujnik, šećerice i bakroza

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više