Hrvatski Fokus

Verbalizacija negativnih emocija destruktivnog srpskog karaktera

 
 
Novosti SNV-a šire mržnju u svakom broju. Nevjerojatno je gadljivo samo pogledati naslovnice, i onda naravno njihov mentor i izdavač Milorad Pupovac optuži Hrvate za govor mržnje, a oni neprestano izazivaju i provociraju. Vojislav Stanimirović se hvali kako njihova djeca uče u školi da se u Hrvatskoj vodio građanski rat, o Domovinskom ratu ne uče iako je Ustavni sud donio odluku da se mora učiti po cijeloj Hrvatskoj, ne ustaju na intoniranje himne, ne poštuju državu Hrvatsku. Nisu lojalni građani Hrvatske, jer ih u školi tako ne odgajaju. Milorad Pupovac kao zastupnik u hrvatskom Saboru, ide Oluju ožalovati u Srbiju, gdje podupire da Hrvatsku srpski predsjednik Vučić usporađuje sa nacističkom Njemačkom i lažno optužuje za ustaštvo iz srpske tvornice laži.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/slika-1.jpg
Milorad Pupovac s ljubavlju gleda vožda Aleksandra Vučića na prijmu Vladimira Vladimiroviča Putina
 
Milorad Pupovac u hrvatskom Saboru često priredi performanse dolazeći u Sabor s trakom, aludirajući na segregaciju Židova, sa selotejpom preko usta, s transparentom GOST i slične gluposti. A srpska nacionalna manjina ima više prava nego hrvatski narod u svojoj državi. Prava po Erdutskom sporazumu i prava po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, prava na ogromna financijska sredstva koja im se isplaćuju iz Proračuna. Ali ni sve to njima nije dovoljno, jer oni ne žele biti manjina, već gospodari Hrvatske i zato stalno izmišljaju ugroženost i govor mržnje , koje oni sami proizvode i potenciraju!
 
Definicija mržnje: snažan osjećaj koji nagoni da se komu želi ili da se čini zlo, osjećaj krajnje odbojnosti prema komu ili čemu, bolesno stanje neprijateljstva. Blaži oblici su antipatija, prijezir, odbojnost, gađenje i neki drugi. Oprečni su joj ljubav praštanje, tolerancija… Mrzak je netko/nešto prema kojemu/čemu je usmjerena mržnja. Drugim riječima: odbojan, odvratan, oduran, gadljiv. Govor mržnje je usmeni ili pisani govor koji se svodi na javno izazivanje ili uzrokovanje  mržnje prema određenoj skupini (ili pojedinoj osobi) zbog nekog njezinog određenja u svrhu stvaranja netrpeljivosti, razdora, diskriminacije i nasilja i/ili raspaljivanje već postojeće mržnje s time što se ona kroz javni govor mržnje razvija, jača i produbljuje. Govor mržnje je verbalizacija negativnih emocija destruktivnog karaktera. On je nažalost potreba čovjeka i vrlo je česta u ljudskom društvu. Nagonske je prirode i potaknuta  vanjskim faktorima. U obiteljima i drugim skupinama govor mržnje je prouzročen malignim predrasudama…
 

Lili Benčik

Povezane objave

Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

HF

Veliki političari nisu veliki za života

HF

U Jasenovcu se ponavlja 1966.

HF

BOMBA IZ BRUXELLESA – “Od kuda novac Tedeschiju i družini, istražite zločine i sumnjive poslove zloglasne UDBA-e ili ćemo razgovarati o sankcijama”

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više