Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Hrvati su nas dobili sa spuštenim hlačama

AFERA PRISLUŠKIVANJA – Poziv iz Ljubljane u Beč išao je preko Zagreba i Budimpešte

 
 
Kada su izašli u javnost s prisluškivanjem, upozorio sam na dvije stvari. Hrvati su samo iskoristili mogućnost suvremene informacijske tehnologije. Elektronske komunikacije su digitalizirane i one se na međunarodnoj liniji digitalno prenose. Digitalne puti su u obliku mreže, što znači, da poziv iz Ljubljane u Beč, gdje je živio arbitar Sekolec, nije nužno išao komunikacijskim putem Ljubljana-Maribor-Beč, nego je moguće, da kod preopterećenja sustava ili previsokih cijena sustava, automatsko izaberu drugi put.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/27c6378a72_62217139.jpg
Tvrdim, da su tada komunikacije išle na hrvatsku sreću iz Slovenije preko Zagreba i nakon toga vjerojatno preko Budimpešte za Beč. Sve što su Hrvati morali napraviti, je, da je njihova SOA tada postavila filtre, koji su u tom slučaju snimili telefonske brojeve Sekolca i Drenik. Ovi su filtri putem 'visjeli' na međunarodnom prometu. Kada vide, da se komunikacija pojavi, počnu snimati. Smatram da Hrvati nisu puno snimili, samo ono što je izišlo u javnost.
 
Slovenska strana nije poštivala sigurnosni rizik. Tom riziku trebalo je prilagoditi sve, od tehnologije – spomenutu zaštitu Drenikove i Sekolca kriptozaštitne tehnologije nisu uporabili. Sjetite se, niti jedna značajna stvar u Sloveniji nije odgovarajuće protuobavještajno zaštićena, niti kupnja Patrije, niti arbitraža. Za to ne treba kriviti obavještajce, koji pokušavaju to napraviti, jer ne mogu vladu na to siliti.
 
Mi smo Slovenci za sve sami krivi, da su nas dobili sa spuštenim hlačama, strana obavještajna služba je učinila svoje, napravila posao, koji se u njihovoj državi očekuje. S hrvatske strane prisluškivanje je legalno, legitimno i djelotvorno, a sa slovenske strane pak nelegalno i za nas štetno.

 

Andrej Rupnik, bivši ravnatelj Sove, slovenske obavještajne agencije (2007.-2010.), Večer, Maribor, https://www.vecer.com/andrej-rupnik-sami-smo-krivi-da-so-nas-dobili-s-spuscenimi-hlacami-6687327

Povezane objave

Seks kao politika gradi put u totalitarizam

HF

Predsjednik Vlade je u – oblacima!

hrvatski-fokus

Nužnost prijevremenih izbora

HF

SDP-ova i Pupovčeva politička smicalica prvoga reda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više