Hrvatski Fokus

Krupa je majstorski crtač, tvorac vrlo osebujnog ciklusa crteža, rijetke pojave u posljednje vrijeme

 
 
Akademski slikar iz Karlovca Alfred Krupa istaknuto je ime domaće aktualne likovne produkcije, često i uspješno izlaže, vrlo često i u inozemstvu, autor je složenog opusa. Vrlo važnu komponentu njegovog cjelokupnog opusa ali i iznimnog zanimanja predstavlja senzibilni crtež, s motivom preuzetim iz neposredne okoline, izveden s nekoliko snažnih, odlučnih poteza, brzih a ponekad i žestokih.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/alfred_krupa_2.jpg
Crteži Alfreda Krupe dočaravaju nam, približavaju one trenutke, iznimno važne, koji užasno kratko traju a tako su nabijeni emocijama jer nose spoznaje o nezaustavljivim tektonskim promjenama u našim životima i od našeg promatranja i doživljavanja života ostalo je tek nekoliko linija, tankih i debljih, ovalnih i kratkih što čine jednostavni a tako bogati doživljaj.
 
Doživljaj otrgnut zaboravu i zabilježen kao memorija u crtežu od nekoliko linija, doživljaj u čijem smo samom središtu mi bili i mnogo se toga ne sjećamo tek obrisa i čuvstava koji su u tom trenutku nagrnuli iz nas prema van ili obrnuto. Seriju tih gusto ispunjenih emotivnih trenutaka možemo vidjeti u ciklusima crteža Alfreda Krupe, ponovimo, izvedenih brzo i strastveno, tek nekoliko linija oformljuje taj čudesni, irealni svijet koji se pruža, prostire svuda oko nas.
http://mojzagreb.info/images/uploads/vijesti/38584/alfred_krupa_3.jpg
Krupa je majstorski crtač, tvorac vrlo osebujnog ciklusa crteža, rijetke pojave u posljednje vrijeme, naime, nekima nije dovoljno atraktivan jer ionako se zna, vrjednuju se samo ulja, platno.
 
Istodobno mora se reći, gledajući crteže Alfreda Krupe, kako on jednostavno, voli, obožava crtež i s njim izriče sve istine,otkriva sve tajne i govori sve jezike.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

GMO sjeme: zamišljeno kao oružje

HF

Bahati bezdušnici prekinuli slavlje na Trgu

HF

U Dinamu je bio Modrić, a sada je Mudrić

HF

Sretan imendan!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više