Hrvatski Fokus
Kultura

Odabir izbor slika iz različitih ciklusa

Izložba Izvorna razmišljanja Mladena Žunjića

 
 
Krajem lipnja ove godine, slikar Mladen Žunjić predstavio se je s novom samostalnom izložbom „Izvorna razmišljanja“ u zagrebačkoj Galeriji 3A, na Malešnici, s izborom njegovih katrakterističnih velikih formata ulja i akrila na platnu iz različitih ciklusa. Izložba će se moći razgledati tijekom tri tjedna.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/uni-slikarstvo-naslovna_5d1602a37ee95_970xr.jpg
Izrazito zanimanje za pojedine motive od ovala, crte, kvadrata, oka…, uz snažni angažman kolora, uz naznake posebno dominantnih boja i sve u uzbudljivom i nepredvidljivom ritmu gibanja, od polaganog do ubrzanog i teško mjerljivog, osobitosti su ovih slika, ciklusa, opusa slikara Mladena Žunjića.
 
Njegov se opus temelji na dugotrajnom kontinuiranom umjetničkom istraživanju kako motiva tako i kolora i svakodnevnom izravnom suočavanju s impozantnom bijelom praznom površinom platna u tegobnom traženju najbolje kompozicije.
 
Pogotovo ovdje valja istaknuti uz ovaj fino odabrani izbor slika iz različitih ciklusa novije produkcije, kako doista iz nutrine slika izviru kovitlaci energije, umrežuju se u prozirni oblak, nastavljajući kružeći.
 
Mladen Žunjić slikar je beskompromisnog slikarstva, sve je podređeno nastanku ritma bojom i formama u relativno kratkom vremenu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/mladen_zunjic__e0d.jpg
Žunjićev opus posebice je i zanimljiv stoga što je gotovo cjelovit realiziran na velikim formatima platna, od jednog metra naviše, s tendencijom daljnjeg povećanja formata uz izniman, eruptivni kolor. Izložba Izvorna razmišljanja slikara Mladena Žunjića pruža kvalitetan uvid u opus i djelovanje suvremenog umjetnika, donoseći pred nas niz uspješnih likovnih promišljanja.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Uskoro u Lisinskom – JOHN LENNON’S IMAGES i baletno glazbena predstava LEONARDO

hrvatski-fokus

Sarajevska deklaracija o hrvatskom jeziku

hrvatski-fokus

Bodež je prvo ljudsko oruđe

HF

Novi ciklus ulja Nevena Otavijevića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više