Hrvatski Fokus
Znanost

Gordan Družić primio Jusufa Buxhovija

Član Kosovske akademije znanosti i umjetnosti u HAZU-u

 
 
Tajnik Razreda za društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Gordan Družić primio je u utorak 12. veljače u palači HAZU-a akademika Jusufa Buxhovija, povjesničara i člana Kosovske akademije znanosti i umjetnosti. On je Akademiji darovao svoje tri knjige o povijesti Kosova, od antičkih vremena do najnovijeg doba, objavljene na engleskom jeziku u Houstonu 2013.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/02/7149584.jpg
Tijekom sastanka razgovaralo se o mogućnostima unapređenja suradnje dviju akademija koje od 1994. imaju potpisan Sporazum o znanstvenoj i umjetničkoj suradnji. Govorilo se i o prijateljskim vezama Hrvatske i Kosova koje su naročito došle do izražaja tijekom borbe obiju zemalja za slobodu i neovisnost, kao i o povijesti hrvatsko-albanskih odnosa. U pratnji akademika Buxhovija bili su povjesničar Nijaz Muhamedi,  predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba Shuip Ziberi i Gentiana Fana, članica Vijeća mladih predsjednice Republike Hrvatske. Gosti su tijekom posjeta palači HAZU razgledali Strossmayerovu galeriju starih majstora kao i Bašćansku ploču te škrinju svetog Šimuna.
 

Marijan Lipovac

Povezane objave

CDC priznaje da je pandemija Covida rezultat neprikladnog testa

hrvatski-fokus

Partnerstvo u korist jedne strane?

HF

Trump zadao težak udarac globalistima

HF

Dr. Robert Malone: Transhumanizam se već primjenjuje na ljudima…

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više