Hrvatski Fokus
Aktualno

Marijana Petir i bez Plenkovića u EP-u

Popularna Hrvatica ide kao nezavisna kandidatkinja

 
 
Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir više nema stranku iza sebe, ali krenut će po još jedan mandat. U razgovoru za Narod.hr je pojasnila kako se na to odlučila i što je potrebno da bi to i ostvarila.
“Puno građana me pitalo zašto me nema ni na jednoj kandidacijskoj listi. Odlučila sam istaknuti kandidaturu kao nezavisna zastupnica jer, kao što je poznato, ostala sam bez stranke nakon što me Krešo Beljak izbacio iz HSS-a. U nijednu drugu stranku se nisam željela učlaniti jer imam mogućnost nastupiti kao nezavisna kandidatkinja”, pojasnila je svoje razloge za ovakvu kandidaturu.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/04/Marijana_Petir2n.jpg
“Za to je potrebno prikupiti 5000 potpisa, a mogu se prikupljati u cijeloj Hrvatskoj. Građani mogu sami skinuti obrazac na kojem će ih prikupljati sa web stranice izbori.hr na kojoj su i sve upute, a sutra će se prikupljati potpisi u mom uredu od 8 do 20 sati. Jasno je da danas ne mogu tražiti dozvolu za štandove jer je nedjelja, a i vidjeli smo kako to ide, pa mi je to jedina opcija. Građani koji me žele podržati mogu sami prikupiti potpise i dostaviti nam ih u moj ured u Zagrebu, ili nam se javiti oko preuzimanja istih, ili doći tamo sami i potpisati”, rekla je. Ured zastupnice Petir se nalazi u Zagrebu (Zvonimirova 17 – ulični ulaz). Pojasnila je i zašto nije na listi HDZ-a, iako se u medijima puno o tome pisalo.
 
“Smatrala sam da sve što sam radila ima svoju vrijednost. Trudila sam se i služila hrvatskom narodu, za što sam dobila europska i međunarodna priznanja. To bi trebalo biti prepoznato, a ne da mi se uvjetuje da ako želim biti na nekoj listi moram pristupiti toj stranci. Mislim da bi vremena kad je članska iskaznica vrijedila više od same osobe bi trebala biti iza nas. Nisam se učlanila ni u jednu stranku i to ne namjeravam napraviti”, dodala je.“Realna sam, znam da je u dva dana bez službenih punktova teško prikupiti potpise, ali mi ćemo se potruditi i nadam se da ćemo uspjeti”, zaključila je u razgovoru za Narod.hr.
 
Javiti se možete i na facebook: https://www.facebook.com/Petir.Marijana/photos/a.1419186945003943/2259900814265881/?type=3
“Dragi facebook prijatelji, drage građanke i građani Republike Hrvatske. Zahvalna na podršci koja mi stalno pristiže, želim vas obavijestiti da sam na izbore za Europski parlament odlučila izaći sa svojom nezavisnom listom obzirom da nisam članica niti jedne stranke pri čemu mi je potrebna vaša pomoć. Ukoliko želite podržati moju kandidaturu kao nezavisne zastupnice, možete to učiniti svojim potpisom u mojem uredu u Zagrebu (Zvonimirova 17 – ulični ulaz) od 8. travnja 2019. od 8 do 20 sati.
 
Vjerujem da u sljedećem mandatu zajedno možemo učiniti još i više, a prvi korak je sakupiti dovoljno potpisa. Hvala vam na vašoj podršci”, objavila je na svom facebooku, gdje se također možete javiti i raspitati oko detalja.Naime, zakon kaže da pravo predlaganja lista za izbor članova u Europski parlament imaju političke stranke samostalno, dvije ili više političkih stranaka i birači. Da bi birači predložili kandidacijske liste, kandidat mora imati pravovaljano prikupljenih najmanje 5000 potpisa.
Rok ističe u utorak u ponoć.
 

Ivana Josipović, https://narod.hr/hrvatska/marijana-petir-na-izbore-za-ep-ide-kao-nezavisna-kandidatkinja-za-narod-hr-otkrila-sto-joj-je-potrebno-i-kako-se-mozete-ukljuciti

Povezani članci

Zdravko Mamić je uspješan! I točka!

HF

Pismo Predsjednici i gradonačelniku Bandiću

HF

Rješenje za plastiku – u cirkularnoj ekonomiji

HF

Dušu nam nisu ubili

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...