Hrvatski Fokus
Gledišta

Izmijeniti Hrvatski Ustav i Izborni zakon

Trideseti svibanj je više od Dana državnosti

 
 
Smijemo li i dalje mirno gledati sustavno osiromašenje hrvatskih državljana? Pogađaju li Vas pljačkaški porezi? Brine li Vas godišnje 17 milijardi deficita u proračunu kao i dug od preko 60 milijardi dolara? Ne izlazite na izbore, niste imali kome dati svoj važni glas! Želite li promijeniti nepravedne društvene odnose?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/hqdefault.jpg
NEZAPOSLENI ste, ili niste primili plaću mjesecima? Ili ste žrtva “outsourcinga“, “spin-off-a“ ili “privatizacije“? Ne znate kako ćete smoći novac za nove školske knjige? Nemate novaca za upis na fakultet? Mislite da stanje u Hrvatskoj ne može biti lošije? Jeste li pročitali ZAKON O STRATEŠKIM INVESTICIJAMA i ZAKON O IZVLAŠTENJU? Niste? Znate li da Vaša baština može biti oduzeta u korist svakog tko će ju “bolje koristiti“, svakog tko ima više  novaca? Nije li vrijeme ukinuti te zakone?
 
Vas dom je pod OVRHOM? Posuditi ste novac da bi preživjeli? Ne možete vraćati kredit? DEVIZNA KLAUZULA “udjelila“ Vam je mjesečnu ratu uvećanu do neizdržljivosti? Smije li banka navoditi građane na kredite usporedive s neutronskom bombom, ubije ukućane, a ostavlja nekretninu netaknutu!?
Jeste li znali da u najkapitalističkoj zemlji na svijetu vlastiti dom ne može bit predmetom ovrhe, ma koliko i kome bili dužni! Nije li vrijeme za takav zakon u Hrvatskoj?
Ne moraju li BANKE u prvom redu biti usluga građanima, dio finacijske infrastrukture? Smije li profit banke biti iznad općeg dobra? Nije li vrijeme za novi, hrvatski zakon o BANKAMA?
 
MLADI ste i VISOKE ste NAOBRAZBE, ali Vaša nadarenost i marljivost nisu potrebni “ovoj vlasti”. Imaju dosta svojih članova stranke, prijatelja i rođaka, a Vi ste prisiljeni otići trbuhom za kruhom, iseliti se iz Hrvatske! Nije li vrijeme da se to zaustavi, promijeni?   
 
Niste zadovoljni sa sustavom naobrazbe koji “uživaju” Vaša djeca? Niste zadovoljni, čak ste ogorčeni, nizkom kakvoćom i problematičnim sadržajem školskih knjiga? Brine Vas stvaran rezultat školovanja? Strijepite da Vaše dijete ne će dobiti naobrazbu, koja mu daje dobre izglede za posao i karijeru u sve zahtijevnijem poslovnom svijetu? Osjećate li neugodu na pomisao da će Vaše dijete dobiti t. zv. “građanski odgoj“ po programu koji su “osmislile” osobe s kojima “ni kavu ne biste popili“?
 
Mislite da nije je mudro tražiti od djeteta da u osvit punuljetnosti odluči o svojoj profesiji: hoće li biti iženjer strojarstva ili građevine, elektrotehnike ili geodezije, kemije ili biologije? Hoće li studirati za inženjera računarstva ili matematike, možda fizike? Je li zbilja nužno već nakon gimnazije odlučiti: biti liječnik ili stomatolog, možda dr.Veterine? Mislite da je upravo svršeni gimnazijalac dovoljno obaviešten i sposoban odlučiti o svojoj životnoj profesiji?  Je li zbilja nužno polagati matematike, fizike, kemiju i biologiju baš na odabranom fakultetu ili bi možda bilo bolje uvesti dvije godine slobodnog studiranja, pa onda odabrati buduću inženjersku, doktorsku ili bilo koju profesiju?
 
Mislite da postojeći model hrvatskog TURIZMA nije dobar za Hrvatsku, za hrvatskog čovjeka? Koja je korist Hrvatskoj, a pogotovo lokalnom stanovništvu, od hotela-rezervata u stranom vlasništvu? Od PDV-a? Od zapošljavanja na najslabije plaćenim poslovima?  Koji doprinos kakvoći naših života nam donose hoteli-rezervati? Ili ploveči hoteli, croiseri, usidreni ispod zidina Dubrovnika? koja je korist Hrvatskoj od njih?
Nije li puno bolji model obiteljskog turizma u kojem sva zarada ostaje hrvatskom čovjeku, kojim se izgrađuje i unapređuje infrastruktura naših gradova, potrebna domačem čovjeku kao i turistu? 
 
Nisu li smiješne floskule o stranim ''investicijama”, ''investicijskim ciklusima” i ''radnim mjestima” na kojima nema posla? Brine li Vas žalostno postojeće stanje tzv. divljeg kapitalizma, koji stranim kapitalom jeftino kupuje hrvatsko blago (obalu, vodu, zemlju,..) i zapošljava samo jeftinu radnu snagu na nesigurnim poslovima nizke složenosti?
Nije li bolji gospodarski sustav u kojem će hrvatski stručnjak biti tražen i dobro plaćen u Hrvatskoj, a ne najtraženiji emigrant u svijetu? Nacionalno gospodarstvo koje tehnologijom i kapitalom iz vlastitih i suradničkih međunarodnih izvora ostvaruje isplative projekte i zapošljava hrvatske stručnjake na dobro plaćenim poslovima; za gospodarstvo u kojem će hrvatski čovjek moći pošteno živjeti od svoga rada?
 
 Brine Vas mogući gubitak dijelova hrvatskog TERITORIJA zbog propusta “ove vlasti“? Osjećate nelagodu da bi ga “ova vlast“ mogla “pokloniti“, iako su u svijetu države spremne ići u rat za običnu hridinu? Neprihvatljivo Vam je morati proći kroz četiri granične kontrole kod Neuma da biste došli iz Hrvatske u Hrvatsku! Mislite da hrvatski teritorij ne smije ostati nepovezan? Ne treba Vam “studija isplativosti“ Pelješkog mosta, jer je svakom djetetu jasan značaj tog mosta za Hrvatsku. Brine li Vas “arbitraža“ za Savudrijsku Valu? Bojite se da bi “arbitražom“ mogla biti poklonjena “dobrom susjedima“ Slovencima? Mislite da Prevlaka nije “obična hridina“, već je Prevlaka od neprocjenjive važnosti za Hrvatsku!?  Čuli ste za Zavalje i Neumske otoke, teritorij koji nam otima BiH, ili Dunavske Ade, koje su zaposjeli “dobri komšije“ Srbi? Hoćete zaustaviti odljev par stotina milijuna eura godišnje, koje izlove talijanski ribari u hrvatskom moru, jer nismo proglasili Gospodarski pojas?
Nije li vrijeme da zaustavimo dezintegraciju i pljačku Hrvatske, te smjesta proglasimo Gospodarski pojas?
 
Što mislite o BEZUVJETNOM POVRATKU NA NAŠA OGNJIŠTA? Jeste li čuli za Španovicu, Boričevac, Gvozdansko, Udbina, Zrin, Rudopolje – razorena sela u koje se protjerani Hrvati još uvijek, 20 godine nakon oslobođenja Hrvatske, ne smiju vratiti po zabrani komunističke sve-vlasti? Ne bi li hrvatska država morala omogućiti i organizirati povratak Hrvata u sva naselja, sela i gradove iz kojih su protjerani? Nije li načelo bezuvjetnog povratka na ognjišta svihprotjeranih Hrvata i njihovih potomaka naša sveta dužnost, kojom se ispravljaju nepravde i počinjeni zločini u bližoj i daljnjoj prošlosti?  I zato se nikada ne ćemo pomiriti sa surovom stvarnošću i odustati od povratka!
Znate li da svi hrvatski državljani nemaju jednako BIRAČKO PRAVO? Znate li da opće biračko pravo koje im daje prva rečenica članka 45. HRVATSKOG USTAVA, onemogučuje treća rečenica?! Biste li Vi glasali da je Vaše biračko mjesto udaljeno 3500km?! Ili da morate čekati u redu nekoliko sati, i još uvijek ne stići glasati, jer je na Vašem glasačkom mjestu prijavljeno deset puta više glasače od normalnog i mogućeg. Rado biste glasali za čovjeka pojedinca, a ne za ''stranačku listu”, ali Vam to ''ova vlast” onemogučava?! Nije li vrijeme da ispravimo nepravde i promijenimo Izborne zakone?
 
Jeste li za promjenu PREAMBULA Ustava Republike Hrvatske koja nameće nejednakost svojih državljana, pa čak omogučuje i političke progone? 
Ako 30. svibnja, stari Dan državnosti, nije ujedno i Dan hrvatske nezavisnosti, nego je to podvalom ustanovljen novi Dan nezavisnosti 8. listopada 1991., onda su sve postrojbe Hrvatske Vojske i Hrvatske Policije prije 8. listopada 1991. bile ''Paramilitarne postrojbe'', a JNA i UDBA legalne! To moramo ispraviti!
 
Nije li I. tamnica naroda nastala ZAVJEROM i IZDAJOM? Nije li genocid koji nas je uveo u II. Tamnicu naroda rezultat zavjere i izdaje? Nisu li zavjera i izdaja domovine najveći zločini, jer rezultiraju tragedijom i smrću stotina tisuća? Ne zaslužuju li ti zločini najoštriju kaznu? Nije li čudno da u Ustavu i Zakonima RH nema zločina zavjere i izdaje kao kažnjivih djela? Nije li vrijeme da ZAVJERA I IZDAJA uđu u Ustav i zakone? SLOBODA: Nije li sloboda pojedinca i sloboda naroda uvjet svakog napretka i narodnog blagostanja? Nije li sloboda majka svih ljudskih prava?!Jesmo li za slobodu čovjeka – muškarca i žene – za slobodu obitelji, za vjeru, običaje i baštinu, za slobodu hrvatskoga naroda, za integralnu slobodu.  
 
I na kraju, ali nikako i najmanje važno, Hrvatski Ustav i Izborni zakon, oba sramotnog sadržaja i nedopustivo aljkavo održavani su najvažniji hrvatski politički problemi koji onemogućuje demokratsku promjenu loše vlasti, pa je njihova odgovarajućazamjena nuždan preduvijet sveopćeg hrvatskog preporoda, uključujući i preporod hrvatskog gospodarstva. Ove i sve ostale probleme nikada ne će riješiti “odgovorni drugovi i njihovi potomci”, koji su ih ne ne mjerno, ili manje ne namjerno stvorili. Zato, ne obazirite se na lažne ankete i omogučite svojim važnim glasom nužne političke promjene. (hrast)
 

Pripremio: Tomislav Nürnberger

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Tri je uvijek veće od dva

hrvatski-fokus

Kroatocid u Lisinskom 2018.

HF

Beskrupulozno osvetljiv čovjek

HF

Utvrđuje se ništetnim ukaz/dekret srbskog kralja Aleksandra donesen dne 17. lipnja 1920.

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više