Hrvatski Fokus

A ne ulaženje u bilo čiju intimu

 
 
Neki bi zabranili izlazak na ulice onima koji se za očuvanje života bore mirnim dostojanstvenim šetnjama. Zatvarali bi, tukli, osuđivali i tko zna što sve ne. U ime "demokracije", "slobode" i "ljudskih prava". Čudna neka mjerila. Kad se LGBTIQ aktivisti okupe, skidaju na javnim mjestima, ližu se i ljube po trgovima gradova, viču, vrijeđaju i nose skaredne transparente (poput onoga "ŽIVJELA PERVERZIJA!"), za neke je to "super", "krasno", "napredno", "cool". Takve povorke čuvaju stotine policajaca i budno paze da im tko ne bi dobacio kakvu ružnu riječ – iako rade na javnim mjestima ono što je inače kažnjivo zakonom kao "narušavanje javnog reda i mira". Čujemo, čak i od javnih osoba (koje sad neću imenovati zbog izborne šutnje) kako mi koji se zalažemo ZA ŽIVOT, zamislite, "ULAZIMO U INTIMU ONIH DRUGIH!".
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/PXL_190518_20689758.jpg
Od svih objeda i nebuloza koje izriču protivnici života, ovo je jedna od najvećih. Narod koji izlazi na ulice hodajući za život nema iza sebe nikakvu instituciju, niti je riječ o hijerarhijski organiziranoj manifestaciji u kojoj bilo tko odozgo "vuče konce". Građanska inicijativa 'U ime obitelji' jest organizator, ali ona nije nikakav vrhovni arbitar niti redatelj ovih akcija. Nije to kazališna scena. To je moralni stav širokih slojeva našeg naroda prema najvažnijem od svih pitanja: PRAVU NA ŽIVOT ONIH NEROĐENIH KOJI NEMAJU MOGUĆNOSTI OGLASITI SE, A ČIJI SE ŽIVOTI TAKO BEŠĆUTNO SVAKODNEVNO GASE VOLJOM ONIH KOJI DO ŽIVOTA NE DRŽE.
 
Jako je dobro poznato kakav je stav naše Crkve, pa i svih dosadašnjih papa (uključujući i aktualnog papa Franju) o ovom pitanju. To su OZAKONJENA UBOJSTVA. To je zločin protiv Boga, Čovjeka i ljudske naravi. Narod koji izlazi na ulice – diljem svijeta, ne samo u Hrvatskoj – u ime očuvanja života ne diže nikakve revolucije, ne traži nasilne prevrate, ne zagovara progone, nitko ne ulazi u bilo čiju intimu i pravo odlučivanja o sebi i svome tijelu. To je GLAS RAZUMA I SAVJESTI  i na volju svakomu hoće li ga prihvatiti ili ne će. Izađimo na ulice uvijek kad osjetimo da su ljudski život ili prava nerođenih ugroženi. Nitko nam to ne će niti može zabraniti! Ponosan sam što ZA ŽIVOT hodaju deseci tisuća ljudi. Veličanstveni su to skupovi koji dokazuju da još uvijek nije sve izgubljeno ni za nas, mali hrvatski narod. Na agresiju i riječi mržnje ne ćemo odgovarati istom mjerom. Nas je Krist Spasitelj podučio moralnim načelima i vrijednostima života i ljudskog bitka, to znamo i toga se držimo. Upravo zato i HODAMO…ZA ŽIVOT, jer veće i dragocjenije vrijednosti od ljudskoga života nema.
 

Zlatko Pinter

Povezane objave

Umro sin Oskara Jazbinšeka

HF

U Hrvatsku stiže Joe Biden – osvjedočeni hrvatski prijatelj

HF

Preminuo Bernard Luketić

HF

Saša “šlepa zavrtanj na autoputu”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više