Hrvatski Fokus
Aktualno

Cenzura i supercenzura suvremene ‘demokracije’

Osnivanje agencije protiv istine u medijima tipična je boljševička mjera Macrona i Merkel

 
 
Mediju u Hrvatskoj, mainstream, vladajuću, možemo mirne duše – ne znam je li i slobodno, nazvati – cenzurom. Mainstream cenzurom. Matematički to možemo izraziti formulom medija = cenzura (M = C). Šarenilo, fingirana raznolikost, služi tek stvaranju privida slobode, s jedne strane, te zaglupljivanju konzumenata s druge. Ista priča, narativ, s obje. („Narativ“ bih inače preveo kao „cementiv“!) Pojava nije lokalna već globalna, svugdje tamo gdje se kunu u „demokraciju“ i „slobodu“, dok neke, i vjerske i „sekularne“, diktature koje se toga ne srame prakticiraju „klasičnu“ cenzuru, s batinom, pravom  pravcatom. I tako je na zemljici „ravnoj“ svugdje, medija = cenzura.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/GettyImages-813831822-714x4761.jpg
Prebacivši se u biologiju mogli bismo ustvrditi kako se radi o – monokulturi, a svaka druga biljka koja se u njoj pojavi ubija se otrovom, herbicidima. (Šifra Monsanto, bivši, sakrio se pod Bayer.) Kao da na Zemljici (zemlji) preko svih meridijana i paralela (zamišljenih vijuga) raste samo, GMO soja. Raznolikost, biološka, sve manja i manja. Rezultat ove jednadžbe je i sljedeći: Istina je, uglavnom, ono o čemu medija šuti, prekriva šutnjom, na različite načine i s različitim materijalima, dok je ono o čemu izvještava propaganda i laž (lažne vijesti). Ili: medija služi kako bi vas natjerala da vidite ono što ne vidite, a ne vidite ono što vidite. Kako se na internetu još mogu pronaći rupice kroz koje bi mogla promaći istina i sloboda, to će se uskoro, zakonski, začepiti. Začepit će se i administrativnom mjerom – osnivanjem nekakve agencije koja će također – administrativno – moći suditi. Tipična boljševička mjera u ruhu novoga totalitarizma. (Tamo se doduše nisu mučili s novim „agencijama“, bila im je dostatna stara tajna policija.) Čepit će se po EUniji, što prije kako bi se osigurali uvjeti za „slobodne“ i „poštene“ izbore za EU parlament. Pobjednici bi trebali biti „M i M“ „stranka“, Merkel i Macron, a rezultat bi se postigao – cenzurom cenzure.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

PROSTAČKA KAMPANJA – Kakav premijer, takav ministar

HF

Mamića ruše protivnici hrvatske nezavisnosti

HF

Čestitam 24. obljetnicu HZ Herceg-Bosna

HF

Arhiva se boji još, onaj tko je bio loš!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više