Hrvatski Fokus

Croatia, a country of easy prosperity!

 
 
Hrvatska vlada i Hrvatski državni sabor bi trebali donijeti odluku da se Hrvatska brendira pod sloganom Croatia, a country of easy prosperity, (but)…, za one kojima engleski baš ne'leži', pod sloganom Hrvatska zemlja lakog bogaćenja, (ali), koja bi privukla brojne 'investitore' i sve one strance kojima je lako bogaćenje nešto poput "američkog sna", a što u Hrvatskoj mogu lako ostvariti. Slogan bi valjalo distribuirati 'urbi et orbi' po svijetu na engleskom jeziku, budući da domaći "lovci" na lako bogaćenje veoma dobro znaju za sve načine lakog bogaćenja u nas, što se potvrdilo pojavom brojnih novih "prekonoćno  nastalih tajkuna i bogatuna", od kojih su neki najpoznatiji Kutle, Luka Rajić, gen. Zagorec, Ivan Čermak, Sanader, Vidošević, Jakovčić, Hanžeković, Borgovci, Kuščević, I još puno drugih kojima se ispričavam što ih nisam naveo, a također znaju za putove i načine lakog bogaćenja!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/rich_poor.jpg
Slučaj ministra Kuščevića je posebno interesantan i poučan, budući da on i ne spori da se obogatio za vrijeme vršenja javne funkcije, no docira svima da to može svatko samo "ako se potrudi'?! I zato sam stavio u slogan na kraju ono "ali", jer se ipak ne može u sloganu javno reći da se možete lako bogatiti u Hrvatskoj, ali za to je potrebno biti u "bliskim odnosima" s trenutačno vladajućom političkom garniturom, bilo da je to HDZ, bilo da je to SDP, i ako "mudro" postupajući pronađete najslabije točke u državnim i javnim službama, gdje se odgovarajućom 'pinkom' dade postići čuda u dobivanju poslova, promjene prostornih planova, "slijepila" poreznih organa, policije, državnih tužiteljstva, i sudaca.
 
Naravno da u svim zemljama svijeta ima svega od toga gore navedenog, naša je komparativna prednost što je to u nas dovedeno u rang sustavne državne paradigme, pa je takvo "poslovanje" u nas znatno olakšano! Netko je od "naših" 'omastio brk' prepuštajući Inu Mađarima, Željezaru Sisak i Sinjanku prepuštajući Rusu i Taljanu, TDZ Tedeschiju, itd.!
 
I zato da zaključim s tim da je Hrvatska odista zemlja lakog bogaćenja, ali za to je uvjet da budete "dobri" s vladajućom politikom i vladajućim političarima, da ne škrtarite u davanju mita, i da nakon što "drmnete lovu" što prije nestanete negdje odakle vas ne će izručiti Hrvatskoj. Uvjeren sam da bi predloženi slogan bio daleko "efikasniji" u privlačenju "investitora" nego samohvala Vlade o naporima za privlačenje investitora, ali za neuspješnost tih napora okrivljavati  hrvatske građane koji "mrze" investitore i stvaraju "lošu investicijsku klimu"?!
 

Laslo Torma

Povezane objave

Tko je Zoran Erceg?

HF

Spomenik iz Bleiburga prenijeti u Hrvatsku

HF

Laži o Hrvatici Aleksandri Zec

hrvatski-fokus

Ne napadajte Pupovca, krivac je Plenković

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više