Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Doživi Sloveniju!

Slovenija – odredište za iskustvo s 5 zvjezdica

 
 
Palace Hotel Zagreb bio je domaćin osme u nizu poslovnih radionica u organizaciji portala Relaxino.com, tijekom koje su brojni hotelijeri i predstavnici ostalih turističkih subjekata iz Slovenije predstavili novitete u ponudi kojima žele privući još veći broj hrvatskih gostiju.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/19246.jpg
„Doživi Sloveniju“ već je prepoznatljiv naziv B2B radionice koju je otvorio ekonomski savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Slovenije, Bernard Šrajner, poželjevši uspješnu predstojeću sezonu svim sudionicima.
Voditeljica Odjela za odnose s javnošću Slovenske turističke organizacije, Livija Kovač Kostantinovič, istaknula je da je za slovenski turizam 2018. godina bila rekordna te je sa skoro 6 milijuna turističkih dolazaka i 15,7 milijuna turističkih noćenja (8 % više dolazaka i 10 % više noćenja nego u 2017. godini), znatno premašen prosječan rast u Europi. Ključna tržišta Slovenije su i dalje Njemačka, Italija, Austrija, ali visoko četvrto mjesto zauzimaju gosti iz Hrvatske. U prošloj godini Hrvati su ostvarili (16,4 %) noćenja više nego godinu ranije, a više su i potrošili ( 12,2 %).
 
Najviše hrvatskih gostiju se već tradicionalno za boravka u Sloveniji odlučuje za planinski turizam ili odmor u toplicama, što su istaknule gospođe Špela Kavčič, voditeljica prodaje hotela Jelovica iz Bleda koji u novu sezonu ulazi u potpunosti renoviran i Nataša Mihajlović Grubiša, voditeljica prodaje Terme Krka koje svoju ponudu ove godine upotpunjuju novim toboganima u Dolenjskim toplicama. Fokusiranost na razvoj zelenog, aktivnog i održivog turizma ono je što sve zahtjevniji turisti u Sloveniji prepoznaju i u sve većoj mjeri ju zbog te ponude odabiru za svoje odredište. Istaknula je to i Duška Kaliniz iz kulturno turističko rekreacijskog centra Radeče koje gostima nudi splavarenje na Savi. 

Gosti uživaju i u sve prepoznatljivijoj gastro ponudi koju je proslavila Ana Roš, proglašena najboljom kuharicom svijeta u 2017. godini, a dijelić te ponude mogli su kušati i sudionici radionice koji su degustirali birane okuse ekološkog meda „Pčelarstva Košale“ te u večernjim satima u vinoteci Bornstein degustirali vina poznatih slovenskih vinara. Finom kapljicom uzvanike su počastile: „Vinarija Kregar“ iz Rogaške Slatine, „Vina Dornberg“ iz Bezeljskog, „Radgonske gorice“ iz Gornje Radgone, „Vinarija Graben – Albiana vina“ iz Dolenjskih toplica te „Vinska kuća Emino“ iz Podčetrteka. Popis slovenskih partnera koji su sudjelovali u radionici pronađite u privitku.

 

Anđelka Felja

Povezane objave

Suncokret ruralnog turizma

HF

Projekt SE Gdinj

hrvatski-fokus

U fokusu je primjena reformi

HF

Brexit – što to znači?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više