Hrvatski Fokus
Znanost

Konferencija Touchpoint

Internet stvari – idući korak u energetskom poslovanju

 
 
Glavna tema konferencije Touchpoint koja se održava 16. svibnja u Zagrebu bit će Internet of Things (IoT), odnosno internet stvari.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/touchpoint-1.jpg
Bruno Crnički
 
Internet of Things (IoT), odnosno internet stvari bit će glavna tema konferencije Touchpoint koja će se održati 16. svibnja 2019. godine u Kongresnom centru 'Aristos' u Zagrebu. Povodom završetka gradnje inicijalne faze Sigfoxove mreže za internet stvari, na Touchpointu će stručnjaci predstaviti što je sve moguće s tom tehnologijom i kakav će biti njezin utjecaj na poslovanje, ali i društvo u budućnosti. Konferenciju organizira IoT Net Adria, tvrtka operater Sigfoxovog interneta stvari koja je prije malo više od godine dana započela s gradnjom mreže interneta stvari. Bruno Crnički, član uprave IoT Net Adrije tim je povodom izjavio: "Ponosni smo što smo u planiranom roku izgradili mrežu i zasnovali prvu komercijalnu suradnju. O svemu tome ćete moći čuti na Touchpointu, kao i o primjenama, mogućnostima i budućnosti interneta stvari u Hrvatskoj i svijetu. Konferencija će skupiti stručnjake koji će raspravljati o poslovnim prilikama u području IoT-ja, kao i odgovoriti na sva pitanja sudionika.
Konferencija je zamišljena kao mjesto gdje će se tehnološki stručnjaci susresti s poslovnim liderima. Bit će predstavljena tehnologija, hardver i softver, kao i posljednji trendovi u IoT-ju. 
 
Internet stvari ima vrlo široko polje primjene, pogotovo u području energetike i postizanju energetske učinkovitosti u različitim industrijama i poslovanjima. Kao jedna od temeljnih tehnologija industrije 4.0, IoT olakšava praćenje potrošnje, prati važne parametre poput curenja i pukotina te omogućava uvid u broj podataka koje do sada niste mogli sakupiti. Konferencija je tematski podijeljena na dva dijela: poslovni i tehnološki. U poslovnom će dijelu stručnjaci globalnih kompanija predstaviti inovativne primjene interneta stvari, ekonomski učinak i pozitivan utjecaj na nacionalnu i svjetsku zajednicu. U tehnološkom će dijelu IoT vizionari prezentirati kako i čime krenuti u IoT izazove, od hardvera do softvera.
 
Osim niza zanimljivih predavanja i demonstracija tehnologije, u završnom dijelu Konferencije će biti proglašeni pobjednici natječaja Do the right IoThing. Najbolja tri tima prezentirat će svoja rješenja te će im biti uručene nagrade. Tvrtka IoT Net Adria je nacionalni operater Sigofoxovog interneta stvari. Sigfox je francuska tvrtka koja je razvila tehnologiju i globalnu mrežu. Tehnologija se temelji na povoljnosti, energetskoj učinkovitosti i globalnosti. Mreža je prisutna u 60 zemalja gdje gradi partnerski ekosustav proizvođača, developera i poslovnog sektora te kontinuirano proširuje poslovanje i uvodi nove primjene interneta stvari.
Bruno Crnički, član uprave tvrtke IoT Net Adria, operatora Sigfoxovog IoT-a u Hrvatskoj ističe: "Ponosni smo što smo u planiranom roku izgradili mrežu i zasnovali prvu komercijalnu suradnju."
 

http://www.energetika-net.com/specijali/predstavljamo/internet-stvari-iduci-korak-u-energetskom-poslovanju-28312

Povezane objave

Osnovna namjera cijepljenja je dramatično smanjiti populaciju štetnim učincima na plodnost, smanjenje životnog vijeka i kratkoročnu smrt

hrvatski-fokus

Ugroženo mentalno zdravlje djece tijekom pandemije COVID-19

hrvatski-fokus

Šokantne scene koje su prekinule veliki derbi 

hrvatski-fokus

Svi bi se ubrzo mogli naći u digitalnom zatvoru (2)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više