Hrvatski Fokus
Hrvatska

Europski parlament: Veliki prijatelj HDZ-a

Zastupnik Elmar Brock – naplaćivao građanima troškove posjeta koje parlament pokriva

 
 
Veteran Europskog parlamenta, najdulji zastupnik, 72-godišnji Nijemac Elmar Brock naplaćivao je biračima, posjetiteljima 150 eura, kako bi pokrili troškove posjete parlamentu EU. Troškove posjeta birača inače pokriva EU, no Brock je novac od zakonodavnih tijela prisvojio sebi, te je prema izvješću između 2016. i 2017. godine pribavio dodatnu korist od 18.000 eura, javlja Politico. Brocka inače smatraju jednim od najutjecajnih političara u europarlamentu, no unatoč podršci koju mu je dao Jean-Claude Juncker ne će se kandidirati za novi mandat zbog odluke CDU-a. Njemački europarlamentarac se ipak ne će umiroviti budući da je prošli tjedan izabran u odbor CDU-a Angele Merkel i Europske pučke stranke čiji je član i HDZ.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/21f1d2a5cec399e0b41cdeec75cd07d5.jpg
Zastupnik Brock je i u prošlosti bio predmetom istrage, jer je primao honorar od njemačkog medijskog giganta Bertelsmanna, u iznosu od 5000 eura mjesečno uz plaću zastupnika koja je iznosila 8757 eura.
Podsjetimo, Elmar Brok je 2014. godine posjetio Hrvatsku gdje je održao govor na saboru Hrvatske demokratske zajednice uoči europarlamentarnih izbora. “Ponosan sam što sam s vama i što sam gost stranke koja je omogućila Hrvatskoj slobodu i uvela je u EU. A sad mi dopustite da prenesem posebne pozdrave Angele Merkel. CDU vas u potpunosti podržava! Vaši kandidati dati će europsko lice Hrvatskoj, stari komunisti ne mogu imati glavnu riječ u ovoj prekrasnoj zemlji”, govorio je Brok dajući podršku listi Karamarkovoj listi za europarlament, na kojoj jebio i današnji premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković.
 

Stjepko Vladić, https://narod.hr/eu/europski-parlament-veliki-prijatelj-hdz-a-zastupnik-elmar-brock-naplacivao-gradanima-troskove-posjeta-koje-parlament-pokriva

Povezane objave

Veleizdajnički pohlepnici

HF

Predraga Matića otpuhat će topli vjetrovi Kolindinog proljeća

HF

Probleme treba rješavati sustavno

HF

Je li i Anka partizanka bila Romkinja!?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više