Hrvatski Fokus

Žurna ostavka čelnoga čovjeka HDZ-a i žurno raspisivanje izbora za novo vodstvo stranke

 
 
Nakon potopa HDZ-a na izborima za Europski Parlament trebalo je pod hitno naći krivca za ovaj debakl i nečuvenu sramotu za ovu po broju članova i simpatizera najveću hrvatsku  stranku. Iako su ozbiljni stručnjaci upozoravali na veoma lošu Plenkovićevu listu koju je bahato i arogantno nametnuo svom članstvu, ali i na dugotrajno loše stanje u stranci, a napose u vođenju države, nitko se u stranci na to nije obazirao. Bahati Plenković siguran u svoju tzv. nepogrješivu misiju nije htio, a članstvo, ucijenjeno, poniženo i stavljeno ad acta, nije moglo niti htjelo sudjelovati u otporu voždu. Na kraju je ipak odgovorilo. U znatnoj mjeri ne izlaskom na glasanje, ili glasanjem za druge liste.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/Black_Swan_in_Australia.jpg
Već se traže krivci?! U odnosu na mrskog Karamarka Plenkovićeva lista dobila je dvostruko manje glasova. Dakako, sastavljač liste i najodgovorniji ima debelu kožu i nimalo srama, pa nije htio preuzeti nikakvu odgovornost. Dok i zadnji slijepac vidi kamo stranku i državu vodi hrvatski Rasputin, trebao se pronaći Pedro za izborni neuspjeh! Hadezeovski mudrac (K)opal našao je Pedra u Crnom labudu! Da bi bio vjerodostojan trebao je biti istinit i precizan i reći tko je Crni labud? Članstvu HDZ-a (preostalim)  i simpatizerima (preostalim) i javnosti poznato je da se u tom liku krije najomraženiji čovjek u Hrvata, ujedno i predsjednik HDZ-a i glavni krivac za debakl  njegove liste na zadnjim izborima – Andrej Plenković.
 
Hrpa dodvorica popratila je voždovo objašnjenje debakla smrknutih lica, kiselih osmijeha i stisnutih usnica. Bez zvižduka, pitanja, mrmora… U strahu, nemoći i izgubljenosti.  Među njima i dvojica sa štopericama, čuveni Kapulica i još čuveniji Kuščević. Međutim, kako nije bilo pljeska skupocjene štoperice su ostale u mudantama. Čuvar Istanbulske konvencije i veliki demokršćanin Željko Reiner sav izbezumljen nešto je bulaznio o glasovima s brodova. Nisam shvatio je li mislio na brodove iz Uljanika i Trećeg maja? Kao i uvijek postoje i korisne budale koje ništa ne vide, ništa ne znaju a nažalost mnogi od njih donose, u ime vožda, važne odluke. Znaju oni zašto to čine?!
 
Glavni krivac za rasap države, stranke i naroda je upravo Crni labud. Za to postoje dva razloga. Prvi, nesposobnost dotičnog za demokratsko vođenje stranke i drugo, misija uništavanja hrvatskog gospodarstva, hrvatskog domoljublja, demokršćanstva i hrvatskog identiteta u ime nadnacionalnih struktura EU i globalističko liberalnih snaga stranih biću hrvatskoga naroda. Zato je sve strukture društvo impregnirao takvim kadrovima, pa se hrvatski narod i branitelji napose, nalaze na marginama društva.
 
Kao simpatizer stranke koji sam na svim dosadašnjim izborima (ne i ovim) glasao upravo za nju, gledajući tu sramotu, poput one kada su Plenkovićevci u Hrvatskom saboru – zajedno s Bernardićevim skojevcima, ruku pod ruku, usvajali Istanbulsku, bio sam ogorčen i tužan. U sebi sam ponavljao rečenicu U što je stranku pretvorio bruseljki uhljeb – suvo zlato  Andrej Plenković?! Svi znamo sve o njegovom arogantnom, bahatom, nedemokratskom, samovoljnom, diktatorskom i ucjenjivačkom vođenju stranke, ali i vlade. Svi znamo da je u stranci poništio zasade demokršćanstva, hrvatskog domoljublja i hrvatskih kulturnih vrjednota. Svi znademo njegove obračune s temeljnim odrednicama katoličke vjere i ponižavanjem visokih crkvenih velikodostojnika i hrvatskih vjernika. Svi znademo kako je oko sebe kao partnere u vlasti odabrao stranke i pojedince (SDSS, HNS, BMB 365) Pupovce, Radine, Bandiće, Kajtazije, Vrdoljake nesklone izvornom HDZ-u i hrvatskim nacionalnim vrijednostima.
Svi znademo kako njegova vlada (kao i lista za netom prošle izbore) skrpana zbrda zdola, po rezultatima spada na samo dno Europske unije. Gotovo se ne možemo više uspoređivati ni s Bugarskom i Rumunjskom, a kamoli sa susjedima!
 
Svi znademo za svakodnevne škandale kojima nas časte članovi njegove Vlade i partneri u obnašanju vlasti. Isto se odnosi i na pojedince i ustanove sastavljene po njegovim zapovijedima. Ali i lažne hvalospjeve koje širi njegova dalekovidnica i njemu skloni antihrvatski, orjunaški, jugoslavensko-srpski mediji, stranke i pojedinci. Svi znamo o neuspjehu reformi u školstvu i obrazovanju, u mirovinskom i zdravstvenom osiguranju, tzv. demografskoj obnovi – o čemu najbolje govori jedan glas stranci iz Irske, povlačenju sredstava iz fondova EU-a, stanju u sudstvu i pravosuđu,  propasti posla oko nabavke vojnih zrakoplova, itd. Svi znamo za katastrofalne pokazatelje u hrvatskom gospodarstvu, afere poput Borg u slučaju Agrokor, propasti hrvatske brodogradnje, sve lošijem stanju u sustavu zdravstva, debakl projekta mirovinskog osiguranja, itd.
 
O svemu tome mogla bi se sastaviti opširna studija s relevantnim činjenicama i podatcima. Crno na bijelo. No s obzirom na stanje nakon izbora članovi HDZ-a i simpatizeri očekuju:
1. Bezuvjetnu ostavku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i njegova tima koji su  stranku doveli u (trajnu) gubitničku poziciju. I konačno da se fosili poput Šeksa, koji se bave nepotizmom u stranci, maknu u stranu.
2. Utvrditi odgovornost Plenkovića za poraz na izborima, ali i za zabrinjavajuće stanje u državi.
3. Raspisivanje demokratskih izbora u stranci, s više kandidata (ne samo voždovih!), primjerenom kampanjom, tajnim glasanjem i neovisnom kontrolom izbornog procesa.
4. Rezultati izbornog procesa u HDZ-u i poraza Plenkovića trebali bi imati odraza i na sastav Vlade, odnosno moguće nove parlamentarne izbore.
5. Izbor novog čelništva HDZ-a s prepoznatljivim hrvatskim demokršćanskim, domoljubnim i osjetljivim socijalno-ekonomskim  programom.
6. Novo čelništvo tada bi trebalo odrediti prioritete u partnerskim odnosima s drugim hrvatskim domoljubnim strankama i predvoditi takav savez na narednim parlamentarnim izborima.
 
Ništa od toga ne će se ostvariti ukoliko će članstvo i istaknuti pojedinci stranke šutjeti i gledati agoniju stranke, našega naroda i države. Sumrak koji predvodi Crni galeb Andrej Plenković sa svojim antihrvatskim partnerima. Naposljetku, hrvatski narod ne bi smio dopustiti bijeg Crnog labuda u tijela Europske unije, jer kako do sada razara hrvatske institucije, stranku i državu iznutra, sutra bi to činio iz vana. Naravno, nije sam!
 

Mijo Ivurek

Povezane objave

Velika izlaznost nije doprinijela razumu i logici

hrvatski-fokus

Jedanaesti rujan – Dan odluke

HF

Tko i zašto ruši Agrokor?

HF

Jugostatistika demantira srpske laži

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više