Hrvatski Fokus
Gledišta

Gradonačelnik Bandić štuje jugozločince

Nagrađivanjem Bude Lončara otvorila se Pandorina kutija

 
 
Otvoreno pismo Milanu Bandiću
Nakon što ste odlikovali Budimira Budu Lončara medaljom grada Zagreba, gradom – prijestolnicom svih Hrvata, odlučio sam uputiti vam ovo pismo u kojem vam želim skrenuti pozornost na (ne)djela po kojima će vas pamtiti hrvatski narod i vaša rodna Hercegovina:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/58320473b76f310355be-650x330.jpeg
1. Po štovanju lažnog kumrovečkog bravara – ratnog i poratnog zločinca,  u svjetskim razmjerima visokopozicioniranog na deveto mjesto. Podsjećam da je tadašnji njegov sudrug Aleksandar Ranković, 1951. u Skupštini Jugoslavije iznio podatke o 576.000 ubijenih i oko 3,5 milijuna udbaški „obrađenih“. Kumrovčanina kojemu su nakon odlaska u revoluciju narasla dva prsta na ruci stradaloj u mlinu u Velikom Trojstvu, koji je brzo naučio svirati klavir, naučiti strane i zaboraviti svoj materinji jezik!Za njegovih tajanstvenih godina u Moskvi (1935. – 1940.) stradalo je nekoliko stotina jugoslavenskih i hrvatskih  ljevičara, od kojih je mnogo njih „karakteristikama“ poslao u smrt. Među njima i vlastitu suprugu!
 
2. Po štovanju jugomasona i tzv. narodnog heroja Ive Lole Ribara koji ni po čemu nije pripadao hrvatskoj lijevoj inteligenciji. Inače, kako se pričalo u partizanskim redovima stradalog od ruke lažnoga bravara, iz prethodne točke.
 
3. Po davanju počasti tzv. oslobodiocima Zagreba 1945. na čelu sa Kočom Popovićem i njegovim masovno preobučenim četnicima, koji su u gradu i oko njega pobili nekoliko tisuća zagrepčana „uzemljenih“ u preko stotinu jama i grobišta. Deseti zagrebački korpus, koji nije smio prvi ući u grad, za to je vrijeme ispred grada uvježbavao kulturno-umjetnički program! Valjda za Kočine momke i naredbe Rankovića kako se „oslobodioci“ sporo obračunavaju sa „zagrebačkom bandom“.
 
4. Po štovanju lažnoga socijaldemokrata, jugoslavena i titoiste, Ivice Račana.
 
5. Po snishodljivom druženju s episkopom Srpske pravoslavne crkve i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem Perićem znanom po pjevanju četničkih pjesama i predstavljanju Republike Hrvatske preko njenih dijelove: Like, Dalmacije, Korduna itd., protivniku kanonizacije bl. Alojzija Stepinca?! Isto tako, vi sudjelujete u obilježavanju lažnog jasenovačkog mita. Kao što znadete Jasenovac nikada nije posjetio lažni bravar (pa i on je znao o kakvoj se velikosrpskoj manipulaciji radi!) a ni tada najmoćniji partijski funkcionar u Hrvatskoj Ivan Stevo Krajačić, koji se otvoreno suprotstavljao tom mitu. Hvalite se da čitate Miroslava Krležu! Znate li onda da se upravo on suprotstavio i trajno odrekao Dobrice Ćosića upravo zbog velikosrpskih mitova o Jasenovcu. A vi među prvima u koloni manipulatora! A s druge strane pripremaju se u svijetu izložbe o genocidnosti Hrvata, na susjednoj Gradini predlaže se podizanje spomenika i muzeja u počast velikosrpskim lažima i mitovima, izrod muslimana Emir Kusturica priprema film o milijunskim (!?) stradanjima Srba, Židova i Roma! A vi kao hercegovački Hrvat u prvim redovima! Ni drug Tito tu nije bio! Nije li vam neugodno?
 
6. Po gostoprimstvu predsjedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi, srbijanskom nacionalisti i bliskom prijatelju ratnoga zločinca Željka Ražnatovića Arkana, na ogorčenje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.
 
7. Po svojevrsnom kuriozitetu da istoga dana, prije podne nosite sliku Majke Božje Kamenitih vrata, a popodne, na reveru bedž lažnoga bravara iz prve točke, poznatog po progonu pripadnika Katoličke crkve u Hrvata, bl. Alojzija Stepinca i po čijim nalozima je vršen masakr nad njenim pripadnicima. „Samo“ 663 svećenika, biskupa, redovnika, časnih sestara …Samo u (tvojoj?!) točnije rečeno – našoj Hercegovini, 66 hercegovačkih fratara! A gdje je tek običan katolički svijet?
 
8. Po vlastitom lažnom predstavljanju kao socijaldemokrata, jer vaša privrženost titoističkom antihrvatskom nasljeđu i njegovu korifeju koji je na svaki način gušio hrvatske opravdane nacionalne zahtjeve, od Andrije Hebranga do hrvatskih proljećara, a potom i sljedništvo Ivici Račanu, pokazuju, vaše komunističko i jugoslavensko opredjeljenje, a nikako hrvatsko socijalno demokratsko. Nikada niste ni slovo rekli o hrvatskoj socijaldemokraciji!
 
9. Naš narod će vas pamtiti i po aferama, škandalima, lažnim neispunjenim obećanjima, izigravanju izbornih rezultata hrvatskih građana kojima ste okupili znatan broj zastupnika, nepotizmu,  raspolaganju godinama s milijardama kuna koje  nisu na najbolji način utrošene na dobrobit građana ovoga grada.
 
10. Naposljetku, medalja radikalnom Jugoslavenu, od mladosti staljinistu, udbašu i protivniku hrvatske neovisnosti, koji se drznuo u vremenu opstanka našega naroda i države, djelovati na zabrani uvoza oružja za obranu Hrvatske, (koju je razoružavao i Ivica Račan) predstavlja drski anti domovinski čin vrijedan sramote koja će vas pratiti dovijeka. Imate li vi malo suosjećanja za onu hrvatsku mladež koja je izgubila život zbog toga što nije bila naoružana?! Ali, moram vas ohrabriti nad ovim činom. Naime, vi ste nagrađivanjem Bude Lončara otvorili Pandorinu kutiju koja će vrlo brzo pokazati koga ste, i za koja (ne)djela  nagradili,(otvaraju se teme i zatomljena imena, poput primjerice Drage Jileka i brojnihdrugih), koji je nadalje  drugarski svijet ovog hrvatskog izroda s njim umrežen, odnosno tko je sve od njih i danas na „lajni“. Dobar zadatak za hrvatske (zaštitne) ustanove, kada bi ih bilo!
 

Mijo Ivurek, Zagreb

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Milanovićevo guranje na Pantovčak

HF

Preferencijski glasovi nisu otklonili nedostatke nakaznog izbornog zakonodavstva

hrvatski-fokus

Sedam godina je prošlo, a oni po staromu

hrvatski-fokus

Dužijanca stiže i u Beograd

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više