Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

U Hrvatsku stigao siggi’s skyr

Gusti islandski jogurt jednostavnih i prirodnih sastojaka

 
 
Osnivač brenda Siggi Hilmarsson  predstavio je liniju siggi's skyreva odnedavno dostupnu na hrvatskom tržištu, a čije se lansiranje uskoro očekuje i u drugim europskim zemljama
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/81wiSh2HNL._SY355_.jpg
Osnivač brenda siggi's, Siggi Hilmarsson, u zagrebačkom Botaničar baru predstavio je liniju siggi's skyreva – gustih jogurta islandskog tipa. Ovaj trenutno najbrže rastući brend skyreva u SAD-u od sada je dostupan i na hrvatskom tržištu, u četiri okusne varijante – natur, vanilija, borovnica i jagoda.
 
Siggi's skyr je islandski tip gustog jogurta koji se priprema od obranog kravljeg mlijeka i tek nekoliko jednostavnih i prirodnih sastojaka, u skladu s 1.000 godina starom islandskom tradicijom proizvodnje mliječnih proizvoda. Za jednu čašu siggi's skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja, koji je karakterističan upravo za proizvodnju skyra, dobiva se gust jogurt bogat proteinima (s 14 do 16 g po porciji). Siggi's skyr ne sadrži umjetna sladila, boje i arome, a odlikuje ga 0% mliječne masti te 30% manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte.
 
Siggi's skyr snažno promovira DIY (Do It Yourself) koncept pripreme jednostavnih obroka i međuobroka, koji kombinira siggi's skyr te svježe voće i povrće, žitarice, orašaste plodove, kao i druge zdrave i prirodne namirnice. Svi gosti su, stoga, imali priliku kušati jednostavne i zdrave obroke koje je za njih na licu mjesta pripremala Anđela Ivčević (@ Lil_Kitchen), gastro blogerica i zaljubljenica u siggi's.
 
„Po završetku fakulteta zaposlio sam se u korporaciji, no igrom slučaja baš u to vrijeme sam u svojoj kuhinji u New Yorku, prema maminom receptu iz šezdesetih godina, počeo raditi skyr koji mi je nedostajao, a često sam ga jeo kao dijete. Shvatio sam da u SAD-u postoji razvijeno tržište zdrave hrane i u sklopu njega prostor za plasman tradicionalnog islandskog jogurta bogatog proteinima, siromašnog mastima i s bitno smanjenim udjelom šećera u odnosu na ostale voćne jogurte. Ubrzo sam u korporaciji dao otkaz i počeo svoj skyr prodavati na tržnici u New Yorku. Ključnim za uspjeh pokazao se ulazak u trgovački lanac Whole Foods 2008. godine, čime siggis's skyrevi postaju dostupni potrošačima diljem SAD-a“ – izjavio je Siggi Hilmarsson, osnivač brenda siggi's.
 
Nakon SAD-a siggis's skyr stigao je ove godine u Europu gdje je gotovo istovremeno lansiran u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, potom u Portugalu, a nedavno i u Australiji. Siggi Hilmarsson i dalje brine o svakom detalju brenda koji je razvio te ga promovira kao njegov najbolji brend ambasador.
 

Anđelka Felja

Povezane objave

Saudijci pobjeđuju u ratu protiv nafte iz škriljevca

HF

Sve jača uloga građana u energetskoj tranziciji

HF

Hrvatski vinari u EU-u

HF

Prvi put više od milijun automobila

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više