Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Dođite u Varaždinske Toplice na Aquafest

Program 12. Aquafesta započinje u petak, 31. svibnja u 10 sati

 
 
Varaždinske Toplice će i ove godine biti domaćini popularnog Aquafesta 31. svibnja i 1. lipnja. Dvanaestu godinu za redom topličkim ulicama preplavit će duh antike.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/05/FAH-H6278645.jpg
Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica poziva vas da uživate u programu. Za  posjetitelje su pripremljeni brojni sadržaji. Gradom će tako prolaziti rimske povorke pod bakljama, odvijat će se gladijatorske borbe, prinosit će se žrtve božicama, a za dobro raspoloženje pobrinut će se ulični antički zabavljači, razne radionice i natjecanja.
 
Program 12. Aquafesta započinje u petak, 31. 5. u 10 sati otvorenjem 2. međunarodnog stručnog skupa ‘Aquae Iasae – Termalna voda jučer, danas, sutra’, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Večer je rezervirana za koncenrt haristice Doris Karamatić u prekrasnom ambijentu rimske bazilike. Odmah potom gradskim ulicama proći će rimska povorka pod bakljama, uz scenski prikaz žrtve božici Dijani Luni ‘Lux in tenebris’ i borbu gladijatora.
Subotnji program započinje u 10:30 sati rimskom povorkom uz pratnju bubnjeva. Posjetitelji će dočekati cara Konstantina Velikog ispred kojeg će se predstaviti brojne rimske skupine. U 13 sati slijedi natjecanje u kuhanju rimskog kotlića, ocjenjivanje te proglašenje pobjednika koji će primiti posebnu nagradu – rimsku kuhaču.
 
Također, birat će se najljepše Nimfe i najatraktivnijeg Rimljana koji će dobiti prigodne nagrade. Uz to, bit će mnoge radionice u subotu od 10-13 i 15 do 19 sati. Posjetitelji će naučiti kako se izrađuju antički nakit, prirodna kozmetika, rad lončara i kovača…
Završetak Aquafesta predviđen je spektakularnim fire showom.
 

Anđelka Felja

Povezane objave

Zaustavite Milanovića i Ostojića!

HF

Hrvatska, dome moj!

HF

Legenda o Sv. Iliji Gromovniku

HF

Umro pater Antun Cvek

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više