Hrvatski Fokus

O uzrocima požara zasad se niti ne nagađa što daje vrlo visoku vjerojatnost planiranoga terorističkog čina

 
 
Tko bi imao interesa napasti jednu od najljepših svjetskih građevina i simbol francuskog (nekad) katoličkog naroda? Požar je prvo je zahvatio potkrovlje, dio krova i srušio stub kojeg su držala četiri stuba visine 93 metra, o uzrocima požara zasad se niti ne nagađa što daje vrlo visoku vjerojatnost planiranoga terorističkog čina koji je izvela solidna organizacija.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/PY6IAMLSYRAQDPTXAOWNUC2A6U.jpg
Francuska je svojom veličinom, prirodnim bogatstvima i ljudskim potencijalom druga po snazi država EU-a. Njezina politika nije samo u posljednje vrijeme hirovita, tako da je teško pogoditi što je neposredni povod mogućem terorističkom činu, pa i sam EU je vodio politiku toplo – hladno prema SAD-u, Rusiji, Kini, arapskim i dr. islamskim zemljama.
 
Ekonomski interesi su na kraju prevagnuli, kao i želja Francuske da u Africi zadrži status velike sile (što objektivno nije) i osim ekonomske bliskosti s bivšim kolonijama riješi i pitanje opskrbe energentima kojima posebno Libija obiluje, a tamo je, kao što znamo, 75 godina mladi general Khalifa Haftar u napredovanju. Koliko ovakav tragičan događaj narušava moć predsjednika Emmanuela Macrona i koliko utječe na smanjenje broja turista, dakle na važan dio francuske ekonomije?
 
Očekuje li se neka reakcija kršćana ili ekstremnih desničara koja bi Francusku uvela u vrtlog međuetničkog i međurasnog nasilja? Može li cilj biti i Vatikan u kojemu osebujni Papa nastoji ublažiti stoljetne napetosti s konkurentskom religijom Islama, s kojom je kršćanstvo stoljećima ratovalo, osobito u dodirnim točkama. U doba frankomasona prije 240 godina Crkve su često gorjele, a i svećenici i časne sestre ubijani; sličan scenarij su priredili komunisti svugdje gdje su vladali (Španjolska, Rusija, Hrvatska, Albanija, Poljska, Kina…), a što se tiče čuvenoga ISIL-a (kalifat!?) ipak su tehnologiju i organizaciju odradili drugi, kao i u slučaju terorističkih organizacija Mlade Bosne (članovi Srbi i pokoji srbofil) i Crne ruke (srbijanski časnici) gdje su izgleda pomoć dobivali od Velike Britanije koja se i danas naziva Velikom. Pucanj u Franza Ferdinanda tada je značio pucanj u svjetski mir, jer ekonomsko jačanje Njemačke i davanje Slavenima u monarhiji status trećeg konstitutivnoga elementa bili bi teška ugroza prevladavajućim imperijalističkim silama, koje su tada uspjele spriječiti ekonomsko povezivanje  Euroazije.
 
Posljedica toga su bili komunizam i fašizam, kao ideologije oblikovane i uzgajane na liberalnom Zapadu. Naravno, ne pada mi na pamet optužiti masone koji su u svakoj teoriji urote dežurni krivci, uostalom i sama Francuska koja je izvjesno žrtva podmukloga napada je u vlasti političara bliskih sa slobodnim zidarima,izuzetak je jedino bio Charles de Gaulle. Čovjek bi trebao biti upućen kao svjetski stručnjaci Inoslav Bešker i Silvije Tomašević da može shvatiti sve frakcije unutar Vatikana, ali i unutar masonstva.
 
Nasrtaji podzemni traju, kako na obitelj, djecu, mladež tako i na državu i njezine ustanove. Dvadeseto stoljeće i u umjetnosti i u svakodnevnom životu je primjer proglašavanja vrijednošću nelijepoga i protuprirodnoga, pa i protučovječnoga; vrhunac sotonizma je podvala kukavičjega jajeta fašizma koji je u ime obrane tradicionalnih vrijednosti (pred nadirućim komunizmom i liberalizmom) ustoličio kult cezarizma i državu pretvorio u "neprikosnoveni" kumir, u božanstvo jedne države, jednoga naroda i jednoga vođe. (Koliko je trebalo Zapadu da osudi Slobodana Miloševića?)
 
Naša Gospa je ranjena nasiljem, drogom, pobačajima, rastavama, propagiranjem spolnih devijacija, prostačkim materijalizmom koji smisao života nalazi u egoizmu i neprestanom životinjskom užitku, kultu moći i relativiziranju morala, razbijanju ljudskoga zajedništva i svemu što arhitekti smrti medijski propagiraju. Problem nisu gladni u Africi, problem je po zvjezdoznancima eutanazija, problem nije nizak natalitet i pad radničkih nadnica, uništavanje sela i odlazak mladih; problem je vjeronauk u školama, problem nije prodaja državnoga zlata i strateških tvrtki – problem je u gay paradi koja nije dočekana pljeskom, problem nisu privatizacija, menadžerske i saborske plaće, te administracija, nego problem je u mirovinama branitelja itd. Zato sam razočaran što uz Amsterdamsku i Rotterdamsku koaliciju nemamo i Notredamsku, pa ću osobno između Zlatka, Ruže i Marijane izabrati Marijanu!
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Plinsko polje Hayan u plamenu

HF

Sud nije ovlašten stvarati nove doktrine

HF

Scenarij nacionalne katastrofe

HF

Vratite Haulikovo poprsje!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više