Hrvatski Fokus

Od hrvatskih parlamentaraca na Sorosevoj platnoj listi su…

 
 
Autor uvoda: Alfredo d Ecclesia, poznati talijanski politolog, novinar, analitičar, bloger- Mogli su uživati svoje privilegije, mogli su djelovati kao jamci građanima svojih nacija umjesto da mašu repom na zadovoljstvo svojim gospodarima, kao prvom Georgeu Sorosu koji ih želi živahne i da nemaju različita mišljenja. Moraju iznositi laži i to što više laži o Europi. Boje se da n će moći izvršiti svoju zadaću i boje se jednog novog Nürnberga koji će jednog dana doći za zlodjela koja su ovi počinili.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/BoninoSoros.jpg
Alfredo d Ecclesia: ZAJEDNIČKI APEL ZA GLASOVANJE NA EUROPSKIM IZBORIMA U SVIBNJU 2019  KOJI SU POTISALI  POGLAVARI 21 DRŽAVE EUROPSKE UNIJE.
EUROPA JE NAJBOLJA IDEJA KOJU SMO IKADA IMALI
Europska integracija je pomogla ostvarenje vjekovne nade u mir u Europi nakon što su neobuzdani nacionalizam i druge ekstremističke ideologije uvele Europu u barbarstvo svjetskih ratova. Čak i danas ne možemo i ne smijemo uzeti mir i slobodu, blagostanje i dobrobit zdravo za gotovo. Potrebno je da se svi mi aktivno potrudimo oko velike ideje mironosne i integrirane Europe. (“Mironosna Europa“ koja razara Siriju i sudjeluje u imperijalističkim ratovima i pljački zemalja Trećeg svijeta zauzvrat uvozi robove iz zemalja koje je razorila i uništava domicilno europsko stanovništvo, kulturu i civilizaciju, napose KRŠĆANSTVO. Op. K.P.)
 
Izbori 2019. imaju posebnu važnost: vi ste ti, europski građani, koji trebate izabrati kojim smjerom će krenuti Europa. Mi, predsjednici država Bugarske, Češke, Njemačke, Estonije, Irske, Grčke, Francuske, Hrvatske, Italije, Cipra, Letonije, Litve, Mađarske, Malte, Austrije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Slovačke i Finske apeliramo stoga da svi europski građani koji imaju glasačko pravo da ga ostvare, da sudjeluju na izborima za Europski parlament krajem svibnja.
 
Europski narodi ujedinili su se slobodno u Europsku uniju koja se temelji na principima slobode, jednakosti, solidarnosti, demokracije, pravde i odanosti unutar Unije i između svojih članova, jedne Unije kojoj nema premca u povijesti Europe. U našoj Uniji izabrani članovi Europskog parlamenta dijele s Vijećem Europe mogućnost da odluče koja pravila primijeniti u Europi i kako raspodijeliti europski budžet.
 
SVI SMO EUROPLJANI
 
(Federalno nastojanje da izgradi novoga čovjeka SSSR-a, Jugoslavena, Europljanina, što smo već preživjeli i još se uvijek od toga liječimo. Ovo je novo-stara avantura federalne integracije koja nas čeka u čvrstoj integraciji. Treba glasovati za suvereniste. op. K.P.)
Već od nekog vremena za mnoge u Europi, posebno nove generacije, europsko građanstvo / državljanstvo/ je postalo druga narav. Za njih nije sporno voljeti vlastito selo, vlastiti grad, regiju ili naciju i biti istovremeno uvjereni europeisti.
 
NAŠA EUROPA, ZAJEDNIČKI, MOŽE SE SUOČITI S IZAZOVIMA
 
U ovim mjesecima, više nego u prošlosti, Europska unija se nalazi pred velikim izazovima. Po prvi puta od početka procesa integracije neki govore o preuređenju određenih etapa integracije kao: slobode kretanja ili dokidanja  zajedničkih institucija. Po prvi puta jedna država namjerava napustiti Uniju. Istovremeno drugi zazivaju više integracije unutar Unije i Eurozone ili Europu – s više brzina.O tim temama postoje različita mišljenja kako građana tako i vlada država članica kao i nas šefova država. No svi se mi slažemo da su integracija i europsko jedinstvo ključni i da želimo da Europa nastavi kao Unija. Samo će se snažna zajednica moži suočiti s globalnim izazovima našeg vremena. Učinci klimatskih promjena, terorizma, ekonomske globalizacije, migracija ne prestaju na nacionalnim granicama. Moći ćemo se uspješno suočiti s tim izazovima i nastaviti put ekonomskog razvoja i socijalne kohezije samo zajedničkim radom kao ravnopravni partneri na institucionalnoj razini.
 
ŽELIMO JAKU I INTEGRIRANU EUROPU (čitaj FEDERACIJU!)
 
Dakle potrebna nam je snažna Europska unija, Unija sa zajedničkim institucijama, Unija koja kritički gleda svoj rad i sposobna za reformu, Unija izgrađena na vlastitim građanima koja u svim državama članicama ima svoje vitalne baze.Ovoj Europi je potrebna živa politička rasprava na kojoj se temelji najbolji smjer za budućnost, počevši od osnove predviđene Rimskom deklaracijom 25 ožujka 2017. Europa je u stanju podnijeti težinu rasprave koja uključuje širok raspon mišljenja i ideja. Ali ne smijemo se vratiti u Europu u kojoj su zemlje protivnici a ne partneri.
 
Našoj ujedinjenoj Europi potrebni su snažni glasovi naroda zbog čega vas molimo da iskoristite svoje pravo glasa. To je glasovanje o našoj zajedničkoj budućnosti:
Rumen Radev
Predsjednik Bugarske
Miloš Zeman
Predsjednik Češke
Frank-Walter Steinmeier
Predsjednik Savezne Republike Njemačke
Kersti Kaljulaid
Predsjednik Republike Estonije
Michael D. Higgins
Predsjednik Irske
Prokopios Pavlopoulos
Predsjednik Helenske Republike
Emmanuel Macron
Predsjednik Francuske Republike
Kolinda Grabar-Kitarović
Predsjednik Republike Hrvatske
Sergio Mattarella
Predsjednik Talijanske Republike
Nicos Anastasiadis
Predsjednik Republike Cipar
Raimonds Vējonis
Predsjednik Republike Letonije
Dalia Grybauskaitė
Predsjednik Republike Litve
János Áder
Predsjednik Republike Mađarske
George Vella
Predsjednik Republike Malte
Alexander Van der Bellen
Predsjednik Republike Austrije
Andrzej Duda
Predsjednik Republike Poljske
Marcelo Rebelo de Sousa
Predsjednik Portugalske Republike
Klaus Iohannis
Predsjednik Rumunjske
Borut Pahor
Predsjednik Republike Slovenije
Andrej Kiska
Predsjednik Slovačke Republike
Sauli Niinistö
Predsjednik Republike Finske
(226 europskih parlamentaraca je na platnom spisku Georgea Sorosa koji je „brat blizanac“ Jean-Claudea Junckera. Od hrvatskih parlamentaraca na Sorosevoj platnoj listi su: Tonino Picula, Jozo Radoš, Ivan Jakovčić i Biljana Borozan. BIRAJTE ONE KOJE SE NE ĆE DATI POTKUPITI NI DOMAĆIM NI STRANIM OLIGARSIMA. OP. Kornelija Pejčinović)
 

Alfredo d Ecclesia, http://alfredodecclesia.blogspot.com/

(s tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Srbijanska ideologija auto-destrukcije

HF

Slovenske vanjskolitičke neprilike

HF

Nijemci se boje Rusa!

HF

Kineski ekstravagantan plan za trgovinsku rutu kanala od Grčke do Srednje Europe

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više