Hrvatski Fokus
Znanost

Google sve snima!

Google čuva sve razgovore

 

 

Dovoljno je samo progovoriti da se aktivira snimanje, ali sva je sreća da se snimljeno može poslušati i izbrisati.Google ima sve snimljeno što ste rekli tijekom godina i to možete sami poslušati. Kompanija potiho snima sve razgovore koji ljudo vode preko njenih uređaja. Ljudi imaju priliku za glasovno pretraživanje. Snimanje poboljšava Google-u da usavrši uređaje za prepoznavanje jezika kao i rezultata koje mogu ljudima ponuditi. Lako možete jeposlušati i izbrisati sve informacije koje sakuplja. To se može učiniti preko jedne posebne stranice na kojoj se nalze informacije koje Google ima o vama. To se lako može naći usmjeravanjem na stranicu Google history page i pregledavanjem snimljenog. Kompanija ima posebnnu audio page stranicu i jednu drugu za aktivnosti na web-u koja će Vam pokazati sve što Google ima kao zapis o Vašem pretraživanju na internetu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/facebook-search-engine.png
Novi  portal je uveden u lipnju 2015. i aktivan je zadnjih godina što znači da je pun različitih podataka o onome što ste rekli a što Vi mislite da je Vaša privatnost – intimnost. Snimanje može izgledati kao vrsta dnevnika  koji Vas podsjeća na različita mjesta i situacije na kojima ste bili. Ali je također i podsjetnik o tome koliko je sakupljeno informacija o Vama i koliko te informacije mogu biti intimne. Još ćete više vidjeti ako imate Androit telefon koji se može aktivirati u bilo koje vrijeme kad kažete „OK, google“. A mogli ste biti snimani na bilo kojem uređaju koji je u korištenju povezan s googleom. Na stranici možete poslušati sve zapise. Možete također vidjeti informaciju o tome na koji je način zvuk snimljen, da li je to bilo preko Google aplikacije ili preko nečeg drugog. Naći ćete također i prijepis onog što je rečeno ako je Google uspješno pretvorio zvuk u tekst.
 
Ali ono što je možda najkorisnije kad posjetite tu stranicu je da možete, ako želite,  izbrisati sve što je zapisano na njoj bilo da izaberete određeni zapis ili da izbrišete sve odjednom s jednim „GO“. Za brisanje pojedine datoteke /file/ možete kliknuti na check box – kvačicu na kvadratić – na lijevoj strani a onda se vratiti na vrh stranice i odabrati „delete“. Da bi ste sve poništili možete pritisnuti gumb „more“ izabrati „Delete options“, a onda „Advanced“ i i kliknuti skroz.Najlakši put za zaustavljanje Google snimanja svega je da isključite – turn off – virtualnog asistenta i da nikada ne koristite pretraživanje glasom – Voice search. Ali ovo rješenje ima i središnji problem – najkorisnija stvar od posjedovanja Android telefona – je korištenje Google search.
 

Andrew Griffin, https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/google-voice-search-records-stores-conversation-people-have-around-their-phones-but-files-can-be-a7059376

 
Ovaj kratki zapis o facebooku pronašla sam na donjoj adresi dosta davno i više se tamo ne nalazi. Zapis je kratak i duhovit i kratka je satira o stjecanju prijatelja na facebooku.Pokušao sam steći prijatelje izvan facebooka na isti način kao na facebooku. Svaki dan sam hodao po ulici i govorio prolaznicima šta sam jeo, kako se osjećam u ovom trenutku, što sam radio prošle noći, što ću raditi poslije i s kime. Dijelio sam obiteljske slike, sliku mog psa i vrta. Govorio sam im o tome kako sam sredio garažu i zalio travu i to sve stojeći na vidljivom mjestu ili vozeći se po gradu. Govorio sam o tome što sam jeo za ručak i o onome što svatko radi svaki dan. Također sam slušao razgovore  i na njih odgovarao s palcem gore i govorio sam im da ih volim. I stvarno je bilo kao na facebooku. Već sam imao četiri sljedbenika: dva policajca, privatnog istražitelja i psihijatra.

 

https://www.theburningplatform.com/pa (s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Nepravilna glikozilacija lipoproteina

HF

Predstavljen Istraživački medicinski centar Split

HF

Konferencija Touchpoint

HF

Novi dosjei na twitteru otkrivaju kriminalnu COVID cenzuru društvenih medija 

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više