Hrvatski Fokus
Uvodnik

Bezbožnicima nije mjesto u crkvi

Istanbulska konvencija poništava svaki oblik "društvene solidarnosti"

 
 
• »Danas je prigoda da svi skupa promislimo što možemo bolje i kvalitetnije učiniti za naše društvo, domovinu i zajednicu«, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković u izjavi medijima nakon mise u zagrebačkoj katedrali. Cinično je to da ne može ciničnije biti. Još je opasnije kada u nastavku kaže: »Želim puno energije, dobrote, vjere i ustrajnosti da svi zajedno činimo dobro. Danas je prigoda da skupa promislimo što možemo bolje i kvalitetnije učiniti za naše društvo, domovinu i zajednicu«, što je najobičnije izrugivanje kardinalu Josipu Bozaniću koji je optužio i vladajuće u Zagrebu i vladajuće u Puli i Rijeci da su iznevjerili radnike u tamošnjim brodogradilištima. Nakon svega moramo se upitati tko nas to (pred)vodi? Osoba koja se izruguje gdje stigne, ili osoba koja ne razumije? Zasigurno da je u pitanju ono prvo. To potvrđuje i njegov odgovor, koji je ustvari tvrdnja, da njegova Vlada u ove dvije godine kontinuirano provodi svoj program u svim ključnim aspektima »To su prije svega stabilne institucije, gospodarski rast, uključivost i društvena solidarnost. I na tragu tih poruka gradimo sva postignuća«, kazao je Plenković. »Stabilne institucije«, »gospodarski rast« i »uključivost« možemo i tolerirati kao uobičajeni politički rječnik laganja, ali nikako ne možemo prihvatiti da je njegova Vlada puno učinila na »društvenoj solidarnosti«, ako se samo prisjetimo kako nam je nasilno nametnuo protuživotnu, protuvjersku i protuhrvatsku Istanbulsku konvenciju.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/Pandemonium.jpg
• »Četiri tisuće godina od Sodome do dopuštanja homoseksualnosti; 50 godina poslije, ponovo do Gomore. Danas je Kanada stavila u opticaj nemoralnu kovanicu od 1 $ za proslavu 50 godina od legalizacije "homoseksualnog seksa": Do tada, kad bi htjeli vršiti svoje prohtjeve, morali su se kriti po kućama. Makar ih nitko nije tražio ni zagledao; ali nisu se mogli dičiti s tim javno. Nakon 50 godina, spustili smo se ponovno do Gomore, i društvo je izjedeno iznutra kao moljcima drvo. Bunili su se govoreći "Ne dopuštaju nam naša 'prava", "nameću nam ono što oni hoće", itd. Danas Gomora nameće, i to nevinu djecu, i to na silu: u Kaliforniji ne dozvoljavaju ti povući djecu iz škole ako im tamo žele – kao što i žele – prikazivati im i poučavati ih u LGBT seksualnoj edukaciji: Osim ako ne želiš – kao što trebaš željeti – biti mučenik ili biti spreman na civilnu smrt. Koliko su bitni u državi moralno dobri zakoni? Koliko je bitno oprijeti se ovom novom totalitarizmu koji kvari duše? Koliko moraš biti jak u odgovu tvoje djece protiv politične korektnosti?«, javlja portal (http://odostatogaistodublje.blogspot.com/2019/04/4000-godina-od-sodome-do-dopustanja.html#comment-form), a prešućuju glavni mediji. I nama će sutra, zahvaljujući Andreju Plenkoviću i – po njemu – prihvaćenoj Istanbulskoj konvenciji, nametati učenje djece nemoralu. I zato on i ide u crkve na misi iako ruši Crkvu. Od temelja. Da, Sodoma i Gomora!
 
• Nakon Kalifornije 2016. i New Jerseja 2018. predstavnički dom američke države Ilinois glasovao je za uvođenje “LGBT povijesti” u osnovnim školama u državi. Mjera je usvojena sa 60 glasova “za” i 42 “protiv”, u kojoj se zahtijeva da udžbenici povijesti u državi uključe “ulogu i doprinose lezbijki, gayeva, biseksualaca i transrodnih osoba u povijesti ove zemlje i ove države”.Pristaše zakona kažu da će LGBT dodatak povijesnim knjigama smanjiti nasilje i pokazati LGBT učenicima da mogu u potpunosti doprinijeti društvu. (http://www.novi-svjetski-poredak.com/2019/03/18/americka-savezna-drzava-ilinois-izglasala-zakon-od-sada-ce-djeca-u-osnovnim-skolama-uciti-lgbt-povijest/) Najgore je kod ovoga protuživotnog zakona to što ne pruža mogućnost biranja za roditelje koji ne žele da njihova djeca budu izložena takvim informacijama iz vjerskih razloga, ili zato što njihovo dijete nije dovoljno zrele dobi da bi u potpunosti razumjelo značenje i implikacije onoga što LGBT zapravo jest. Ovo je potvrda da je tzv. Zapad postao najveća diktatura u kojoj prisiljava 5-godišnjake na učenje nečega što nema veze sa zdravim razumom, a nad djecom u osnovnoj školi provode prisilnu indoktrinaciju.
 
• Afera Brkić ulazi u završnu fazu. Nakon mjeseci ne reagiranja i ne djelovanja od strane stranačkoga šefa, Milijan Brkić napokon je optužen da je špijunirao svoju bivšu ženu. Špijunirao je svoju ženu pa što, netko će reći, ali nije tako. I Tomislav Karamarko se dobrovoljno povukao iz politike kada su ga optužili da je kriv za neke nikada dokazane navodne manipulacije tvrtke njegove tadašnje prijateljice, a današnje žene, pa – kada ste u politici – onda racio nije najvažniji. Zasad se Milijan ne treba bojati, jer je Branko Bačić rekao kako nema problema. A kada nešto Bačić kaže, onda budite sigurni da će tako i biti.
 
Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske i predsjedavajući Predsjedništva BiH uoči puta u Vatikan na poziv pape Franje za beogradski Kurir je izjavio da će u Rimu razgovarati »o nekim aktivnostima koje smo pokrenuli vezano za obilježavanje genocida u Jasenovcu« i tada još dodao: »Prenijet ću mu već poznati stav. Reći ću mu, naravno, ono što je istina – da je on bio zloglasnik ustaškog režima koji je blagoslovio stradanje Srba, najmanje njih 500.000 u logoru u Jasenovcu. Govorit ću o pokrštavanju, odnosno iseljavanju. To je jedan od najgnjusnijih zločina koji se dogodio, imajući u vidu činjenicu da je u sistemu logora Jasenovac bio i logor za djecu, što govori o tome da su to bile fabrike smrti koje su bile usmjerene čak i na najmlađe pripadnike srpske pravoslavne zajednice«. I sada se pitamo tko je tu lud? Ako znamo da ga je Papa pozvao u posjet, a i prije je znao kako i koliko laže i kako i koliko vrijeđa ne samo bl. Alojzija Stepinca, nego i cjelokupni hrvatski narod, onda se i svi mi kao vjernici moramo zapitati pa dokle ćemo slušati i pratiti da nas prvi čovjek Katoličke Crkve izdaje.
 
• »PLENKOVIĆ DOŠAO NA HVAR, SUDJELOVAT ĆE U OSMOSATNOJ NOĆNOJ PROCESIJI 'Ovo predstavlja našu veliku posvećenost vjeri, identitetu i tradiciji'«, prenosi Jutarnji list Hininu promidžbenu vijest (https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-plenkovic-dosao-na-hvar-sudjelovat-ce-u-osmosatnoj-nocnoj-procesiji-ovo-predstavlja-nasu-veliku-posvecenost-vjeri-identitetu-i-tradiciji/8758493/) o tomu kako se je nekrstu i bezbožniku – onome koji je Hrvatskoj i Hrvatima nametnuo liberalnu protukršćansku Istanbulsku konvenciju i sestricu joj Marakešku deklaraciju – odjednom tobože prosvijetlila pamet i sada luduje za vjerom i Isusom na nekad grčkoj Issi. Ovoj sramnoj i sramotnoj goebbelsovštini dovoljan je komentar Daniela Lukića na facebooku: (https://www.facebook.com/Daniel-Luki%C4%87-155851515088840/): »Zanimljivo nema nigdje slike Plenkovića kao vjernika prije nego li je postao šef HDZ-a. Nema ga nigdje ni u stadionu kada je igrala Hrvatska…« Da, nema ga Daniele, ali ga zato ima u režimskim medijima.
 
• U 2018. godini u Francuskoj je, prema službenoj državnoj statistici, napadnuto i oskvrnuto najmanje 865 katoličkih crkava, a čak 1063 prema PI-news, njemačkoj web-stranici (Politically Incorrect). A službeni mediji šute. I francuski i hrvatski. To je dovoljan razlog objašnjenja tko je zapalio crkvu Notre-Dame i sve drugo crkve po svijetu.
 
• Kanadska glumica i starleta, Pamela Anderson (51), u "vezi" je s Adilom Ramijem (33), francuskim nogometašima marokanskoga podrijetla. Bila je na gala večeri nogometnog kluba Olympique iz Marseillea na kojoj se prikupljao novac za pomoć siromašnoj djeci Marseilla. Kako je prikupljeno više od planiranoga, 100.000 eura priloga izdvojeno za obnovu katedrale Notre-Dame. To je zasmetalo starletu i, zajedno sa svojim mladim pratiteljem, ljutito napustila gala večer. Smeta joj što je višak prikupljenoga novca otišao za obnovu katedrale.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/04/001165a1-614.jpg
Adil Rami i Pamela Anderson
 
• Novoizabrani predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) u razgovoru za Hinu govori o svojim planovima u Gradskoj skupštini, kojom će predsjedati volonterski. Uvijek se bojim onih koji obećavaju – maglu! Volonterski se ništa korisno ne može učiniti!
 
• »Jutarnji list je 2012. godine prenio i ove riječi jednog hadezeovca: "Ti isti branitelji nisu zaboravili ni da je 2005. tadašnja gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica po naredbi skidala sa zidova slike generala Gotovine"«, podsjetio nas je Milan Ivkošić ovih dana i to nazvao "krvavom" Šuičinom borbom za ulazak Hrvatske u Europsku uniju!
 
• O, Bože! Još jedna potvrda da Hina nije hrvatska izvještajna agencija. Svakodnevno objavljuje vijesti o događajima iz "regiona". Najnovija vijest, važna samo za čelnike Hine i vojsku jugonostalgičara, je da je u Beogradu umro nekakav normalnim Hrvatima nepoznati srbijanski novinar Dejan Anastasijević. I još piše da je urednik BBC-ja na srpskom jeziku. O, Bože!
 
Rada Borić, srpska aktivistica i čelnica Nove ljevice, kaže da ju je putem facebooka prije neki dan napao neki „ustaša“ i priprijetio da ć „vidjeti što to znači“. Siguran sam da toliko hrabrih „ustaša“ nema u Hrvatskoj da se usude napasti Radu. Takav se još nije rodio.
 
• Ove godine Slovenci slave stotu obljetnicu pripojenja Prekomurja na Pariškoj konferenciji 1929. godine. Drago Vogrinčić iz Gerlinaca u ljubljanskom Delu (https://www.delo.si/mnenja/pisma/sto-let-po-prikljucitvi-prekmurja-k-matici-171151.html) smatra da su i nakon stoljeća »Prekomurci ostali u demografsko-gospodarsko-socijalnom zaostatku« za ostalom Slovenijom. Izrazio je tugu što u Ljubljani i ostalim dijelovima Slovenije i dalje ništa ne znaju o Prekomurcima, njihovoj kulturi, jeziku, običajima i strjemljenjima u novim globalizacijskim okolnostima ovoga dijela Mitteleurope.
 
• Turski predsjednik Reçep Tayyipa Erdoğan nikako da se pomiri s rezultatima lokalnih izbora gdje u Istanbulu pobijedila oporba. Protivi se izboru novoga gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua. Ništa novoga. Slično se je žalio i Ivo Josipović kada je izgubio na predsjedničkim izborima.
 
• Pred Sudom BiH počelo suđenje osmorici osumnjičenih za ratne zločine u Križančevu Selu kod Viteza počinjene 1993. nad hrvatskim civilima i zarobljenim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane. Optuženi su Ibrahim Purić, Nijaz Sivro, Ibrahim Tarahija, Rušit Nurković, Almir Sarajlić, Sadik Omanović, Šaćir Omanović i Kasim Kavazović. Na optuženičkoj klupi nema onih koji su im naredili, o kojih neki više niti živi nisu.
 
• Bošnjak Željko Komšić tužio je Hrvatsku glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Portugalcu Antoniju Guterresu glede sukcesije bivše SFRJ. Iz UN-a je stigla poruka da se oni ne će miješati, a sarajevske unitarističke vlasti to su prešutjele. U javnost je ipak došla ta vijest od Ivice Dronjića, bivšega veleposlanika BiH u UN-u, kojega je nedavno smijenio daidža Željko.
 
• Završila je dugo najavljivana debata između slovenskoga marksiste Slavoja Žižeka i kanadskog psihologa Jordana Petersona. Nije ništa novoga rečeno, niti se je marksist odrekao marksizma, niti se je psiholog ponudio nešto bolje i prihvatljivije u vrijeme beznađa.
 
Mirjana Marković, žena Slobodana Miloševića, pobjegla je prije 16 godina iz Srbije bojeći se zatvora zbog kriminala. Sada se je vratila iz Sočija u obliku pepela, koji su, valjda, razbacali u Požarevcu pored posmrtnih ostataka svoga muža. Na obredu bacanja urne nije nazočio nitko od njezine djece. Sin Marko je i dalje u bijegu u Rusiji, a kći Marija je u bijegu u Crnoj Gori. Tužan kraj za ne tako davno najjaču srbijansku obitelj ili podsjećanje kako završavaju diktatori.
https://globaljourneys.tiny.pictures/images/maps/contiki/2103.jpg
• Dobrano asimilirani Škoti od davne 1707. godine, kada su ih okupirali Englezi, na referendumu o nezavisnosti 2014. rekli su ne. Sada, u promijenjenim okolnostima, kada Škoti žele ostati u EU-u, a Englezi su napustili Uniju, škotska premijerka Nicola Sturgeon najavljuje novi referendum o nezavisnosti. Tomu se protivi neuspješna i na odlasku britansko-engleska premijerka Theresa May. Slično kao što kolonijalni Madrid protivi osamostaljenju također davno okupirane Katalonije 1714. godine.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Živi zid sklopio Rimske ugovore broj 2!

HF

A.P. NA VJETROMETINI – Sve nervozniji i primitivniji

hrvatski-fokus

Treba li Zorana Šprajca procesuirati?

HF

Pa što?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više