Hrvatski Fokus
Aktualno

24 časa i Nacional protiv Miroslava Škore

Austrijski i srbijanski nilskokonjski kapital u utrci za hrvatskoga predsjednika

 
 
Čim je postalo jasno kako će se Miroslav Škoro natjecati za gazdu  „Farme Pantovčak“ bilo je još jasnije da će ga se tek tada dočepati ovdašnja medija i (s)ljubljena politika. Kožu će mu „guliti“ u remenju, remen po remen. Kako bi duže trajalo, više boljelo i da bi ga se u antikampanji spriječilo i pristupu drugom izbornom krugu predsjedničkih izbora. Jer, računaju medija i mainstream, glavna struja politike, tada bi Vrag odnio šalu, Škoro završio na „farmi“. Ovdje moram podsjetiti kako sam „to“ prozvao „farmom“ nakon što ju je osvojio „gazda Stipa“ pa, pokraj sebe, tamo naselio još magaradi. Predsjednik Josipović „naselio“ je kasnije guje ljutice, roda „ustašice“. Istina, u početku ih je Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odatle izbacila, a pri kraju mandata dodala je jednu dobru kujicu iz psećeg egzila. Bolje bi bilo da se odlučila na neku žešću pasminu ili barem psa tragača koji zna nanjušiti „odakle vitar puše“, i to već na početku mandata, ali eto nije. O njenim rezultatima ćemo drugom zgodom, ako to bude aktualno. Imala je i dobrih poteza i inicijativa, nu na nju je dobro pazio „kočničar“ s dugog brda. Zasad toliko.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/06/skoro.jpg
Nije se ni ohladila vjestica kako bi se Miroslav Škoro mogao kandidirati za tu, zasad „farmu“, a medija je već krenula u napad. Prvi je, a tko drugi, napao „Nacional“, novine poznate u povijesti više po onome što ne pišu nego li što pišu. I čiji su glavni novinari više pisali reketom, „tenisači“ jedni, nego li olovkom i perom. Bio je u zlatna vremena poznat i kao Stipin bilten, a bogme i Inin, kojom je vladao Stipa. Jedno vrijeme je i hibernirao pa se probudio. I opet ista priča – sve zna o svima. „(Sa)znanja“ je stjecao dok nije ni izlazio i brižno čuvao. Počelo je još s Tomislavom Karamarkom, pa ode Tomo (e Tomo, Tomo…) a zatim se istražno „novinarstvo“ nastavilo. Tako zna čak i s kim je Miroslav Škoro ručao, nekim kako je pisao, poslovnim „prorusima“, pa je to, jer „javnost treba znati“ i objavio te insinuirao njegovu moguću „rusku vezu“.
 
Škoro se u vrijeme „inkriminiranog“ ručka (ima i slika!) nije ni kandidirao, kao ni u vrijeme objave člančića. Nakon kandidature pratit će ga u stopu. Ubrzo su krenula nova anketarenja čitateljskih duša u kojima je Miroslav Škoro naglo počeo „padati“. Zatim su došle ankete po mediji u kojima je, a nakon kandidature, Zoka Milanović naglo „skočio“ pa počeo pobjeđivati i Predsjednicu u drugom krugu. U komentarima na temu Škorine predsjedničke kandidature SDP-HDZ velikokoalicijski botovi komentatori (roboti, programi) počeli su ga udarati baš onako ponisko. Primjerice po boravku u Americi, a tamo boravio 1986., zatim 1988. oženio se, studirao, radio, svirao… Uostalom 1989. napisao pjesmu „Jer ja ću se vratiti“, kasnije poznatu kao „Ne dirajte mi ravnicu“, koja je doživjela sudbinu neke vrste himne Domovinskog rata u njegovoj najtežoj fazi, fazi srbijanske okupacije. Proslavili su ju „Zlatni Dukati“.
 
Nego što Škoru doista čeka pokazala je naslovnica novina koje prenose virtualnu, medijsku, žuticu, a počesto i laži. Ovako to zvuči na naslovnjači „24 časa/sata“ 23. 6. 2019.; „Ministrica u Škorinu spotu“, kriči naslov. Tako se to radi, naime laže, tako to čine medijski i politički prevaranti. Da sve bude bolje polupismenom čitatelju još uzmu i novce za podvaljenu laž. U tom spotu „ministrica“ još nije bila ni „Žalac“, nego Ivanković, vjerojatno ni punoljetna, a nitko nije znao što će od nje biti, što će postići u životu, kamo li da će dogurati do ministrice. A i pjevač Škoro se zapravo još karijerno uspinjao. Nitko se tada ne bi mogao dosjetiti neke buduće Škorine predsjedničke kandidature, kamo li „24 sata“. Novine „24 sata/časa“ još nisu postojale možda ni u primislima Marjana Jurleke (čini mi se kako on tada još nije „stažirao“ kod Petera Galbraitha na Zrinjevcu). A i „ovo ovdje“, mislim Hrvatska, tada (1992.)…, nu pustimo sad.
 
Dakle sve što u naslovu stoji jednostavno je laž, etalon širenja lažnih vijesti na veliko i jednako takvo pakiranje Miroslavu Škori nezavisnom predsjedničkom kandidatu, nekoliko sati i prije njegove objave kandidature. Ali tako se to radi – Škoru u društvo nepopularne Plenkijeve ministrice, to za potencijalne glasače, a ono drugo: natovari mu na leđa još veće neprijateljstvo aktualnoga HDZ-a pa će medija, njen glavni tok i rukavci, dodatno, a besplatno udariti po kandidatu Škori. Ima u tekstu još, napad na Škoru dioničara, maloga doduše (pet posto), ali tvrtku u kojoj je dioničar, osječki Omega software, „potpomaže“ ministrica, ustvari EU-fondovi. (Bolje bi bilo, misli valjda „24 časa“ da ju ne potpomažu pa se i ovi Slavonci isele.) I onda smo tu, naime možda bi ono iz naslova i moglo biti istina, ako nikoliko, a onda pet posto.
 
Pišu nam novine u vlasništvu anonimnoga (AG) „austrijskog“ kapitala, Bog zna kakvoga i čijega podrijetla, čak navodno i austrijskog, pa i crkvenoga pored, rekla mi ptičica, srbijanskoga. Ne znam insinuira li ptičica ili ne, nu poznato je kako se za vrijeme Miloševića, i agresije na Hrvatsku i kasnije, u Austriju „iselilo“ na stotine milijuna maraka, dolara, pa se odatle „vraćaju“ kao „strani kapital“ u Srbiju, ali „navraćaju“ i u Hrvatsku. Dio tog kapitala sigurno potječe i iz Hrvatske, što od obične ratne pljačke „na terenu, nafta, drvo…, a što od pljačke bivše federacije, a bogme se „iskazala“ i barem jedna nilskokonjska, austrijska, banka. Ustvari je i nevažno jesu li novine nalik srbijanskom „Kuriru“ i „Blicu“ vlasnički, preko „austrijskog“ a zatim „međunarodnog“ kapitala povezane, jer intelektualno svakako jesu – tip laži sliči im kao jaje jajetu, k'o smeće smeću. Počinje deranje kože predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori. Tek sada će, iako o politici već nešto zna, vidjeti koliko je „istina voda duboka“, ali i koliko kalna, a laž još dublja i opakija.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Proglašen isključivi gospodarski pojas

HF

Racije po Petrinji

HF

Gordan Malić: Premijerov brat Krešo Milanović u prijevari teškoj milijardu kuna

HF

Homoseksualnost sa znanstvenog gledišta

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više