Hrvatski Fokus
Kultura

Izbor radova Mladena Žunjića

Izložba u sjedištu HEP-a u Zagrebu

 
 
Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić na samom početku svibnja, predstavio se je s novom trotjednom izložbom, FRAGMENTI CIKLUSA, izborom iz kompleksnog novijeg opusa, riječ je o desetak radova, ulja i akrila na platnu velikog formata, u zagrebačkom sjedištu HEP-a u Ulici grada Vukovara.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/20190503-131100_5cd159f155e28-scaled.jpg
Žunjić je izložio niz novih slikarskih situacija i rješenja na formatima od jednog metra do metra i trideset s već prepoznatljivim motivima, složenim temama nefigurativnog imaginarnog svijeta, tijela u neprestanom gibanju, volumenima koji pršte energijom uz iznimno snažan kolorit, eruptivan, prodoran.
 
Možemo i reći kako iz Žunjićevih slika teku, sijevaju ili plamsaju  silni energetski pravci, neprekidno, raznoseći u svim pravcima svoje simbolične poruke.
 
Žunjićevo slikarstvo i ovim odabirom radova potvrđuje ispravnost autorovog trnovitog  ustrajnog slikarskog istraživanja, kontinuiranog i nezaustavljivog.
 
Žunjićeva iskrena odanost boji i njezinim moćima, fascinantna je jer umjetnik nimalo ne skriva svoje emocije kada je kolor u pitanju. Apstrakcije na velikim formatim,a slikara Mladena Žunjića, doista su uzbuđujuće i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/20190503-131206_5cd159f05a9f9-scaled.jpg
Za očekivati je uskoro prezentiranje većeg i ozbiljnog izbora iz doista obilnog i složenog opusa Mladena Žunjića, na izložbi koja bi cjelovitije i još jače potvrdila vrijednosti njegovog slikarskog opusa.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Nesta čovik

HF

Koncert Zagrebačke filharmonije u sjećanje na Lovru pl. Matačića

hrvatski-fokus

Obljetnica smrti profesora Umberta Giromette

HF

Motivi unutarnjeg svijeta u ciklusima Vlade Tuđe

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više