Hrvatski Fokus
Gledišta

Milorade, jesi li bio u Trpinji poslije Badnjaka?

Šestoga siječnja ove godine u Trpinji kod Vukovara uhićeni mladi Srbi zbog pucanja iz automatskog oružja

 
 
Budući da uvijek istog trena trčiš na mjesto događaja kad je u pitanju bilo kakav (pa i minoran) incident na štetu Srba u Hrvatskoj i potom oko svega praviš neviđenu halabuku, kao i kad se privede bilo kojeg srpskog građanina-osumnjičenika za ratne zločine, zanima me, Milorade Pupovac, jesi li reagirao u ovom slučaju i pokušao doprinijeti da se u Trpinji i okolici konačno prestane divljati, pucati i četnikovati – za svaki srpski pravoslavno Božić, za svaku slavu i utakmicu!?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/hqdefault.jpg
Jesi li Milorade, bio u Trpinji poslije pravoslavnog Badnjaka, ove 2019. godine!? Ako nisi – zašto nisi!? Jer, tamo tvoji sunarodnjaci pucaju iz automatskog oružja i tako "slave Božić"! A zasigurno znaš, Milorade, kao i svi mi koji smo preživjeli 90-e godine, kako je Trpinja bila jedno od četničkih uporišta u vrijeme rata – Trpinja u kojoj i danas buja četnički ekstremizam, a Srbi šute o svojim zločinima i zločincima i skaču na svakoga tko priupita nešto vezano za to. Nezadovoljan si time kako te kod nas u Hrvatskoj percipira dio javnosti, a ništa ne činiš ne bi li umirio svoje ekstremne sunarodnjake koji i danas pucaju iz automatskog oružja po Hrvatskoj!? Je li to normalno, Milorade? Da kojem Hrvatu u Vojvodini ili Srbiji padne napamet išta slično – da nabavi negdje automatsku pušku i puca iz nje – što bi mu se dogodilo!? Reci Milorade! Evo, tebi za informaciju – iz službenog, provjerenog izvora: 6. siječnja 2019. U TRPINJI KOD VUKOVARA UHIĆENI MLADI SRBI ZBOG PUCNJAVE IZ AUTOMATSKOG ORUŽJA NA PRAVOSLAVNI BADNJAK!
 
Od PU Vukovarsko-srijemske potvrđeno je da su tijekom pravoslavnog Badnjaka, 6. siječnja ove godine, u Trpinji kod Vukovara uhićeni mladi Srbi zbog pucanja iz automatskog oružja. “Operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Vukovar utvrđena je sumnja da su 25-godišnjak i 22-godišnjak iz Trpinje iz automatske puške pucali u zrak” – navodi se u dopisu PU Vukovarsko-srijemske objavljenom u TV emisiji 'Bujica' od 21. siječnja 2019. godine. Jedan počinitelj je pritvoren, a oružje je zaplijenjeno… (https://youtu.be/Vl7HsyViX24; Vidi: https://sirokibrijeg.info/bujica-tv-marijan-knezovic-cak-je-i-tito-bolje-govorio-hrvatski-covic-je-promasio-mjesto-odlaska/)
Zar se tako grade međunacionalni odnosi i suživot, Milorade!?
 

Zlatko Pinter

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

U Livornu je puno toga počelo

HF

Zašto nam namećete preferencijsko glasovanje?

HF

Od godine 2000. svi izbori su neregularni

hrvatski-fokus

Marko Jurič je pao na ispitu demokracije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više