Hrvatski Fokus
Aktualno

Hajduk ustrajan na svom putu…

Doista, bili su to u svim slučajevima dosta grubi startovi na tijelo, a ne na loptu, uz psovke na račun sudaca

 
 
U Hajduku, među navijačima pa i u samom gradu zavladala je velika napetost nakon finala pionira u kojemu je Hajduk izgubio od Osijeka tijesnim rezultatom. A bio je na pragu pobjede. Za sve je, naravno, opet kriv sudac koji je isključio dvojicu dječaka u bijelim dresovima i to nakon dvostrukih opomena.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/omis_plakat-810x404.jpg
Ovako su navijači Hajduka u Omišu išarali plakat dobrodošlice
hrvatskim reprezentativcima
 
Je li sudac pogriješio? Mario Strahonja, novo "oko sokolovo" s televizije, renomirani nogometni sudac koji ostavlja dojam nepristranosti (a i zbog čega ne bi bio objektivan) pregledao je snimke i ustvrdio kako su sve odluke bile u skladu s pravilima suđenja. Doista, bili su to u svim slučajevima dosta grubi startovi na tijelo, a ne na loptu, uz psovke na račun sudaca. Već dosuđenih devet kartona igračima Hajduka prema dva Osijeku govori o pretjeranoj agresivnosti i "nabrijanosti".
 
U Poljudu je Torcida organizirala doček četrnaestogodišnjaka, slaveći ih kao junake koji se vraćaju s bojišta, neku vrstu prosvjednog skupa protiv moćnika. Patetično je rečeno "idemo do kraja", "takli su u našu dicu". Uprava se u istom tonu pita "kakva je to poruka djeci" i poručuje "dječje suze su obveza i poticaj da se borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli". I odista, Hajduk nastavlja putem kojim je već poodavno krenuo, od seniora sada su došli do pionira. To je put vječnog plača zbog silnih nepravdi, zbog urota koje su se okomile sa svih strana, put prebacivanja odgovornosti zbog vlastite pogrešne politike i neuspjeha, put koji je stranputica, put koji ih je doveo na jedva četvrto mjesto na ljestvici.
 
A poruka djeci i nije baš pedagoška: vi nikada niste krivi, krivi su uvijek drugi. A ako je riječ o nepravdama, možda se najveće čine onima koji unatoč talentu nikada neće imati priliku istrčati na teren, jer iza sebe nisu imali bogate sponzore i moćne menadžere. Hajduk i prije i poslije Mamića vodi rat protiv nogometne organizacije, rat koji nije koncentriran na konkretne situacije i konkretne ljude, rat koji je postao politički problem. Hajduk ne dopušta reprezentaciji gostovati u Splitu postavljajući neprihvatljive uvjete (zašto se Grad koji je vlasnik stadiona pravi nezainteresiranim?), iz Našeg su Hajduka, te udruge koja vlada klubom izdali prosvjednu notu samo zato što se potpredsjednik Uprave
 
Lukša Jakobišić srdačno pozdravio s izbornikom Zlatkom Dalićem, bivšim igračem ovog istog kluba, vijećnici SDP-a su bez ikakva obrazloženja napustili sjednicu Gradske skupštine prilikom odluke o dodijeli nagrade grada Daliću, itd. itd. U ovom ludilu nema sistema. Ili, možda, ipak ima.
 

Josip Jović, https://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/ad-hoc/clanak/id/605333/hajduk-ustrajan-na-svom-putu

Povezane objave

Arhiva se boji još, onaj tko je bio loš!

HF

Umro Domagoj Ante Petrić

hrvatski-fokus

Što slijedi nakon COVID-a? Marburg, ebola ili nešto još gore?

hrvatski-fokus

Od Predraga, preko Peđe do Fritza

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više