Hrvatski Fokus
Hrvatska

Za Antina sina fratri su “klasni neprijatelji”

Novi Pupovac-Josipovićev udar na "klasne neprijatelje"

 
 
Izjaviti u 21. stoljeću da su (širokobriješki) fratri bili legitiman vojni cilj može u prav(n)om smislu neuračunljiv čovjek. Kad to izjavi, ni manje ni, nego više bivši predsjednik jedne suverene i međunarodno priznate zemlje, a k tomu i doktor pravnih (!!!) znanosti, onda se zaista, bez svjetonazorskih prepucavanja i neslaganja, svatko mora zapitati pa dobro kakvog su to čovjeka Hrvati neposredno birali na predsjedničkim izborima?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/f9662adc-1257-4ce3-bd09-000840a0cead.jpg
Takva je izjava dokaz odsustva barem minimuma općeljudskih i civilizacijskih vrijednosti u Ive Josipovića. Ubiti (u ratu) bilo kojeg nenaoružanog čovjeka, štoviše, svećenika (ma koju vjeru ispovijedao) – gdje to može biti legitimno? Očito samo u vrlo tamnim, pomračenim, da ne kažemo zločinačkim umovima.
Nije ni čudo što u SDP-u izbija mnogima pjena na usta jer se drug Bernardić fotografirao s vjeroučiteljem. I kako se sad Josipović vratio Partiji, a šef SDP-a se naslikava s vjeroučiteljima, koji su zapravo još legitimniji vojni cilj, jer, svećenici barem „kvare“ perspektivne skojevce u crkvi, dok vjeroučitelji, kakve li drskosti, to čine u (sekularnim ili „agnostičkim“) školama, rušeći „istine“ od drugovima Lenjinu, Staljinu, Titu i Zedongu… dakle luđacima odgovornima za smrt najviše ljudi u dugoj (i krvavoj) povijesti čovječanstva?!
Dakle, nije ovdje pitanje svjetonazora, je li nekomu bilo dobro u bivšoj državi, je li komu djed ustaša, partizan ili četnik, te je li netko radio za Oznu, Udbu, Kos ili ne, već temeljni, zaista ljudski konsenzus da se nenaoružanog ne ubija, pogotovo svećenika. Ali ne samo da su partizani fratre pobilo k'o pse, nego su i rušili, spaljivali te oskrvnjivali (katoličke) crkve, sinagoge i džamije.
 
Josipović se ovom izjavom našao u društvu svoga oca koji je, sudeći prema iskazima niza osoba, na konju ujahao u crkvu i uništavao oltar te naređivao ubojstva srednjoškolaca, svoga strica koji je svoje vile gradio kamenom minirane sinagoge, Bude Lončara koji je i rođenu majku mlatio toljagom jer je išla u crkvu, ali i primjerice „uglađenog“ Stanka Lasića koji je jednom prilikom obavio veliku nuždu na oltaru jedne karlovačke crkve u poraću II. svjetskog rata. Dakle, ne čudi da Josipović ponavlja staru OZNA-šku floskulu o „naoružanim fratrima“.
Međutim, ovaj boljševički Josipovićev ispad, zbog kojeg bi u normalnim državama akademska zajednica oduzela fakultetske i znanstvene titule prof. dr. sc. Ivi Josipoviću, ne dolazi ni slučajno ni izolirano.
 
Naime, Pupovčeve „Novosti“ su u posljednjem broju izašle s temom o navodnoj pedofiliji u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Franjevci su demantirali najavivši tužbe, pa se možemo radovati sudskom epilogu nakon kojeg će barem jedan mali dio državnog novca za „srpsku manjinu“ završiti u franjevačkom džepu.
Vidimo da tandem Josipović-Pupovac, kao i njihovi pomagači iz scene, imaju dvojak cilj; kompromitirati hercegovačke franjevce izmišljanjem pedofilije te im pripisati ustaštvo, iznova ponavljajući oznašku glupost o naoružanim fratrima kako bi pravdali svoje gnjusne zločine. Također, ovaj pokušaj prikazivanja hercegovačkih franjevaca kao „ustaških pedofila“ ili „pedofilskih ustaša“ ima svoje zašto, također dvojako.
 
Prvi je razlog dobro znan i opće poznat – Međugorje. Iako godišnje kroz Međugorje dođe barem dva milijuna hodočasnika, Vatikan još nije priznao Gospina ukazanja, ali, sudeći prema tomu da je nadbiskup mons. Henryk Hoser preuzeo upravu, bliži se trenutak priznanja Međugorja kao marijanskog svetišta. To je za domaće Jugoslavene koji šuruju sa Srbima i muslimanima u BiH neprihvatljivo, jer bi uvelike učvrstilo (geo)politički položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, između ostaloga.
Drugi razlog ovakvog odvratnog koordiniranog napada leži u nedavnim otkrićima vezanim za spomenuta ubojstva hercegovačkih franjevaca koncem II. svjetskog rata. Utvrđeno je kako su pojedini franjevci, zajedno s civilima, nakon pada Širokog Brijega i Mostara, odvedeni prema Dalmaciji. Egzekucije su potom izvršene na skrovitim mjestima do kojih osobe koje ne poznaju teren, jako teško mogu doći.
Sudeći prema riječima fra Miljenka Stojića, čini se da se pomalo dolazi do jednog od odgovornih za ovaj strahotan partizanski zločin – Mike Tripala.
„Želio bih najprije istaći da Vicepostulatura ne traži krvnike pobijenih hercegovačkih franjevaca, nego traži same žrtve. Tako je i u ovom slučaju. Međutim, uvijek se u takvim slučajevima neizostavno dođe i do povijesnog konteksta u kojemu se to dogodilo, tko je to napravio… Do sada, istina, neka prikupljena svjedočenja spominju Mika Tripala kao onoga tko je itekako sudjelovao u tim nesretnim događajima na jami Golubinka kraj Mratova, ali na povjesničarima je slijediti i taj i druge tragove da bi se na kraju otkrila prava istina…“ – kazao je fra Stojić.
Također, kao još jedno od imena odgovornih za stradanje franjevaca, pored Milke Planinc, Brune Vuletića, Peke Bogdana, Petra Drapšina, sve otvorenije se spominje i Ante Josipović…
 
Kao što znamo, Miko Tripalo je skojevac, partizan, proljećar, jedan od osnivača HNS-a, HHO-a, a bio je i predsjednik Soroševe zaklade Otvoreno društvo – Hrvatska. Dakle, Tripalo predstavlja sve čime se divi nikad zaživjela hrvatska ljevica, odnosno nelustrirana zločinačka banda zakrabuljena u „antifašizam“, „progresivnost“, „liberalizam“ i ostale multi-kulti gluposti. Kao što je za Milorada Pupovca i njegov SDSS nezgodna činjenica da je jedan od osnivača te stranke osuđeni ratni zločinac Goran Hadžić, bilo bi nezgodno kad bi se pokazalo da je „čuveni“ Miko Tripalo, „hrvatski“ antifašist,"humanist" „hrvatski“ ljevičar, odgovoran za masakr svećenika, a pazi ironije, osnivač Hrvatskog helsinškog odbora ili Hrvatske narodne stranke, danas glasnih dionika hrvatske javne i političke scene.
 
Istinabog, bilo bi zaista nezgodno za Čička, Mesića, Čačića, Vesnu Pusić, Mrak Taritaš i ostale „progresivno-četničke“ prvoborce, gle slučajnosti, baš ove koji su osmislili i plasirali stereotipe o „ustašoidnim“ Hercegovcima u svim porama Republike Hrvatske, bijelim čarapama, „rodijačkom“ poslovanju…, da, bit će jako nezgodno za tu ogromnu protuhrvatsku bulumentu okupljenu oko „liberalnih“ vrjednota i vrijednosti kad se dokaže da njihov svjetonazorski osnivač i pokretač ima na rukama franjevačke krvi. Zato napadaju Pupovac i Josipović, difamacije radi, kako bi se nekako ublažilo ovo što će uskoro na vidjelo o Miki Tripalu i drugovima. No, prošla su vremena kad se istinu zatiralo tako što si nekoga optužio za „ustašluk“ (zato je Pupovac uletio s pedofilijom, da malo podeblja).
 Istina će kad-tad na vidjelo, a do tad' neka samo lažu i lažu pokušavajući spasiti što se spasiti (ne) da. U biti je korisno da iznose ovakve notorne neistine jer nakon tužbe za klevetu, time desetljećima (o)pljačkani novac hrvatskog naroda (znamo od strane koga), barem u simboličnom iznosu, završi u hrvatskoj lisnici.
 

Josip Gajski, hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/53580-novi-pupovac-josipovicev-udar-na-klasne-neprijatelje

Povezane objave

Promišljanje sa dvadeset godina zakašnjenja

HF

U Srbiji ništa novo, tek novo Načertanije

HF

Hrvatske su vlasti odgovorne za Marića i Piličića

HF

Lenta s petokrakom zapošljava mlade?!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više